Ανείπωτη ΦΡΙΚΗ: Νεκροί 24 Χριστιανοί μετά από επίθεση Τζιχαντιστών Καμικάζι σε Εκκλησία την ώρα της Λειτουργίας - Fanpage

Ανείπωτη ΦΡΙΚΗ: Νεκροί 24 Χριστιανοί μετά από επίθεση Τζιχαντιστών Καμικάζι σε Εκκλησία την ώρα της Λειτουργίας

Η Χριστιανική κοινότητα της Αιγύπτου, πραγματοποίησε πρόσφατα νεκρώσιμη ακολουθία για τους 24 Χριστιανούς που σκοτώθηκαν, ενώ προσεύχονταν σε ένα παρεκκλήσι δίπλα στο κεντρικό καθεδρικό ναό στο Κάιρο. Πρόκειται για μια άγρια επίθεση Ισλαμιστών.

Αρχικά, είχαν πει ότι πέταξαν βόμβα πάνω από την εκκλησία, όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στην υπόθεση εμπλέκεται ένας 22χρονος καμικάζι, ο οποίος εισέβαλε την Κυριακή, μέσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου. Το όνομα του ήταν Shafik Mahmoud Mohamed Mostafa. Ακόμη, τρεις άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν, διότι πιστεύεται πως έχουν σχέση με την επίθεση.

1

2

Τα θύματα τιμήθηκαν όπως έπρεπε, με τη νεκρώσιμη ακολουθία που έκανε ο Πάπας Tawadros II.

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, αλλά η Julie Lenarz, διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινης Ασφάλειας, δήλωσε ότι οι Χριστιανοί είναι στόχος από τότε που ο Mohamed Morsi, πρόεδρος της Μουσουλμανική Αδελφότητας, εκδιώχθηκε από τον στρατό.

3

4

Πάνω από 50 εκκλησίες καταστράφηκαν ολοσχερώς σε ένα μεγάλο «κυνήγι μαγισσών» εναντίον της θρησκευτικής μειονότητας που έχει λάβει χώρα από τότε. Αυτή ήταν μια οδυνηρή υπενθύμιση του χάους και της αιματοχυσίας που έχει η ιδεολογία του ισλαμισμού, εκπροσωπούμενη από την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

ο Πάπας Tawadros κατά τη διάρκεια της τελετής, έγειρε και προσευχήθηκε πάνω από τα φέρετρα, ενώ μέσα στην τελετή υπήρχαν μόνο οι συγγενείς των θυμάτων.

5

Μερικοί από αυτούς οδύρονταν, ενώ άλλοι παρέμεναν μελαγχολικοί. Δεκάδες μαυροφορεμένοι μοναχοί, επίσκοποι και ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετείχαν στην τελετή, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η προηγούμενη επίθεση εναντίον των Χριστιανών της Αιγύπτου ήταν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς του 2011, όπου βομβαρδίστηκε η πόλη της Αλεξάνδρειας.

7

8

Η Αίγυπτος από το 2013, δέχεται πολλές επιθέσεις από τους Ισλαμιστές, από τότε δηλαδή που ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι. Πολλοί, κατηγορούν τους Χριστιανούς για την υποστήριξη της απόφασης του στρατού να τον εκδιώξουν, για αυτό και λεηλατούν δεκάδες εκκλησίες και άλλες Χριστιανικές ιδιοκτησίες της νότιας Αιγύπτου.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: