Βασάνισαν έναν σκύλο μέχρι θανάτου, για να κάνουν το κέφι τους. Αυτή τους η αποτρόπαια πράξη όμως, είχε ως αποτέλεσμα να... - Fanpage

Βασάνισαν έναν σκύλο μέχρι θανάτου, για να κάνουν το κέφι τους. Αυτή τους η αποτρόπαια πράξη όμως, είχε ως αποτέλεσμα να…

Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν έχει περάσει έναν νόμο που απαγορεύει την κατανάλωση, κατοχή και πώληση κρέατος σκύλου και γάτας. Όποιος παραβεί το νόμο θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 250,000 ταϊβανικών δολαρίων (περίπου $8200).

Παρά τις διαμαρτυρίες, το κρέας του σκύλου παραμένει μία δημοφιλής λιχουδιά στην Ταϊβάν με πολλούς να πιστεύουν ότι έχει θετική επίδραση στην ανδρική γονιμότητα.

Το 2001, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατάφεραν να πείσουν τους νομοθέτες να απαγορεύσουν την σφαγή των σκυλιών και των γατών αλλά το κρέας τους ήταν ακόμα διαθέσιμο και η κατανάλωσή του δεν είχε απαγορευτεί.

Ωστόσο, η παλίρροια της κοινής γνώμης έφτασε σε ένα κρίσιμο σημείο πέρυσι όταν ένα πολύ ενοχλητικό βίντεο έδειχνε τρεις στρατιώτες από την Ταϊβάν να γελάνε καθώς βασάνιζαν ένα σκύλο μέχρι που τελικά τον σκότωσαν με μία σιδερένια μπάρα.

Οι διαμαρτυρίες ήταν τόσο έντονες που η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει θέση. Σχεδιάστηκε ένα νέο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων και πρόσφατα ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο.

Πολλοί βέβαια λένε πως είναι άδικο ο νέος νόμος να προστατεύει μόνο ζώα – γάτες και σκύλους – που θεωρούνται ‘χαριτωμένα’ και ‘γλυκά’ και αγνοεί τα όσα περνάνε άλλα ζώα που αξίζουν επίσης την προστασία μας. Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: