Να γιατί ΔΕΝ πρέπει ποτέ μα ποτέ να Πατήσετε μια Σαρανταποδαρούσα στο σπίτι σας! Ο Λόγος; Άκρως Σιχαμερός... - Fanpage

Να γιατί ΔΕΝ πρέπει ποτέ μα ποτέ να Πατήσετε μια Σαρανταποδαρούσα στο σπίτι σας! Ο Λόγος; Άκρως Σιχαμερός…

Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να πατήσετε σαρανταποδαρούσα. Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο μπάνιο στις 2 το πρωί και αυτή βγαίνει από την αποχέτευση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αντισταθείτε στην παρόρμηση.

Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να την σκοτώσετε, είναι απλός: επειδή κυριολεκτικά σέρνεται μαζί και με άλλα σιχαμερά πλάσματα.

1

Γνωρίστε την σπιτική σαρανταποδαρούσα. Αυτό το είδος σαρανταποδαρούσας είναι πολύ μεγάλο. Έχει αρκετά κοντό σώμα και περιμετρικά έχει περίπου 30 πόδια.

Ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να πατήσετε μια σαρανταποδαρούσα όπως αυτή, ανεξάρτητα με το πόσο θα το θέλατε.

2

Θα σας φανεί περίεργο, αλλά αυτά τα πλάσματα είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη άμυνα της φύσης ενάντια σε άλλα, ακόμα πιο ριψοκίνδυνα.

Σκεφτείτε το εξής: αυτή η σαρανταποδαρούσα μπορεί να είναι άκρως αηδιαστική, αλλά μπορεί να εξαφανίσει ένα σωρό άλλα πιο σιχαμένα πλάσματα.

Οι αγαπημένες της τροφές είναι τα μυρμήγκια, οι αράχνες, οι κοριοί και οι κατσαρίδες.

Βασικά, κάθε παράσιτο αρθροπόδων στο σπίτι σας, είναι ένα γκουρμέ δείπνο για μια σαρανταποδαρούσα.

3

Το έρπων έντομο όπως αυτό στην παραπάνω φωτογραφία, συχνάζει στα ίδια μέρη με τις σαρανταποδαρούσες. Οπότε, αν έχετε δει κάποια σαρανταποδαρούσα στο μπάνιο σας αλλά όχι κάποιο τέτοιο έντομο, αυτό το οφείλετε στην σαρανταποδαρούσα σας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνετε τις σαρανταποδαρούσες να περιφέρονται ελεύθερα σε όλο το σπίτι σας. Είναι προειδοποιητικά σημάδια!

Το 1902, ένας εντομολόγος τις περιέγραψε ως εξής: Συχνά, τις βλέπουμε να διαπερνούν το πάτωμα με πολύ μεγάλη ταχύτητα, κάποιες φορές να σταματάνε ξαφνικά και παραμένουν απολύτως ακίνητες και μετά ξαναφεύγουν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!

5

Αντί να τις σκοτώνετε, απλώς να τις βάζετε σε ένα βάζο και τις βγάζετε έξω, σε περιοχές με πολλά υγρά φύλλα και πετρώματα.

Αν δεν τις ενοχλείτε, δεν θα σας ενοχλούν και θα φροντίζουν για όλα τα άλλα ανατριχιαστικά έντομα.

SONY DSC

Το σημαντικότερο είναι, ότι η μέση σαρανταποδαρούσα δεν μπορεί να σας βλάψει – εκτός από ψυχολογικά φυσικά.

Γενικά δεν είναι αρκετά δυνατή για να δαγκώσει έναν άνθρωπο, σε αντίθεση με τα πιο θανατηφόρα τροπικά ξαδέλφια της. Αφήστε τη λοιπόν να κάνει τη δουλειά της!

Αφήστε το σχόλιο σας: