Μπορεί να μη σας Γεμίζει το Μάτι, αλλά σύντομα Όλες οι Γυναίκες θα Κάνουν σαν Τρελές για ΑΥΤΟ το Σουτιέν! - Fanpage

Μπορεί να μη σας Γεμίζει το Μάτι, αλλά σύντομα Όλες οι Γυναίκες θα Κάνουν σαν Τρελές για ΑΥΤΟ το Σουτιέν!

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο θέλουν συμβουλές για το πώς να παραμένουν υγιείς. Οι συμβουλές για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων του καρκίνου είναι πρώτες στον κατάλογο, καθώς η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να μην εντοπιστεί για χρόνια.

Καθώς ο καρκίνος του μαστού είναι μια διαδεδομένη μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, οι τρόποι εξέτασης είτε στο σπίτι είτε στο ιατρείο έχουν μεγάλη ζήτηση. Η πραγματοποίηση αυτοεξετάσεων στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και ορισμένες γυναίκες γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούν ή δεν μπορούν να βρουν. Ένας νεαρός άντρας ελπίζει να το αλλάξει αυτό.

Η μητέρα του Julian Raos Cante, έλαβε διάγνωση καρκίνου του μαστού για δεύτερη φορά όταν εκείνος ήταν μόλις 13 ετών. Εμπνευσμένος από τις δύο μάχες της μητέρας του με τον καρκίνο, ο 18χρονος τώρα έχει εφεύρει μια εφεύρεση που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε έγκαιρες διαγνώσεις. Ο Julian υποστηρίζει ότι η έγκαιρη διάγνωση θα είχε κάνει τεράστια διαφορά στα αποτελέσματα της μητέρας του:

«Ο όγκος, από τις διαστάσεις ενός κόκκου ρυζιού πήγε σε μπάλας του γκολφ σε λιγότερο από έξι μήνες. Η διάγνωση ήρθε πολύ αργά και η μητέρα μου έχασε τα στήθη της και παραλίγο και τη ζωή της ».

Ο Julian, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Μοντερέι στο Μεξικό, διαχειρίζεται μια εταιρεία με την επωνυμία Higia Technologies. Έχει σχεδιάσει ένα σουτιέν που χρησιμοποιεί βιοαισθητήρες για την ανίχνευση αλλαγών στο στήθος. Ονομάζεται «EVA» και το προϊόν αξιολογεί την υγεία του μαστού σημειώνοντας οποιεσδήποτε αλλαγές στο χρώμα, τη θερμοκρασία ή την υφή.

1

Το πρωτότυπο σχέδιό του τον έκανε τον κορυφαίο νικητή της εταιρίας του το 2017 στα βραβεία Global Student Entrepreneur Awards. Εδώ είναι το πώς λειτουργεί: μια γυναίκα φοράει το σουτιέν για 1 έως 2 ώρες την εβδομάδα. Μια εφαρμογή παρακολουθεί τις πληροφορίες που συλλέγονται από τους αισθητήρες του σουτιέν. Εάν υπάρχει κάποια ουσιαστική αλλαγής, η γυναίκα θα κληθεί να δει τον γιατρό της.

Ένα στήθος με όγκο θα έχει υψηλότερη θερμοκρασία και θα έχει σημαντικά υψηλότερη ποσότητα ροής αίματος. Ο Julian και η ομάδα του, σχεδίασαν το σουτιέν τους για να ανιχνεύσουν τέτοιες ανωμαλίες. Αν και είναι ακόμα στη φάση του πρωτοτύπου, ο Julian ελπίζει ότι το σουτιέν θα φτάσει στο κοινό μέσα σε δύο χρόνια.

Η ομάδα του εξακολουθεί να επεξεργάζεται τα σφάλματα όσον αφορά τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων. Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή, απαιτεί αρκετές επιστημονικές δοκιμές πριν από το άνοιγμα στην αγορά. Ο Julian ξεκίνησε να εργάζεται στην ιδέα του από την ηλικία των 17 ετών, συγκέντρωσε μερικούς φίλους και κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο καρκίνος του μαστού επηρεάζει τις γυναίκες.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή της νόσου για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η ύπαρξη ενός αξιόπιστου τρόπου για την ανίχνευση του καρκίνου στο σπίτι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα «σωσίβιο», παρακινώντας εκατομμύρια γυναίκες να δουν έναν γιατρό.

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: