Μάθαμε ΓΙΑΤΙ τα σκυλιά γέρνουν τα κεφάλια τους όταν τους μιλάμε και πάθαμε πλάκα. Δεν φαντάζεστε τον λόγο! - Fanpage

Μάθαμε ΓΙΑΤΙ τα σκυλιά γέρνουν τα κεφάλια τους όταν τους μιλάμε και πάθαμε πλάκα. Δεν φαντάζεστε τον λόγο!

Ανεξάρτητα από το ποια ράτσα σκύλου έχετε, σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι το κουτάβι σας γέρνει το κεφάλι του στο πλάι. Μπορεί ακόμη και να το κάνει συνέχεια.

Όταν τα σκυλιά γέρνουν τα κεφάλια τους, νομίζετε ότι απλά είναι χαριτωμένα, αλλά μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πολλά πίσω από αυτή την κίνηση του σκύλου.

Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι ίσως ακόμα πιο αξιολάτρευτο από ότι θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας γυρίζει το κεφάλι του. Πρώτα απ ‘όλα, γνωρίζουν πραγματικά πόσο χαριτωμένοι είναι! Μερικές φορές, θα το χρησιμοποιήσουν ακόμη και αν αισθάνονται ότι είστε θυμωμένοι μαζί τους. Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς ανταποκρίνονται σε αυτό, ίσως έχουν καταλάβει ότι δεν είναι κακή τακτική.

1

Σε πρακτικό επίπεδο, ωστόσο, έχει να κάνει περισσότερο με το πώς το κουτάβι σας επεξεργάζεται τον κόσμο γύρω του. Αν νομίζουμε ότι μόνο τα κουτάβια μας είναι τόσο χαριτωμένα, δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.

2

Αν και δεν υπάρχει επιστημονική επιβεβαίωση σε αυτό ακόμα, πολλοί πιστεύουν ότι τα σκυλιά μας πραγματικά γέρνουν τα κεφάλια τους έτσι ώστε να μπορούν να δουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας καλύτερα. Απλώς θέλουν να σας δουν πιο καθαρά!

3

Ακόμη και τα σκυλιά με μικρά μάτια μπορούν να βρουν την πλήρη θέα τους αποκλεισμένη από τις μύτες τους. Ειδικά όταν σας κοιτάζουν «κάτω από τη μύτη τους». Είναι απλά μια δύσκολη γωνία γι ‘αυτούς!

4

Εκτός της ανθρώπινης φωνής, τα σκυλιά επεξεργάζονται κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται τα στόματά μας για να μας καταλάβουν πλήρως. Και είναι εξαιρετικά εξειδικευμένοι στην ανάγνωση των εκφράσεων του προσώπου μας.

5

Έτσι όταν δεν μπορούν να μας καταλάβουν, θα προσαρμόσουν ανάλογα τα κεφάλια τους, συνήθως με κλίση.

6

Υπάρχει κάτι άλλο που είναι αξιολάτρευτο για αυτές τις κλίσεις…

7

Απλά κοιτάξτε αυτά τα κουτάβια που γέρνουν τα κεφάλια τους! Απλώς προσπαθούν να αποκτήσουν καλύτερη γωνία για να σας καταλάβουν.

Πόσο χαριτωμένο!

8

Μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις, δε νομίζετε;

9

Είναι όλα τους αξιολάτρευτα!

10

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσο περισσότερο μαθαίνουμε για τα σκυλιά, τόσο περισσότερο τα αγαπάμε!

11

Έτσι, την επόμενη φορά που το σκυλί σας σας δίνει αυτό το αστείο βλέμμα, θα ξέρετε ακριβώς τι σημαίνει!

Credit: HonestPaws

Αφήστε το σχόλιο σας: