Η Καθαριότητα είναι η μισή Αρχοντιά! 7 Σπουδαία οφέλη που έχει το Καθημερινό Μπάνιο για την Υγεία μας - Fanpage

Η Καθαριότητα είναι η μισή Αρχοντιά! 7 Σπουδαία οφέλη που έχει το Καθημερινό Μπάνιο για την Υγεία μας

Σχεδόν όλοι αγαπούν ένα καλό μπάνιο με αφρόλουτρο. Υπάρχει κάτι τόσο χαλαρωτικό, διασκεδαστικό και νοσταλγικό σαν το μπάνιο;

Δυστυχώς, οι ενήλικες δεν κάνουν ένα αφρόλουτρο όπως θα το ήθελαν. Γιατί; Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι: τα αφρόλουτρα χρειάζονται περισσότερο από τα γρήγορα ντους.

Τα αφρόλουτρα είναι πράγματι καλά για σας. Όχι μόνο είναι ένας τέλειος τρόπος να χαλαρώσετε με ένα ποτήρι κρασί στο τέλος μιας μακράς μέρας, αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε παρακάτω…

1. Τα αφρόλουτρα καθυστερούν την γήρανση

 

Τα αφρόλουτρα βοηθούν στη μείωση των επιπέδων κορτιζόνης στο σώμα. Η κορτιζόνη είναι μια ορμόνη που μπορεί να αυξήσει την ακμή και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.

Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε ενυδατώσει πλήρως το σώμα σας μετά το μπάνιο, οπότε το δέρμα σας να μην αφυδατώνεται.

2. Τα λουτρά ανακουφίζουν τους μυς

 

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι η θερμότητα είναι η καλύτερη λύση όταν οι μύες μας πονάνε.

Η εφαρμογή θερμότητας στους φλεγμονώδεις ή επώδυνους μύες μπορεί να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν.

3. Τα λουτρά είναι εξίσου καθαρά όπως τα ντους

 

Σύμφωνα με ειδικούς στην υγεία, τα ντους είναι καλύτερα από τα αφρόλουτρα μόνο όταν είστε βρώμικοι ή ιδρωμένοι.

Σε μια κανονική ημέρα, ένα αφρόλουτρο θα είναι ακριβώς όσο καθαρό όπως ένα ντους. Επιπλέον, ο ατμός από ένα λουτρό μπορεί να ανοίξει τους πόρους και να απελευθερώσει τη βρωμιά από αυτούς.

4. Τα αφρόλουτρα μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

 

Οι επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα ανακάλυψαν ότι η λήψη ενός θερμού λουτρού μπορεί να μειώσει πραγματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται όταν τρώμε και όσο αυξάνεται, αυξάνεται και ο δείκτης κινδύνου για διαβήτη. Η διατήρηση του σωστού επιπέδου σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να είναι πραγματικά επωφελής για την υγεία σας.

5. Τα αφρόλουτρα κάνουν καλό στο δέρμα σας

 

Το σώμα σας έχει φυσικά έλαια και τόσο τα ντους όσο και τα λουτρά μπορούν να απογυμνώσουν το σώμα σας από αυτά τα θρεπτικά έλαια. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων μπάνιου είναι ότι στο αφρόλουτρο, μπορείτε να τοποθετήσετε πρόσθετα όπως αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, βρώμη, μέλι κλπ. Αυτά τα πρόσθετα συστατικά ενυδατώνουν και να τροφοδοτούν το δέρμα σας.

6. Τα αφρόλουτρα σας ανακουφίζουν από το στρες

 

Σύμφωνα με το TubYoga, η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, να αποτοξινώσει το σώμα και να απελευθερώσει ενδορφίνες. Αυτές οι ενδορφίνες, σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και σας απαλλάσσουν από το άγχος που αναπτύσσεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

7. Με τα αφρόλουτρα μπορείτε να κάψετε πολλές θερμίδες

 

Ένα μπάνιο μίας ώρας καταναλώνει περίπου 130 θερμίδες, που ισοδυναμεί με μισή ώρα περπάτημα.

Όμως, τα αφρόλουτρα δεν πρέπει να αντικαταστήσουν την άσκηση, αλλά μπορεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη στο πρόγραμμα προπόνησής σας.

 

Πείτε ναι στα αφρόλουτρα! Θα αποκομίσετε όχι μόνο τα συναισθηματικά οφέλη, αλλά και τα φυσικά οφέλη!

Αφήστε το σχόλιο σας: