Ένας κτηνίατρος από την Ινδία έχει σώσει την τελευταία δεκαετία πάνω από 300 άγρια ζώα - Fanpage

Ένας κτηνίατρος από την Ινδία έχει σώσει την τελευταία δεκαετία πάνω από 300 άγρια ζώα

Andra Phaneendra, κτηνίατρος από το Ραχανμουντρί της Ινδίας, δεν είναι ένας απλός κτηνίατρος. Και αυτό γιατί, συνεργαζόμενος με το Forest Department της Ινδίας, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να σώζει ζώα-κυρίως άγρια- από τους λαθροθήρες.

Ο Andra τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει πολύ σπουδαίο έργο. Πηγαίνει σε διάφορα μέρη της Ινδίας και σώζει άγρια ζώα, από λεοπάρδαλη μέχρι βίσονες και από ελάφια μέχρι άλλα σπάνια ερπετά, που βρίσκονται είτε χτυπημένα είτε σε κίνδυνο από τους λαθροθήρες. Ο αριθμός δε των ζώων που έχει μέχρι σήμερα σώσει ξεπερνάει τα 300.

Τα ζώα μεταφέρονται στην κλινική του όπου τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μένουν όσο χρειάζεται για να αποθεραπευτούν. Η κλινική του είναι πολύ γνωστή και πάντα γεμάτη από διάφορα ζώα που έχουν ανάγκη. Το τηλέφωνό του μάλιστα δεν σταματάει να χτυπάει από τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

“Το πρώτο ζώο που έσωσα ήταν μια μαϊμού που μπήκε στο γυμναστήριο την ώρα που έκανα γυμναστική. Φαινόταν τόσο τρομοκρατημένη. Μετά από μεγάλη προσπάθεια την ηρέμησα. Κοιμήθηκε στα χέρια μου για μία περίπου ώρα. Την πήρα σπίτι μου όπου έζησε μαζί μου για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια την άφησα και πάλι στην άγρια φύση, εκεί που ανήκει”, θα πει συμπληρώνοντας: “Σε συνεργασία με το Forest Department έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Συχνά σώζουμε και ζώα που είναι να πουληθούν παράνομα”.

Ο Andra έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο όταν το 2018 έσωσε από ένα χωριό ένα πύθωνα 4,5 περίπου μέτρα μαζί με τα 15 αβγά του.

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: