Μοιάζει με ένα γυαλιστερό κομμάτι Κάρβουνο. Μόλις δείτε όμως ΤΙ είναι στην πραγματικότητα, θα σας Πέσει το Σαγόνι! - Fanpage

Μοιάζει με ένα γυαλιστερό κομμάτι Κάρβουνο. Μόλις δείτε όμως ΤΙ είναι στην πραγματικότητα, θα σας Πέσει το Σαγόνι!

Η φύση είναι απίθανη. Απλά ρίξτε μια ματιά γύρω σας, από το πιο μικροσκοπικό ζουζούνι στο πιο ψηλό δέντρο, και θα πάθετε πλάκα από την ομορφιά και την μορφή της. Υπάρχουν τόσα απίθανα πράγματα στον πλανήτη που είναι δύσκολο να επιλέξουμε μόνο ένα.

Η φύση είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης, αλλά δεν μας εντυπωσιάζει μόνο με τα φυτά και τα ζώα. Τα ορυκτά είναι εξίσου εντυπωσιακά, αλλά συχνά τα παραμελούμε – τουλάχιστον όταν δεν τα χρησιμοποιούμε για κοσμήματα.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα πιο ασυνήθιστα ορυκτά από όλο τον κόσμο. Δεν είναι οι κλασικοί πολύτιμοι λίθοι που μπορεί να γνωρίζετε, αλλά είναι όμορφα και συναρπαστικά με τον τρόπο τους και δείχνουν πόσο υπέροχα πολύπλευρος μπορεί να είναι ο κόσμος της φύσης.

Ρίξτε μια ματιά στα ασυνήθιστα αυτά ορυκτά!

3

To οπάλιο έχει εσωτερικά επίπεδα που πιάνουν και αντανακλούν το φως σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα σημεία που μοιάζουν με καφέ σύννεφο στον πάτο είναι ίασπης, που κάνει την πέτρα να μοιάζει με μικροσκοπικό, παγωμένο νεφέλωμα στο διάστημα.

4

Στο μυαλό μας συνήθως έχουμε τον χαλαζία σαν λευκό ή ροζ και θολό, αλλά αυτός ο χαλαζίας τιτάνιου είναι εντελώς διαφορετικός!
Είναι μαύρος με γυαλιστερούς ιριδισμούς και αντανακλά τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

5

Οι πέτρες μερικές φορές έχουν κούφια σημεία, όπου αναπτύσσονται καμιά φορά σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αυτός ο συνδυασμός χαλκηδόνιου και χρυσόκολλας έχει γαλάζια απόχρωση και έχει μέσα όμορφους, στρογγυλούς σταλαγμίτες.

6

Ο ροδοχρωσίτης έχει πάρει το όνομα του από το χρώμα του και είναι γνωστός γιατί αναπτύσσεται φυσικά σε σχήμα κύβου. Αυτό το παράδειγμα δείχνει πώς διαφορετικά ορυκτά σχηματίζονται και ενώνονται, δημιουργώντας εντυπωσιακούς συνδυασμούς.

7

Οι κρύσταλλοι βισμούθιου είναι στην πραγματικότητα μέταλλο και έχουν αυτή την γεωμετρική μορφή από την φύση τους. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι αποτέλεσμα οξείδωσης και θαμπάδας. Αλλά καλύτερα να μην τους γυαλίσετε.

8

Τα οπάλια είναι πάντα συναρπαστικά. Μπορεί να είναι γυαλιστερά, ή πιο διακριτικά, όπως αυτό εδώ – πάντα όμως είναι υπέροχα. Το συγκεκριμένο μοιάζει με μικροσκοπικό κομμάτι του ωκεανού, με μπουρμπουλήθρες και φύκια. Όλα αυτά σε μια πέτρα!

9

Τα οπάλια δεν έχουν πάντα απαλό χρώμα. Αυτά τα μαύρα οπάλια έχουν σκούρες μπλε και μαύρες αποχρώσεις.

10

Ο φθορίτης είναι ακόμα ένα ορυκτό που αναπτύσσεται από την φύση του σε σχήμα κύβου και μοιάζει λες και είναι σκαλισμένο.

11

Αυτή η τουρμαλίνη είναι κομμένη, αλλά μπορείτε να δείτε το χρώμα του που σταδιακά γίνεται μαύρο από ροζ.

12

Ο ζεόλιθος είναι γνωστός για τους μικροσκοπικούς, μακριούς κρυστάλλους που σχηματίζει και μοιάζει περισσότερο με αχινό, παρά με ορυκτό. Είναι πολύ κοφτερός αλλά και πολύ ευαίσθητος.

13

Μερικές φορές ξεχωρίζει ο συνδυασμός κάποιων ορυκτών μαζί. Για παράδειγμα, ο παραπάνω συνδυασμός φθορίτη, χαλαζία, δολομίτη και σιδηροπυρίτη δείχνει πόσο διαφορετικές μορφές μπορεί να παίρνουν οι κρύσταλλοι.

14

Δείτε και αυτόν τον κροκοΐτη. Είναι συνδυασμός μόλυβδου και χρωμίου που έχει έντονο χρώμα και επιθετικές ακίδες.

15

Αυτοί οι παράξενοι τριγωνικοί κρύσταλλοι είναι σημάδι κοβάλτιου-ασβεστίτη και μοιάζουν με λουλούδια.

16

Αυτό το μπλε γεώδες από αχάτη είναι υπέροχο. Μοιάζει με την ίριδα του ανθρώπινου ματιού.

17

Φυσικά, κάποια ορυκτά εντυπωσιάζουν με το μέγεθος τους. Αυτό το τεράστιο γεώδες αμέθυστου ονομάζεται “Αυτοκράτειρα της Ουρουγουάης” και είναι απίστευτα εντυπωσιακό. Αν και εξωτερικά είναι απλό, μέσα είναι γεμάτο μοβ κρυστάλλους.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ορυκτό; Πείτε μας στα σχόλια!

Αφήστε το σχόλιο σας: