Νέα «τρελή» μελέτη από τους Επιστήμονες: Ένα Καυτό Μπάνιο ισούται με μια ώρα στο Γυμναστήριο! - Fanpage

Νέα «τρελή» μελέτη από τους Επιστήμονες: Ένα Καυτό Μπάνιο ισούται με μια ώρα στο Γυμναστήριο!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα καυτό μπάνιο. Το γνωρίζατε όμως πως κάνει πολύ περισσότερο καλό από το απλά να μας ηρεμεί από το άγχος;  Οι επιστήμονες τώρα λένε πως ένα καυτό μπάνιο μας βοηθάει να κάψουμε πολλές θερμίδες. Σχεδόν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Δηλαδή όλες αυτές οι ώρες γυμναστικής και ιδρώτα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με ένα μπάνιο; Όχι ακριβώς. Εάν θέλετε να τονώσετε τα χέρια σας ή να χάσετε βάρος, το να πάτε στο γυμναστήριο και να τρώτε σωστά είναι η καλύτερη συνταγή. Απλά τώρα έχετε άλλον ένα λόγο να κάνετε ένα καλό μπάνιο μετά!

Ανεξάρτητα του πόσο δραστήριοι είστε, ένα καυτό μπάνιο θα κάνει πολύ καλό στην ρουτίνα σας. Είναι καλό για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή!

33

Και ποιος από μας δεν θα ήθελε ένα χαλαρωτικό καυτό μπάνιο; Σύμφωνα με έρευνες, ένα καυτό μπάνιο έχει πολύ περισσότερα οφέλη από το απλά να ηρεμεί το μυαλό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η έρευνα σύγκρινε τα οφέλη της άσκησης και του μπάνιου βάζοντας τους συμμετέχοντες να κάνουν ποδήλατο και καυτό μπάνιο σε διάφορες χρονικές στιγμές.

Και οι δύο δραστηριότητες αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος, κάτι που ενθαρρύνει το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες. Βέβαια, με το ποδήλατο οι συμμετέχοντες έκαιγαν περισσότερες θερμίδες από το απλά να κάθονται στο μπάνιο.

35

Παρόλο που η ποδηλασία καίει περισσότερες θερμίδες (περίπου 630), το μπάνιο επηρέαζε και το πόσο γρήγορα το σώμα έκαιγε τις θερμίδες. Μέσα σε μία ώρα, οι συμμετέχοντες έκαψαν 130, περίπου όσο καίμε με μισή ώρα περπάτημα. Η κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε κατά 80%. Σκεφτείτε πως ένας άνθρωπος καίει περίπου 50 θερμίδες όταν κάθεται σε ένα δωμάτιο για μισή ώρα.

36

Εκτός από αυτό, το καυτό μπάνιο επηρεάζει και τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα. Κατά την διάρκεια της έρευνας, μετρούνταν και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Είδαν πως μετά από ένα καυτό μπάνιο, οι συμμετέχοντες είχαν 10% λιγότερη γλυκόζη στο αίμα τους από ότι μετά από γυμναστική.

37

Ο ερευνητής Dr. Steve Faulkner πιστεύει πως όταν το σώμα βρίσκεται σε καυτό νερό, απελευθερώνει πρωτεΐνες θερμικού σοκ, οι οποίες καίνε πιο γρήγορα την γλυκόζη. Αυτό πιστεύουν πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν κομμάτι αγωγής σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 και προδιαβήτη.

38

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι σάουνες έχουν τόσα καλά οφέλη.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα του να γίνετε πιο υγιείς απλά κάνοντας ένα καυτό μπάνιο;

Αφήστε το σχόλιο σας: