Έντρομοι οι Επιστήμονες: Βρέθηκε ακόμη ένας Καρχαρίας με 2 Κεφάλια και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εξηγήσει τον Λόγο! - Fanpage

Έντρομοι οι Επιστήμονες: Βρέθηκε ακόμη ένας Καρχαρίας με 2 Κεφάλια και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εξηγήσει τον Λόγο!

Οι δικέφαλοι καρχαρίες ακούγονται σαν ταινία τρόμου, αλλά οι επιστήμονες βρίσκουν τον τελευταίο καιρό ολοένα και πιο συχνά τέτοιου είδους ψάρια σε παγκόσμια κλίμακα.

Κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η μετάλλαξη οφείλεται σε γενετικές ανωμαλίες, που ενεργοποιήθηκαν εξαιτίας της υπεραλίευσης.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε το 2008, όταν ο ψαράς Christian Johnson έπιασε ένα έμβρυο καρχαρία με δύο κεφάλια στις ακτές της Αυστραλίας.

1

2

Το 2013, μια ομάδα ψαράδων από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έπιασαν έναν Ταυροκαρχαρία, αλλά όταν τον άνοιξαν, στη μήτρα του βρήκαν ένα δικέφαλο έμβρυο.

Οι Γλαυκοκαρχαρίες μέχρι τώρα έχουν παράγει τους περισσότερους απογόνους με δύο κεφάλια, καθώς κυοφορούν μέχρι και 50 έμβρυα σε κάθε εγκυμοσύνη.

Σε άλλη περίπτωση, Ισπανοί ερευνητές εντόπισαν ένα δικέφαλο Σκυλιορινίδα. Το έμβρυο δεν ήταν συνηθισμένη μετάλλαξη.

Ο επικεφαλής της μελέτης, ο καθηγητής Valentín Sans-Coma δεν είναι σίγουρος αν τα έμβρυα μπροούν να επιζήσουν για καιρό αν εκκολαπτόταν φυσιολογικά. Είναι πιθανόν ότι αυτά τα έμβρυα δεν επιζούν για πολύ καιρό μετά την εκκόλαψη, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν έχουν εντοπιστεί ενήλικες δικέφαλοι καρχαρίες μέχρι τώρα.

3

4

Ο λόγος που συμβαίνει μια τέτοια γενετική μετάλλαξη, παραμένει μυστήριο για τους επιστήμονες. Ενώ οι αριθμοί τους αυξάνονται, οι εμφανίσεις είναι λίγες, και είναι δύσκολο για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τι προκαλεί αυτή τη μετάλλαξη.

Πιθανές αιτίες μπορεί να είναι ιογενείς λοιμώξεις ή μόλυνση του περιβάλλοντος, ενώ κάποιοι επιστήμονες δεν αποκλείουν και ως αιτία την υπεραλίευση.

Καθώς οι πληθυσμοί των καρχαριών μειώνονται, οι επιλογές για αναπαραγωγή μειώνονται με τη σειρά τους, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για γενετικές ανωμαλίες. 

5

6

Credit: Dailymail

Αφήστε το σχόλιο σας: