Ανείπωτη Φρίκη! Τα παιδιά τους τους βρήκαν νεκρούς στο πάτωμα. Τότε παρατήρησαν ΤΙ υπήρχε στο πρόσωπο του πατέρα… - Fanpage

Ανείπωτη Φρίκη! Τα παιδιά τους τους βρήκαν νεκρούς στο πάτωμα. Τότε παρατήρησαν ΤΙ υπήρχε στο πρόσωπο του πατέρα…

Οι Brian και Courtney Halye από το Ohio, βρέθηκαν νεκροί από τα παιδιά τους στις 16 Μαρτίου. Αποφάνθηκε, ότι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το μεγαλύτερο παιδί κάλεσε το 911 και ανέφερε ότι ο πατέρας του ήταν «χλωμός» με μαύρες γραμμές πάνω στο πρόσωπό του.

56

Τα παιδιά είπαν ότι ανακάλυψαν τα σώματα των γονιών τους στην κρεβατοκάμαρά τους, όταν πήγαν εκεί για να τους ζητήσουν να τα πάνε στο σχολείο.

Ο αστυνομικός John Davis της αστυνομίας του Centerville, δήλωσε ότι βρέθηκαν μαζί τους παράνομα ναρκωτικά. Ένας ιατροδικαστής είπε ότι η αιτία θανάτου τους, ήταν η υπερβολική δόση ηρωίνης ή φαιντανύλης, ανέφεραν τα NBC News.

Ο 36χρονος Brian, ο οποίος ήταν πιλότος στην Spirit Airlines και η 34χρονη Courtney, είχαν δύο παιδιά από προηγούμενες σχέσεις.

57

Ο 13χρονος γιος της Courtney είπε όταν κάλεσε το 911: «Μόλις ξύπνησα και οι δύο γονείς μου είναι στο πάτωμα. Η αδερφή μου είπε ότι δεν ξυπνούν. Δεν αναπνέουν… Είναι πολύ κρύοι». Είπε επίσης ότι ο πατέρας του ήταν «χλωμός» με μαύρες γραμμές πάνω στο πρόσωπό του.

58

Ο Davis είπε: «Δεν έχει σημασία το πόσα πολλά πράγματα κάνεις, που μένεις ή πόσο μορφωμένος είσαι. Διαπερνά κάθε γραμμή και αυτό είναι πιθανώς το πιο απογοητευτικό. Είναι μια ατυχής πραγματικότητα στον κόσμο που ζούμε τώρα. Δεν μπορώ να το φανταστώ. Είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς ως γονέας, ως αστυνομικός, ως απλό άτομο. Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε».

Τα δημογραφικά στοιχεία του εθισμού σε οπιοειδή, έχουν αλλάξει δραματικά. Την τελευταία δεκαετία, σχεδόν το 90% των χρηστών ηρωίνης είναι λευκοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι είτε μεσαίας τάξης, είτε πλούσιοι.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνοψίζει το πρόβλημα:

Το έθνος μας βρίσκεται στη μέση μιας πρωτοφανής επιδημίας οπιοειδών. Το 2014, έχασαν τη ζωή τους από υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη φορά. Επίσης, η πλειονότητα των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών (πάνω από έξι στους δέκα), αφορούσε οπιοειδή.

Από το 1999, ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση που περιλαμβάνουν τα οπιοειδή – συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων ανακουφιστικών πόνου και ηρωίνης – σχεδόν τετραπλασιάστηκε και πάνω από 165.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερβολικές δόσεις συνταγογραφούμενων οπιοειδών. Οι θάνατοι από τη συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί και το 2014, σημειώθηκε απότομη αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με την ηρωίνη και αύξηση των θανάτων με συνθετικά οπιοειδή όπως η φαιντανύλη.

Το HHS αναφέρει επίσης ότι σε μια μέση ημέρα στις Η.Π.Α., συνταγογραφούνται περισσότερα από 650.000 οπιοειδή και περίπου 3.900 άτομα αρχίζουν να παίρνουν συνταγογραφούμενα οπιοειδή για μη-ιατρικούς λόγους. Επίσης, σε μια τυπική ημέρα, 580 άτομα ξεκινούν τη χρήση ηρωίνης και 78 άνθρωποι πεθαίνουν από υπερβολική δόση οπιούχου.

«Το 2014, είχαν συνταχθεί περισσότερες από 240 εκατομμύρια συνταγές για συνταγογραφούμενα οπιοειδή, κάτι που είναι αρκετό για να προσφέρει σε κάθε Αμερικανό ενήλικα το δικό του μπουκάλι χάπια».

Credit: OpposingViews

Αφήστε το σχόλιο σας: