Οι γιατροί έχουν πολύ άσχημα νέα για τις γυναίκες με αυτήν την κοινή λοίμωξη - Fanpage

Οι γιατροί έχουν πολύ άσχημα νέα για τις γυναίκες με αυτήν την κοινή λοίμωξη

Σε περίπτωση που πιστεύατε ότι οι γυναίκες έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν πολλά, μάθετε άλλο ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα.

Αν δεν έχετε βιώσει ποτέ μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξη), τότε πρέπει θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ τυχερό. Σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των γυναικών θα βιώσουν μια ουρολοίμωξη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους και οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν ουρολοίμωξη από τους άνδρες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το National Center for Biotechnology Information.

Έτσι αφήστε τον χυμό cranberry και τις κάψουλες, διότι μελέτες έχουν δείξει ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν αποτέλεσμα. Συνήθως αντιμετωπίζονται καλύτερα με αντιβιοτικά και αυτές οι λοιμώξεις εξαφανίζονται πολύ γρήγορα με τη σωστή δοσολογία. Αλλά δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

1

Μια νέα λίστα που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει ότι το κολοβακτήριο Εσερίχια κόλι, είναι η κύρια αιτία των ουρολοιμώξεων, και το βακτήριο γίνεται ανθεκτικό σε ορισμένα αντιβιοτικά.

«Για τις ουρολοιμώξεις ιδιαίτερα, η ενδοφλέβια ένεση αντιβιοτικού κολιστίνη είναι μια έσχατη επιλογή – αλλά η ανθεκτικότητα στην κολιστίνη αναδύεται στην Ινδία και την Κίνα», σημειώνει η ιστοσελίδα PBS. «Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανθεκτικότητα στη κολιστίνη αναπτύχθηκε, επειδή οι αγρότες τη χρησιμοποιούν ως φάρμακο αυξητικού παράγοντα στη κτηνοτροφία.»

2

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, οι επιπλοκές από τις ουρολοιμώξεις μπορεί να περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, νεφρική βλάβη, προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη και σήψη.

Τι λοιπόν έχει αποτέλεσμα; Η Mayo Κλινική προτείνει τη χρήση ζεστής θερμοφόρας, να πίνετε άφθονο νερό για να αποβάλλετε τα βακτήρια και να αποφεύγετε ροφήματα που ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη σας, συμπεριλαμβανομένων του καφέ και του αλκοόλ.

Credit: Shared

Αφήστε το σχόλιο σας: