Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Δημοφιλές Αποσμητικό Χώρου προκαλεί Καρκίνο και Γυναικομαστία στους Άντρες! - Fanpage

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Δημοφιλές Αποσμητικό Χώρου προκαλεί Καρκίνο και Γυναικομαστία στους Άντρες!

Η αγορά προϊόντων ομορφιάς είναι λίγο σαν τον τζόγο. Κάποια προϊόντα κάνουν δουλειά. Άλλα όχι. Κάποια είναι βλαβερά. Κάποια είναι πραγματικά βλαβερά. Αλλά μην φοβάστε, γιατί σήμερα θα σας ενημερώσουμε για ένα από αυτά: Το Axe, το δημοφιλές αντρικό αποσμητικό.

Η πραγματική επίδραση του Axe

3

Οι διαφημιστές του Axe θέλουν να κάνουν τους άντρες να πιστεύουν ότι η επίδραση του αποσμητικού είναι ότι όλες οι γυναίκες πέφτουν πάνω τους αφού το φορέσουν. Όχι ακριβώς. Οι περισσότερες γυναίκες στην πραγματικότητα μισούν την μυρωδιά του. Αλλά αυτή θα πρέπει να είναι η μικρότερη ανησυχία των αντρών.

Τα αποσμητικά σπρέι Axe περιέχουν πολλούς ενδοκρινικούς διαταράκτες. Αυτά είναι χημικά που μιμούνται την λειτουργία των ανθρώπινων ορμονών και μπερδεύουν το σώμα. Δείτε τι δήλωσε η Ενδοκρινολογική Εταιρία γι’αυτό:

“Οι ενδοκρινικοί διαταράκτες έχουν επίδραση στην αντρική και την γυναικεία αναπαραγωγή, στην ανάπτυξη του στήθους και στην εμφάνιση καρκίνου, καρκίνου στον προστάτη, την νευροενδοκρινολογία, τον θυρεοειδή, τον μεταβολισμό, την παχυσαρκία και την καρδιαγγειακή ενδοκρινολογία.”

Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex Gly

4

Αυτό είναι το ενεργό αντιιδρωτικό συστατικό του Axe. Προσκολλάται στην μασχάλη για να παρέχει 24ωρη προστασία από την υγρασία. Δεν κάνει μόνο αυτό όμως. Το δέρμα απορροφά εύκολα τα ιόντα αλουμινίου. Με τον καιρό, η συσσώρευση αυτών των ιόντων μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στα νεύρα, νεφρική ανεπάρκεια, Αλτσχάιμερ και καρκίνο του μαστού.

Cocamidopropyl Betaine

Το Cocamidopropyl betaine είναι το συστατικό που κάνει συγκεκριμένα προϊόντα Axe τόσο αφρώδη. Το πρόβλημα με αυτό το συστατικό είναι ότι αντιδρά με άλλα χημικά που περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης και τα τρόφιμα και παράγει νιτροζαμίνες. Οι περισσότερες νιτροζαμίνες είναι καρκινογόνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι προκαλούν πάνω από 40 τύπους καρκίνου σε ζώα και ανθρώπους.

PPG-14 Bustyl Ether

5

Οι αφύσικα στεγνές μασχάλες τείνουν να μαζεύουν στατικό ηλεκτρισμό. Το PPG-14 bustyl ether δημιουργεί ένα λιγότερο κολλώδες περιβάλλον. Είναι paraben και υπάρχει στο 99% των ιστών του καρκίνου του στήθους. Το PPG-14 bustyl είναι επίσης παράγωγο τολουολίου, μιας κατηγορίας χημικών που σχετίζονται με την αναπαραγωγική και την αναπτυξιακή τοξικότητα.

BHT

Χωρίς το BHT το Axe θα είχε πολύ ταγγή μυρωδιά. Ακόμα περισσότερο δηλαδή. Αλλά το ΒΗΤ είναι ένα αντιμικροβιακό συντηρητικό. Το πρόβλημα είναι ότι το σώμα το διασπά και το απορροφά αρκετά εύκολα. Μόλις εισχωρήσει στο σώμα, ακόμα και σε μικρές δόσεις, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα όργανα, καρκίνο και αναπαραγωγική τοξικότητα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο σημαντικό είναι να προσέχετε με αυτό το αποσμητικό:

Εσείς θα το χρησιμοποιούσατε ξανά μετά από όσα είδατε;

Credit: davidwolfe.com

Αφήστε το σχόλιο σας: