Δείτε ΓΙΑΤΙ ο Καφές μας κάνει και τρέχουμε κατευθείαν στην Τουαλέτα και θα πάθετε Πλάκα! Δεν Φαντάζεστε τον Λόγο! - Fanpage

Δείτε ΓΙΑΤΙ ο Καφές μας κάνει και τρέχουμε κατευθείαν στην Τουαλέτα και θα πάθετε Πλάκα! Δεν Φαντάζεστε τον Λόγο!

Είναι γνωστό ότι ο καφές μας στέλνει στην τουαλέτα. Γι’αυτό και πολλοί άνθρωποι πίνουν καφέ μετά το δείπνο – τους βοηθά να χωνέψουν και να ενεργηθούν.

Αλλά πώς ακριβώς το προκαλεί αυτό ο καφές;

Αν αγαπάτε κι εσείς τον καφέ, τότε πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς κάνει ο καφές και η καφεΐνη στο σώμα σας.

Διαβάστε παρακάτω τον πραγματικό λόγο που ο καφές μας κάνει να θέλουμε να πάμε στην τουαλέτα.

1

Σύμφωνα με την Washington Post, 30% των ανθρώπων αισθάνονται την ανάγκη να ενεργηθούν μετά από ένα φλιτζάνι καφέ.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αυτό οφείλεται στην καφεΐνη, αλλά και ο ντεκαφεϊνέ καφές έχει την ίδια επίδραση. Συν ότι κανείς δεν αισθάνεται την ίδια ανάγκη μετά από ένα αναψυκτικό. Άρα τι συμβαίνει;

2

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο καφές ενεργοποιεί το άνω κόλον, το τελευταίο κομμάτι, δηλαδή. Όταν ενεργοποιείται, σπρώχνει τις περιττές ουσίες έξω από το σώμα γρήγορα – κι έτσι αισθανόμαστε την ανάγκη να ενεργηθούμε.

3

Αλλά για ποιο λόγο ενεργοποιεί ο καφές το άνω κόλον; Σύμφωνα με το Men’s Health, ο καφές μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει την παραγωγή ορμονών.

Η μοτιλίνη (μια ορμόνη που ενεργοποιεί τις εντερικές συσπάσεις) μαζί με την γαστρίνη (μια ορμόνη που προκαλεί έκκριση οξέος στο στομάχι) μπορεί να παίζουν ρόλο στην ανάγκη μας να ενεργηθούμε εξαιτίας του καφέ.

4

Η Washington Post αναφέρει ότι το χλωρογενικό οξύ στον καφέ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή γαστρικού οξέος στο στομάχι.

Όταν τα επίπεδα γαστρικού οξέος αυξάνονται, το στομάχι διώχνει τα περιεχόμενα του προς τα έντερα και τελικά προς το κόλον.

5

Οι επιστήμονες επίσης υποθέτουν ότι κάποια άλλα χημικά στον καφέ μπορεί να επιταχύνουν την κινητικότητα του εντέρου, αλλά δεν είναι ξεκάθαρα ποια χημικά ευθύνονται γι’αυτό.

Παρ’όλο που η καφεΐνη δεν είναι ο κύριος αίτιος, η Huffington Post αναφέρει ότι μπορεί να έχει καθαρτική δράση, λόγω του ότι ενεργοποιεί τις συσπάσεις των μυών στο παχύ έντερο, ειδικά στα άτομα με ευαισθησία.

6

Εσείς ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που αισθάνονται την ανάγκη να ενεργηθούν μετά από ένα φλιτζάνι καφέ;

Αφήστε το σχόλιο σας: