Νεαρή γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς αποκαλύπτει το Νο1 σύμπτωμα που 12 εκατομμύρια γυναίκες αγνοούν - Fanpage

Νεαρή γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς αποκαλύπτει το Νο1 σύμπτωμα που 12 εκατομμύρια γυναίκες αγνοούν

Η Βρετανίδα ηθοποιός Lorna Nickson Brown, είχε βγει αμέτρητες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της, αλλά μία μόνο συγκεκριμένη φωτογραφία κατάφερε να σώσει τη ζωή της. Είχε ανεβάσει φωτογραφία της, στη σελίδα της στο Facebook. Αυτή ήταν και η απόδειξη, ότι η ζωή της βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Ο αδελφός της είχε τραβήξει τη φωτογραφία, αλλά κανείς δεν είχε δώσει αρκετή προσοχή στο λαιμό της. Ήταν ο θυρεοειδής της, αλλά το μέγεθός του ήταν πολύ μεγάλο για να θεωρηθεί ένα υγιές μέγεθος θυρεοειδούς. Στη συνέχεια, η μαμά της η οποία σκέφτηκε ότι είχε χάσει λίγο βάρος, παρατήρησε το σκληρό οζίδιο.

1

Η Lorna, έκλεισε ένα ραντεβού με το γιατρό της για να σιγουρευτεί. Τρεις μήνες αργότερα, ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι είχε ένα οζίδιο θυρεοειδούς το οποίο ήταν καρκινικό. Η Lorna αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της στο Twitter, καθώς και τα σημεία και τα συμπτώματα που οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν.

«Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου και συνήθως το πρώτο πράγμα που παρουσιάζει, είναι ένα σκληρό εξόγκωμα στο μπροστινό μέρος του λαιμού μας. Δεν είναι ευρέως γνωστό. Εγώ δεν ήξερα καν τι ήταν ο θυρεοειδής, όταν μου είπαν ότι είχα καρκίνο του θυρεοειδούς.»

Η Lorna έγραψε ότι οι περισσότερες κύστες του θυρεοειδούς είναι καλοήθεις, αλλά μερικές καταλήγουν να είναι καρκινικές, σαν τη δική της. Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο καρκίνος του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα. Κάποια είναι προφανή και μερικά όχι. Τέτοια είναι το εξόγκωμα και το πρήξιμο στο λαιμό, καθώς και ο πόνος στο μπροστινό μέρος του λαιμού που μπορεί να επεκταθεί και προς τα αυτιά.

2

Υπάρχουν και άλλα, όχι τόσο κοινά συμπτώματα που είναι:

Δυσκολία στην κατάποση και δυσκολία στην αναπνοή: Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του θυρεοειδούς, όπως επίσης και η βραχνή φωνή ή άλλες αλλαγές στη φωνή που δεν υποχωρούν. Και φυσικά ένας συνεχής βήχας, που δεν μπορεί να αποδοθεί σε κρύωμα.

Αραίωση, εύθραυστα μαλλιά και τριχόπτωση: Αυτό μπορεί να επεκταθεί και στα φρύδια. Επίσης μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός ελαττωματικού θυρεοειδούς.

Αϋπνία: Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα υπερδραστήριο θυρεοειδή που εκκρίνει πάρα πολλές Τ3 και Τ4 ορμόνες, οι οποίες προκαλούν αϋπνία και ανεξήγητη αγωνία.

Ξαφνική αλλαγή στην λειτουργία του εντέρου: Αν δεν έχετε κάποιο θέμα στη κοιλιά ή κάποια χωνευτική ασθένεια, μια ξαφνική αλλαγή στην λειτουργία του εντέρου είναι σύμπτωμα ενός υποτονικού, υποθυρεοειδούς.

Η υπερβολική εφίδρωση: Η εφίδρωση όταν απλά κάθεστε ή κοιμάστε, μπορεί να είναι σημάδι της δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς.

Απώλεια/αύξηση βάρους:
Μια ξαφνική αλλαγή στο βάρος, επίσης μπορεί να κατηγορηθεί για θυρεοειδή.

Εξάντληση: Η ψυχική κόπωση μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, αλλά επίσης μπορεί να αποδοθεί στο ότι ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί καλά. Η ανάγκη για υπερβολικό ύπνο, μπορεί επίσης να αποτελεί σύμπτωμα.

Αλλαγές στον κύκλο σας: Αν ο κύκλος περιόδου σας αλλάζει ή χάνετε, μερικές φορές ο θυρεοειδής είναι η αιτία.

Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία σας και να παρατηρείτε οποιεσδήποτε αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα σας. Να επισκέπτεστε συχνά το γιατρό σας!

Credit: Lifeaspire

Αφήστε το σχόλιο σας: