Μπήκε χειρουργείο για μια επέμβαση ρουτίνας αλλά ξαφνικά ένιωθε ότι πεθαίνει. Τότε οι γιατροί κατάλαβαν το μεγάλο τους λάθος - Fanpage

Μπήκε χειρουργείο για μια επέμβαση ρουτίνας αλλά ξαφνικά ένιωθε ότι πεθαίνει. Τότε οι γιατροί κατάλαβαν το μεγάλο τους λάθος

Σε ένα νοσοκομείο της Καλιφόρνια έχει επιβληθεί πρόστιμο $86,000 αφού ξεχάστηκε μία πετσέτα μέσα στο στομάχι ενός ασθενή κατά την διάρκεια ενός χειρουργείου. Ο ασθενής ήταν στο νοσοκομείο Community Regional Medical Center του Fresno στην Καλιφόρνια το 2014.

Μετά την επέμβαση, έλεγε πως ένιωθε σαν να πέθαινε. Είχε χειρουργηθεί τον Απρίλιο του 2014 και μέχρι τα μέσα του Μαΐου είχε χάσει 20 κιλά, το έντερό του δεν λειτουργούσε σωστά, δεν είχε ενέργεια, αντοχή και ένιωθε πως θα πέθαινε.

Το προσωπικό του νοσοκομείο κατέγραφε όλα τα εργαλεία κατά την διάρκεια της επέμβασης, αλλά όχι και τις μπλε πετσέτες που χρησιμοποίησαν. Τώρα, το νοσοκομείο έχει αλλάξει το πρωτόκολλο για τους χειρούργους με σκοπό να μην συμβεί το ίδιο λάθος.

Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ανέρχεται στα $86,000 αν και νομικοί αναλυτές λένε πως ίσως τελικά πληρώσουν πολύ περισσότερα.

Ο ασθενής φέρεται πως γύρισε στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση γιατί ένιωθε χειρότερα και τότε ήταν που οι γιατροί κατάλαβαν πως υπήρχε μία μάζα μέσα του.

‘Τρόμαξα πάρα πολύ όταν μου είπαν για την μάζα γιατί ήξερα πως κάτι δεν πάει καλά και νόμιζα πως θα ήταν καρκίνος.’

Οι διαχειριστές του νοσοκομείου έβγαλαν μία ανακοίνωση για το περιστατικό: ‘Σαν αποτέλεσμα αυτού του τραγικού περιστατικού, κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές που εγκρίθηκαν από το κράτος.’ Αρνήθηκαν όμως να σχολιάσουν εάν τιμώρησαν κάπως τους χειρούργους που ήταν υπεύθυνοι για το περιστατικό ή αν συνεχίζουν να κάνουν επεμβάσεις στο νοσοκομείο αυτό.

Από τότε, έχει διαταχθεί να γίνεται καταμέτρηση όλων των χειρουργικών πετσετών που υπάρχουν στο χειρουργείο.

‘Στην αναφορά του, το κράτος λέει πως ήταν μία αποτρέψιμη πράξη που προκάλεσε συναισθηματική δυσφορία, ψυχολογικό τραύμα και σωματικό πόνο για τον συγκεκριμένο ασθενή.’

Credit: americanow.com

Αφήστε το σχόλιο σας: