Θυμάστε το Μωράκι που Γεννήθηκε με την Πελώρια Γλώσσα; Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα το νέο του Χαμόγελο..! - Fanpage

Θυμάστε το Μωράκι που Γεννήθηκε με την Πελώρια Γλώσσα; Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα το νέο του Χαμόγελο..!

Η υπερμεγέθης γλώσσα του μωpού ωφείλεται σε ένα σύνδρομο που ονομάζεται Beckwith-Wiedemann. Μία γενετική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογική ανάπτυξη συγκεκριμένων μερών του σώματος. Η σπάνια αυτή πάθηση επηρεάζει περίπου 1 στα 13.700 νεογνά σε όλο τον κόσμο.

Η μαμά της Paisley, Madison Kienow, είπε πως δεν γνώριζε για την κατάσταση της κόρης της, μέχρι που γέννησε έκτακτα με καισαρική, δύο μήνες νωρίτερα.

1

Οι γιατροί αμέσως μετέφεραν την Paisley σε θερμοκοιτίδα με μηχάνημα που βοηθάει την αναπνοή, καθώς φοβούνταν ότι η γλώσσα της θα μπορούσε να φράξει τους αεραγωγούς της.

Η μητέρα της δήλωσε: «Ποτέ δεν κατάφερα να την δω, να την αγγίξω ή να ακούσω το κλάμα της.»

Η Paisley πέρασε 3μιση μήνες στο νοσοκομείο στο Sioux Falls και έλαβε τη διάγνωσή της εκεί.

2

Με τη σύσταση ενός γιατρού, η Paisley έλαβε την πρώτη χειρουργική επέμβαση μείωσης γλώσσας στους 6 μήνες και μία δεύτερη στους 13 μήνες.

Πλέον, ύστερα από τις επεμβάσεις η μητέρα της δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να ανησυχώ αν θα πνιγεί, έχει αρχίσει να λέει τα πρώτα της λόγια και μπορεί πλέον να φάει φαγητό για ενήλικες, τώρα που έχουν βγει τα πρώτα της δόντια. Έκανε κιόλας τα πρώτα της βήματα πριν από πέντε ημέρες.»

3

Και η χειρουργική επέμβαση είχε ακόμα ένα γλυκό αποτέλεσμα για την Paisley: πλέον μπορεί να χαμογελάσει.

4

Credits: BuzzFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: