Είδε ένα παράξενο σημάδι στο στήθος της, αλλά δεν έδωσε σημασία. Όταν η υγεία της χειροτέρεψε, δυστυχώς ήταν ήδη αργά... - Fanpage

Είδε ένα παράξενο σημάδι στο στήθος της, αλλά δεν έδωσε σημασία. Όταν η υγεία της χειροτέρεψε, δυστυχώς ήταν ήδη αργά…

Ο έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού μπορεί να γίνει από γιατρό ή στο σπίτι. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάθε γυναίκα όταν κάνει τον έλεγχο μόνη της. Μια γυναίκα από την Georgia είχε κάποια διαφορετικά συμπτώματα, τα οποία δεν είναι συνηθισμένα στον καρκίνο του μαστού.

Το 2012, η Rebecca Hockaday παρατήρησε μικρά σημάδια στο στήθος που έμοιαζαν με φακίδες. Έβγαζε όλο και περισσότερα και εξαπλώνονταν σαν εξάνθημα. Έτσι. σκέφτηκε να επισκεφτεί τον γιατρό της. Η επίσκεψη στον δερματολόγο κατέληξε σε βιοψία και μετά σε παραπεμπτικό στο Emory’s Winship Cancer Institute στην Atlanta.

Εκεί έλαβε την σοκαριστική διάγνωση: είχε καρκίνο του μαστού. Η Rebecca είχε φλεγμονώδη καρκίνο του μαστού, μια σπάνια μορφή καρκίνου που εμφανίζεται περίπου στο 1% των περιπτώσεων. Η Dr. Mylin Torres, μία από τους ειδικούς ογκολόγους, εξηγεί ότι αυτή η μορφή είναι πολύ επιθετική και δύσκολη στην διάγνωση.

Όπως και στην περίπτωση της Rebecca, τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σαν εξάνθημα, αλλά μπορεί και να μοιάζει με λοίμωξη στο στήθος. Ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού μπορεί μερικές φορές να παραμελείται, επειδή οι ασθενείς δεν έχουν πάντα εξογκώματα ή όγκους.

26

Η μαστογραφία ή οι άλλες μέθοδοι εξετάσεις δεν πιάνουν πάντα τις ανωμαλίες. Στον φλεγμονώδη καρκίνο του μαστού τα καρκινικά κύτταρα μπλοκάρουν τα λεμφικά αγγεία του στήθους. Συνήθως ο καρκίνος αυτός εμφανίζεται σε νεαρότερες γυναίκες.

Λόγω του ότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί στα αρχικά του στάδια, αυτός ο καρκίνος κάνει μετάσταση σε άλλα σημεία του σώματος, ανάμεσα τους και στους λεμφαδένες. Η Dr. Torres λέει ότι οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν κοκκινίλες σε πάνω από το ένα τρίτο του στήθους, το δέρμα να μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού ή να αισθανθούν ζέστη στο στήθος.

Το Mayo Clinic αναφέρει μερικά ακόμη συμπτώματα:

-Αποχρωματισμός σε κόκκινο, μοβ ή ροζ
-Ευαισθησία ή πόνος στο στήθος
-Διογκωμένοι λεμφαδένες, ειδικά στην μασχάλη ή κοντά στην κλείδα
-Ανεστραμμένη ή επίπεδη θηλή
-Γρήγορη και ξαφνική εμφάνιση των συμπτωμάτων στο στήθος.

Ο κίνδυνος είναι αυξημένος για τις παχύσαρκες και τις μαύρες γυναίκες. Για καλύτερη διάγνωση, καλό είναι να ζητήσετε εξέταση απεικόνισης και βιοψία. Ο καρκίνος της Rebecca εξαπλώθηκε. Έκανε χημειοθεραπείες και διπλή μαστεκτομή. Ακόμα και μετά τον πρώτο γύρο θεραπείας, δεν είχε τελειώσει.

Εξαπλώθηκε τόσο πολύ, που χρειάστηκε και δεύτερο γύρο ακτινοβολίας, ο οποίος επιτέλους φάνηκε να πιάνει. Μετά από σχεδόν έναν χρόνο, η εξέταση έδειξε ότι ο καρκίνος είχε φύγει.

Πλέον είναι 5 χρόνια σε ύφεση και είναι ευγνώμων που είναι ακόμα εδώ και που μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία της και με άλλους που μπορεί να μην γνωρίζουν για τον φλεγμονώδη καρκίνο του μαστού. Πάλι καλά που δεν αγνόησε τα συμπτώματα! Δείτε στο βίντεο την Rebecca να μιλά για την εμπειρία της και για την οικογένεια της.

Οι γιατροί τονίζουν ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να υποδεικνύουν λοίμωξη στο στήθος, γι’αυτό κάντε έναν έλεγχο αν παρατηρήσετε περίεργες αλλαγές στο σώμα σας. Αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, ακόμα και μετά την μαστογραφία, μιλήστε στον γιατρό σας γι’αυτή την σπάνια μορφή καρκίνου.

Credit: tiphero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: