ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κατσίκα-Κύκλωπας Γεννήθηκε στην Ινδία και οι Ντόπιοι την Προσκυνάνε ως Θεά τους! - Fanpage

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κατσίκα-Κύκλωπας Γεννήθηκε στην Ινδία και οι Ντόπιοι την Προσκυνάνε ως Θεά τους!

Οι Κύκλωπες θεωρούνται μυθικά πλάσματα και απέκτησαν την φήμη τους από τον Όμηρο και το αθάνατο έπος του, την Οδύσσεια. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν και στην Γη – και ένας γεννήθηκε πρόσφατα στην Ινδία, στο Assam. Αυτό το κατσικάκι έχει ένα μεγάλο μάτι και από τη μέρα που γεννήθηκε έχει μπερδέψει τους ντόπιους. 

Οι κτηνίατροι προέβλεψαν πως το τυφλό κατσικάκι, το οποίο έχει μόνο ένα αυτί, θα πέθαινε μέσα σε λίγες μέρες αλλά συνεχίζει να αψηφάει τις προσδοκίες τους. Πάσχει από μία πάθηση που λέγεται Κυκλοπία και προκαλείται όταν το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου δεν χωρίζονται όπως πρέπει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μόνο μίας κοιλότητας ματιού. Έτσι δεν υπάρχουν βλεφαρίδες και βλέφαρα, ούτε πραγματική μύτη. Τα χείλια υπάρχουν αν και συνήθως είναι μικρά και η άνω γνάθος είναι κοντή και δεν έχει δόντια.

55

Η πάθηση αυτή έχει αναφερθεί και σε άλλα ζώα, όπως άλογα, γουρούνια, αγελάδες, γάτες, ακόμα και καρχαρίες. Πολλοί έχουν επισκεφτεί το χωριό για να δουν την κατσίκα. Σύμφωνα με τους ντόπιους είναι ιερή και αρκετοί έχουν αρχίσει να την λατρεύουν.

Ο ιδιοκτήτης της λέει πως έχει σοκαριστεί από αυτό το ζώο. ‘Είναι σαν θαύμα και έρχονται από παντού για να το δουν.’

56

Είπε: ‘Είναι η ευθύνη μου να το προσέχω και το ταΐζω σαν κανονική κατσίκα. Μπορεί να είναι κάποιο σημάδι από τον Θεό.’ Πιστεύει πως η άφιξη αυτού του ζώου θα φέρει τύχη στο σπίτι του.

‘Πολλοί έρχονται για να δουν αυτό το κατσικάκι. Χαιρόμαστε που μας κάνει διάσημους.’

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: