Η επιστήμη μίλησε! Οι γυναίκες με έντονη σεξουαλική ζωή, ζουν περισσότερο από τις υπόλοιπες! Υπάρχει όμως μία παγίδα... - Fanpage

Η επιστήμη μίλησε! Οι γυναίκες με έντονη σεξουαλική ζωή, ζουν περισσότερο από τις υπόλοιπες! Υπάρχει όμως μία παγίδα…

Οι γυναίκες που κάνουν τακτικά σεξ ζουν περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την πρώτη βιολογική απόδειξη ότι το τακτικό σεξ βελτιώνει το προσδόκιμο ζωής προστατεύοντας το DNA.

Αλλά η ποιότητα της σχέσης μιας γυναίκας έχει μικρή επίδραση στην γήρανση.

Οι ερευνητές έκαναν ερωτήσεις σε 129 γυναίκες ηλικίας 20 ως 50 ετών για την ερωτική τους ζωή. Στην συνέχεια τους έκαναν εξετάσεις αίματος για να δουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για την υγεία τους.

Η έρευνα επικεντρώνεται στα τελομερή – τα προστατευτικά καλύμματα στις άκρες του DNA – τα οποία προβλέπουν την βιολογική ηλικία του ατόμου.

Είναι σαν μικροσκοπικά, εσωτερικά ρολόγια που μικραίνουν με τον καιρό και τελικά γίνονται τόσο μικρά, που τα κύτταρα πεθαίνουν.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που κάνουν τακτικά σεξ έχουν σημαντικά μεγαλύτερα τελομερή – τα οποία ενισχύουν το προσδόκιμο ζωής τους.

Οι ερευνητές του University of California δήλωσαν: «Είναι σημαντικό εύρημα. Παρέχει αποδείξεις ότι η σεξουαλική επαφή στις μακροχρόνιες σχέσεις έχει οφέλη για την υγεία.»

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι οι ευτυχισμένες σχέσεις βελτιώνουν την ευημερία, υποθέτοντας ότι τα ζευγάρια ωφελούνται από την αμοιβαία στήριξη.

Στη νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychoneuroendocrinology, οι επιστήμονες αναζήτησαν βιολογική απόδειξη για τα οφέλη στην υγεία για πρώτη φορά.

Οι γυναίκες με μακροχρόνιες σχέσεις κρατούσαν ημερολόγιο για μια βδομάδα, με πληροφορίες για το αν έκαναν ή όχι σεξ το προηγούμενο βράδυ. Επίσης, συγκέντρωσαν δεδομένα για την ικανοποίηση στη σχέση τους.

Μετά έκαναν εξετάσεις αίματος και μέτρησαν το μέγεθος των τελομερών των συμμετεχόντων.

Τα μικρότερα τελομερή σχετίζονται με την γήρανση, τις ασθένειες και τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που έκαναν σεξ κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας έρευνας, είχαν ως και 30% μεγαλύτερα τελομερή.

Αλλά η ποιότητα της σχέσης δεν είχε επίδραση.

Οι επιστήμονες δεν ερεύνησαν και άντρες, αλλά πιστεύουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή προσθέτει και σε εκείνους χρόνια.

Το πώς το σεξ έχει τέτοια επίδραση δεν είναι ξεκάθαρο. Μια πιθανότητα είναι ότι μειώνει το άγχος το οποίο είχε συνδεθεί στο παρελθόν με μικρότερα τελομερή.

Μπορεί επίσης να τονώσει το ανοσοποιητικό, αυξάνοντας την παραγωγή φυσικών κυττάρων-δολοφόνων τα οποία καταπολεμούν τις ασθένειες.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι προκαλεί την απελευθέρωση οξυτοκίνης – της ορμόνης της αγκαλιάς – η οποία σχετίζεται με την καλύτερη υγεία.

Ο ερευνητής Dr. Aric Prather, από το University of California, είπε: «Η σύγκριση έγινε ανάμεσα σε γυναίκες με σεξουαλικές συνευρέσεις την περασμένη εβδομάδα και γυναίκες χωρίς. Είναι πιθανό η μεγαλύτερη συχνότητα σεξουαλικής συνεύρεσης να έχει πιο ισχυρή επίδραση και σκοπεύουμε να το ερευνήσουμε αυτό αργότερα. Το μέγεθος των τελομερών σχετίζεται με την μακροβιότητα και αν τα αποτελέσματα μας συμφωνούν με μελλοντικές έρευνες, μπορεί οι σεξουαλικές σχέσεις όντως να οδηγούν σε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα στους άντρες. Μπορεί να ισχύει – δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο.»

Credit: Nypost

Αφήστε το σχόλιο σας: