Έτρωγε συνέχεια τα Νύχια του. Κανείς δεν Φανταζόταν όμως ότι αυτό θα τον Οδηγούσε στην Καταστροφή... - Fanpage

Έτρωγε συνέχεια τα Νύχια του. Κανείς δεν Φανταζόταν όμως ότι αυτό θα τον Οδηγούσε στην Καταστροφή…

Τα ψυχολογικά προβλήματα μπορούν πολύ συχνά να κάνουν τους ανθρώπους να βλάπτουν τους εαυτούς τους. Αυτό μπορεί να πάρει τη μορφή μίας διαταραχής στην συμπεριφορά, έναν εθισμό ή κάποιου είδους ψυχαναγκασμό.

Ο 40χρονος John Gardener από το Wigan της Αγγλίας έπασχε από χρόνια κατάθλιψη και σαν αποτέλεσμα έτρωγε τα νύχια του συνέχεια.

Αλλά αυτό που φαινόταν μία άκακη νευρική συνήθεια, κατέληξε να έχει τραγικές συνέπειες. Η ιστορία του είναι πολύ λυπηρή αλλά ελπίζουμε να προειδοποιήσει τους πάντες για τον κίνδυνο αυτό.

Όταν ο  John ήταν μόλις 10 μηνών, οι γιατροί τον διέγνωσαν με διαβήτη και από τότε έπρεπε να παίρνει ενέσεις ινσουλίνης δύο φορές τη μέρα. Η ασθένειά του τον οδήγησε και σε άλλα προβλήματα υγείας και τελικά ανέπτυξε μία σοβαρή καρδιοπάθεια. Το 2011 το πόδι του είχε γεμίσει από πληγές λόγω του διαβήτη και έπρεπε να το ακρωτηριάσει.

Μέχρι τότε, τα ψυχολογικά του προβλήματα είχαν χειροτερέψει και ο Dr. Daniel Vernon που τον παρακολουθούσε λέει πως τα νύχια του ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και πως μάλλον είχε χάσει εντελώς την αίσθηση στις άκρες των δαχτύλων του.

Η απώλεια της αίσθησης σήμαινε πως ανεξάρτητα από το πόσο δυνατά μασούσε τα νύχια του, δεν ένιωθε καθόλου πόνο. Η κατάσταση χειροτέρεψε τόσο πολύ που κατέληξε στο νοσοκομείο με βαριά αιμορραγία.

Τελικά τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα, που τα δάχτυλά του έπαθαν σηψαιμία η οποία μεταδόθηκε γρήγορα σε όλο του το σώμα και παρά τα αντιβιοτικά, έπρεπε να του ακρωτηριάσουν τα δάχτυλα. Αρχικά η επέμβαση φαινόταν επιτυχημένη. Η κατάστασή του είχε βελτιωθεί και ο πυρετός είχε φύγει. Αλλά δυστυχώς, η περιπέτειά του δεν είχε τελειώσει.

Λίγο μετά τα 40α του γενέθλια πέθανε από καρδιακό. Λίγο αργότερα είδαν πως αυτό είχε προκληθεί από την σηψαιμία που είχε πάθει επειδή έτρωγε τα νύχια του.

Τα νέα του θανάτου του σόκαραν τους πάντες, ειδικά την μητέρα του που έκανε το σχόλιο: ‘Δεν το περίμενε κανείς αυτό. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για να τον βοηθήσουμε. Δεν θα ήθελα κανείς γονιός να βιώσει αυτό που πέρασα – είναι πραγματικά καταστροφικό.’

Η ιστορία του John είναι πολύ λυπηρή, αλλά μπορεί να μας δείξει πως τα ψυχολογικά προβλήματα δεν θα πρέπει να τα υποτιμάμε και να ψάχνουμε την βοήθεια ενός ειδικού όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το άγχος, η κατάθλιψη, οι διατροφικές διαταραχές και άλλες προφανείς αλλαγές στην συμπεριφορά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα που ούτε φανταζόμαστε.

Και όπως μας δείχνει η ιστορία του John, ακόμα και άκακες συνήθειες όπως το να τρως τα νύχια σου μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις.

Οι σκέψεις σας;

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: