Αγόρασε αυτήν την παράγκα για ελάχιστα χρήματα. Μόλις δείτε ΠΩΣ την μεταμόρφωσε θα σας πέσει το σαγόνι! - Fanpage

Αγόρασε αυτήν την παράγκα για ελάχιστα χρήματα. Μόλις δείτε ΠΩΣ την μεταμόρφωσε θα σας πέσει το σαγόνι!

Κατά τη διάρκεια των ημερών του ως εργένης, ο Christian Schallert ζούσε σε ένα διαμέρισμα 23 τετραγωνικών μέτρων που έμοιαζε με έναν κενό κουτί. Αυτό, όμως, άλλαξε όταν ήρθε η ώρα να μαγειρέψει, να ντυθεί, να κοιμηθεί ή να φάει.

Τα έπιπλα και τα λειτουργικά κομμάτια του σπιτιού του ήταν προσεκτικά κατασκευασμένα από τον ίδιο ώστε να μπορούν να χωρέσουν στο μικρό του χώρο και να «κρυφτούν», να «διπλωθούν» ή να «κυλήσουν» όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Οι βελτιώσεις που έκανε ήταν δραστικές. Εδώ είναι το διαμέρισμά του στη Βαρκελώνη, που βρίσκεται στην περιοχή του Born Born, πριν από την ανακαίνισή του:

1

Βρίσκονταν στον 5ο όροφο και χρειαζόταν να ανέβεις 100 σκαλιά για να φτάσεις στο διαμέρισμα.

Με τη βοήθεια της αρχιτέκτονα Barbara Appolloni, η οποία σχεδίασε το χώρο σύμφωνα με την έμπνευσή της από τα έπιπλα εξοικονόμησης χώρου σε σκάφη και μικροσκοπικά ιαπωνικά σπίτια, έφτιαξαν αυτό το απόλυτα λειτουργικό σπίτι που είναι γεμάτο εκπλήξεις.

2

Έχει μια ξύλινη «κουκούλα» που ανεβαίνει για να αποκαλύψει νεροχύτη, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, καταψύκτη, πλυντήριο πιάτων και ντουλάπι όπου μπορεί να αποθηκεύσει φαγητό καθώς και ποτήρια, ταψιά και πιάτα.

3

Στη δεξιά πλευρά της «κουζίνας» του περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης για τα ρούχα του, καθρέφτη και αθλητικό εξοπλισμό. Έχει επίσης ένα γυάλινο κύβο που χρησιμεύει ως ντους. Το μπάνιο είναι κρυμμένο και είναι στο μέγεθος μιας ντουλάπας, αλλά ταιριάζει απόλυτα στον χώρο και έχει ράφια για περιοδικά. Ο καναπές του επίσης διπλασιάζεται ως ένα κρεβάτι και απλά κυλά έξω από κάτω από το μπαλκόνι.

Τα σκαλιά που οδηγούν στο μπαλκόνι χρησιμεύουν επίσης ως σκαμπό και η τηλεόραση βγαίνει έξω από τον τοίχο.

«Είναι σαν Legos για ενήλικες», εξηγεί ένας από τους φίλους του.

4

Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, μια σανίδα βγαίνει από τον τοίχο. Ο καναπές λειτουργεί ως πάγκος. Ο Schallert λέει ότι φιλοξενεί μέχρι και 40 άτομα στο διαμέρισμά του ταυτόχρονα.

5

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το λειτουργικό διαμέρισμα του Schallert στο παρακάτω βίντεο.

Αφήστε το σχόλιο σας: