Η Αστυνομία Προειδοποιεί: Η νέα Άρρωστη Μόδα που έχει Κατακλύσει το Διαδίκτυο μπορεί να στείλει το Παιδί σας στο Νοσοκομείο! - Fanpage

Η Αστυνομία Προειδοποιεί: Η νέα Άρρωστη Μόδα που έχει Κατακλύσει το Διαδίκτυο μπορεί να στείλει το Παιδί σας στο Νοσοκομείο!

Οι προκλήσεις στο Διαδίκτυο έρχονται και φεύγουν. Τη μια μέρα είναι το Ice Bucket Challenge την επόμενη είναι πόση ποσότητα κανέλας μπορεί κάποιος να βάλει στο στόμα του. Οι προκλήσεις κυμαίνονται από διασκεδαστικές και ανόητες μέχρι επικίνδυνες ή ακόμα και θανατηφόρες.

Υπάρχει μια πρόκληση που κυκλοφορεί και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι, οι γονείς, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και πολύ προσεκτικοί.

Από το 2012, πολλοί έφηβοι και άλλοι χρήστες του YouTube συμμετέχουν στο «Salt and Ice Challenge». Σύμφωνα με αυτή την πρόκληση, τα παιδιά τρίβουν αλάτι και πάγο στο δέρμα τους, για να δουν σε πόσο διάστημα θα προκληθεί έγκαυμα. Στη συνέχεια, δημοσιεύουν τις αντιδράσεις τους.

Ακούγεται απλό, αλλά η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο σώμα είναι σοβαρή. Το αλάτι σε συνδυασμό με τον πάγο, δημιουργεί μια χημική αντίδραση η οποία μειώνει τη θερμοκρασία του πάγου φτάνοντας έως και – 17 ° C (αυτός είναι ο λόγος που η προσθήκη αλατιού στο νερό και τον πάγο, κρυώνει μια σόδα μέσα σε δύο λεπτά). Τα εγκαύματα που προκύπτουν, είναι παρόμοια με αυτά του κρυοπαγήματος, αλλά μπορεί και χειρότερα. Μερικοί, έχουν καταλήξει με εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού μετά από αυτή την πρόκληση.

The after affects of the #saltandicechallenge

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Chase Guns170VLOGS (@chase_guns170vlogs) στις

Στην Αγγλία, τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά παιδιά στάλθηκαν στο νοσοκομείο. Για αυτό, η Εθνική Εταιρεία Πρόληψης της Κακοποίησης του Παιδιού (NSPCC) έβγαλε μια επίσημη προειδοποίηση προς όλους τους γονείς. «Είναι σημαντικό, τα σχολεία να παρακολουθούν όλες τις αναδυόμενες τάσεις και η αστυνομία να προειδοποιεί τους δασκάλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του NSPCC στο Daily Mail. «Η ανάπτυξη των social media έχει συμβάλει σε αυτή την «τρέλα» μεταξύ των παιδιών, πράγμα που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.»

Salt and ice challenge #saltandicechallenge

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Devin Rodgers (@narutoofficial2) στις

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας

Το Huffington Post UK, προσφέρει κάποιες συμβουλές στους γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο να αποφύγουν να συμμετάσχουν σε αυτή την επικίνδυνη πρόκληση. Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, κάνοντας τα εξής:

 

  • Να τους πουν με αυτοπεποίθηση να μην συμμετέχουν.
  • Να μην κρίνουν τους άλλους που συμμετέχουν.
  • Να τα ωθούν στο να περνούν ελεύθερο χρόνο με φίλους, που δεν συμμετέχουν στην πρόκληση.
  • Να τους δίνουν εναλλακτικές προτάσεις, όταν αυτά τους ζητούν να συμμετέχουν στην πρόκληση.

 

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν βρείτε το παιδί σας να έχει συμμετάσχει στην πρόκληση, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο από το St. John Ambulance με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο:

 

  • Ρίξτε τρεχούμενο δροσερό νερό πάνω στην πληγείσα περιοχή για τουλάχιστον 10 λεπτά ή έως ότου ο πόνος μειωθεί.
  • Αποφύγετε την εφαρμογή πάγου, τζελ ή κρέμας, διότι μπορεί να βλάψουν περαιτέρω τους ιστούς και να κάνουν την πληγείσα περιοχή πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις.
  • Αφού το έγκαυμα κρυώσει, τυλίξτε την περιοχή με πλαστική μεμβράνη.
  • Για εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, ή μεγαλύτερες επιφάνειες του σώματος, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

 

Credit: Simplemost

Αφήστε το σχόλιο σας: