Για να ΜΗΝ αναρωτιέστε: Δείτε ΤΙ δείχνει το χρώμα των ούρων σας για την υγεία σας! - Fanpage

Για να ΜΗΝ αναρωτιέστε: Δείτε ΤΙ δείχνει το χρώμα των ούρων σας για την υγεία σας!


Tα ούρα σας είναι ένα από τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για τον προσδιορισμό των προβλημάτων υγείας σας. Παρακάτω, αναλύουμε τι σημαίνει το χρώμα, η μυρωδιά και η πυκνότητα των ούρων για την υγεία σας. Θα μάθετε πότε θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια και πότε όταν το μόνο που χρειάζεται είναι να πίνετε λίγο περισσότερο νερό.

Σύμφωνα με την κλινική του Cleveland, τα υγιή ούρα έχουν ένα χλωμό χρώμα του αχύρου. Όσο πιο σκούρο κίτρινα, τόσο πιο αφυδατωμένοι είστε. Εάν τα ούρα σας είναι στο χρώμα του κεχριμπαριού ή του μελιού, πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως. Τα πορτοκαλί ούρα μπορεί είτε να είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης, χρωστικών τροφίμων, ή κάτι πιο επικίνδυνο, όπως ένα πρόβλημα με το ήπαρ ή την χολή.

Μερικές φορές, το χρώμα των ούρων επηρεάζεται από τη διατροφή. Αν έχετε φάει παντζάρια, βατόμουρα ή ραβέντι, τα ούρα σας μπορεί να έχουν ροζ ή κοκκινωπό χρώμα. Ωστόσο, αν δεν έχετε φάει αυτά τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα, καθώς αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι της νόσου των νεφρών, όγκος, πρόβλημα του προστάτη, ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Τα σπαράγγια είναι ένα άλλο ένοχο τρόφιμο. Μπορεί να δώσει στα ούρα σας μια πράσινη απόχρωση και μία περίεργη θειική δυσωδία. Αλλά μια πράσινη αλλαγή χρώματος μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι μιας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος ή πέτρες στα νεφρά. Ένα άλλο σημάδι λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος είναι λευκά αφρώδη ούρα. Εάν δείτε κάτι τέτοιο, η μόλυνση έχει προχωρήσει και θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα.

Η μυρωδιά των ούρων είναι εξίσου σημαντική με το χρώμα τους. Τυπικά, τα ούρα δεν θα πρέπει να έχουν μια ισχυρή οσμή. Αν τα ούρα σας μυρίζουν αμμωνία, θα πρέπει να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, καθώς πιθανόν είστε αφυδατωμένοι. Μια ισχυρή μυρωδιά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι μόλυνσης του ουροποιητικού συστήματος, διαβήτης, μόλυνση της ουροδόχου κύστης, ή ασθένεια του μεταβολισμού. Αν η μυρωδιά εξακολουθεί να υφίσταται, λάβετε υπόψη σας και άλλα συμπτώματα, όπως το χρώμα των ούρων, και καλέστε τον γιατρό σας.

Κάτι που δεν μπορεί να μη σκεφτείτε είναι η πυκνότητα των ούρων. Αλλά αν φαίνονται πιο πυκνά από το κανονικό, μπορεί να πάσχετε από μια μη διαγνωσμένη ασθένεια ή λοίμωξη. Λάβετε επίσης υπόψη τα θολά ούρα, τα οποία σηματοδοτούνεί πέτρες στα νεφρά, και τα αφρώδεςη ούρα, που προκαλούνται από συσσώρευση πρωτεΐνης και από κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά.

Credit: RemedyDaily

Αφήστε το σχόλιο σας: