Επιστήμονες βρήκαν μια Νεκρή Φάλαινα στην ακτή. ΑΥΤΟ που Ανακάλυψαν μέσα στο Στομάχι της, τους έκανε να Παγώσουν! - Fanpage

Επιστήμονες βρήκαν μια Νεκρή Φάλαινα στην ακτή. ΑΥΤΟ που Ανακάλυψαν μέσα στο Στομάχι της, τους έκανε να Παγώσουν!


Ερευνητές στη Νορβηγία ανακάλυψαν μια φάλαινα με πάνω από 30 πλαστικές σακούλες και διάφορα άλλα κομμάτια πλαστικών αποβλήτων, στο στομάχι της.

Οι φύλακες στη δυτική ακτή της χώρας προσπάθησαν να βοηθήσουν τη φάλαινα, αφού διαπίστωσαν ότι ήταν σοβαρά άρρωστη και κείτονταν σε ρηχά νερά. Τελικά όμως το άτυχο θηλαστικό δεν τα κατάφερε.

Οι ερευνητές βρήκαν μια ανησυχητική ποσότητα από μη βιοαποδομήσιμων αποβλήτων στο στομάχι της.

1

Σύμφωνα με τον ζωολόγο Δρ. Terje Lislevand: «Το στομάχι της φάλαινας ήταν γεμάτο από πλαστικές σακούλες και συσκευασίες με ετικέτες στα δανέζικα και στα αγγλικά. Το έντερο της φάλαινας είχε μπλοκάρει από τα πλαστικά αντικείμενα και αυτό οδήγησε σε έντονο πόνο. Τα ευρήματα δεν ήταν έκπληξη για εμάς. Αλλά σαφώς είναι λυπηρό να βλέπουμε τόσο μεγάλες ποσότητες.»

2

Η αυξανόμενη ποσότητα των πλαστικών αποβλήτων στο νερό της Γης παρουσιάζει ολοένα και πιο σοβαρό πρόβλημα για τα θαλάσσια ζώα, τα ψάρια και τα πουλιά που κατοικούν στις ζώνες αυτές.

Για να ενημερώσει για τη σοβαρότητα του προβλήματος, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναφέρει ότι οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικό εισέρχονται στον ωκεανό κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το περιοδικό «επιστήμη», οι επιστήμονες χρειάστηκαν μισό αιώνα για να καταλάβουν αυτόν τον αριθμό και τα πράγματα δεν είναι καλά για το μέλλον. Οι ερευνητές προβλέπουν ότι το ποσό των πλαστικών αποβλήτων του νερού θα διπλασιαστεί κατά την επόμενη δεκαετία.

Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Credit: Davidwolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: