ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ κυνηγός δολοφόνησε Αρκούδα, ενώ βρισκόταν σε Χειμερία Νάρκη. Η καημένη, δεν είχε καμία Ελπίδα... - Fanpage

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ κυνηγός δολοφόνησε Αρκούδα, ενώ βρισκόταν σε Χειμερία Νάρκη. Η καημένη, δεν είχε καμία Ελπίδα…

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε με 52 ψήφους έναντι 47 για την ανατροπή νόμου που απαγορεύει το κυνήγι άγριων ζώων ενώ βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.

Ο νόμος είχε τεθεί σε ισχύ από την Υπηρεσία Θαλάσσιας και Άγριας ζωής προκειμένου να αποτραπεί το υπέρμετρο κυνήγι, να προστατευτούν τα ζώα κατά την διάρκεια της χειμερίας νάρκης και να σταματήσει η σφαγή των μητέρων και των μωρών τους.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στους κυνηγούς να χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, π.χ. να «ψαρεύουν» πεινασμένες αρκούδες για να τις πυροβολήσουν από κοντινή απόσταση και να εισβάλλουν σε φωλιές αρκούδων και λύκων για να σκοτώσουν ολόκληρες οικογένειες.

Επίσης, δεν απαγορεύεται πλέον το κυνήγι από αέρος (από αεροπλάνο ή ελικόπτερο) ενώ λες αυτές οι μέθοδοι προηγουμένως απαγορεύονταν.

«Αυτό που έκανε η Γερουσία σήμερα θα έπρεπε να προκαλέσει την οργή κάθε φιλόζωου στην Αμερική», είπε ο Wayne Pacelle, πρόεδρος του Humane Society των ΗΠΑ. Τα μέτρα προστασίας θεσπίστηκαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ αφήνει τα πιο ευάλωτα πλάσματα της χώρας εντελώς απροστάτευτα. Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα αντιδράσει κατά αυτού του βίαιου νόμου.

Οι σκέψεις σας;

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: