Οι 8 Κυριότερες Αιτίες που προκαλούν Εκζέματα στο Σώμα σας και πως να τα Αντιμετωπίσετε. Μεγάλη Προσοχή στην 5η! - Fanpage

Οι 8 Κυριότερες Αιτίες που προκαλούν Εκζέματα στο Σώμα σας και πως να τα Αντιμετωπίσετε. Μεγάλη Προσοχή στην 5η!

To έκζεμα είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει μία ομάδα δερματικών διαταραχών. Αυτές οι διαταραχές προκαλούν συμπτώματα όμως φλεγμονές, ξηρότητα, ερυθρότητα και απολέπιση. Ενώ μόνο το 2-3% των ενήλικων αναπτύσσουν εκζέματα, είναι πολύ πιο συνηθισμένα σε μωρά και παιδιά.

Μόλις το δέρμα γίνει ξηρό και τραυματισμένο, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσει ερεθισμός και ευαισθησία.

Συμπτώματα των εκζεμάτων:

  • φλεγμονή στο δέρμα
  • φαγούρα
  • φουσκάλες
  • απολέπιση του δέρματος
  • κοψίματα και σπασίματα λόγω της ξηρότητας
  • αλλαγές στο χρώμα και την υφή του δέρματος
  • Κάψιμο λόγω του ερεθισμού

13

Αιτίες των εκζεμάτων

Ενώ υπάρχουν πολλές αιτίες που τα προκαλούν, η αντιμετώπισή τους είναι η ίδια – με αλοιφές ή κρέμες. Όμως το να βρεθεί η αιτία του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για να καταπολεμηθεί στην ρίζα του το έκζεμα.

1. Γενετικοί παράγοντες

Ένα μεταλλαγμένο γονίδιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή της πρωτεΐνης filaggrin, η οποία συνήθως βοηθάει στην διατήρηση του κερατοειδούς στρώματος του δέρματος.

2. Μειωμένη παραγωγή ορού

Εάν το σώμα δεν παράγει αρκετά έλαια, το αποτέλεσμα είναι ξηροδερμία. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες ή αλλαγές στο ανοσοποιητικό.

3. Χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές λόγω των μυκήτων και τον βακτηρίων που ζουν στο δέρμα. Αυτό μπορεί να προκληθεί από φαρμακευτικές αγωγές, αυτοάνοσες ασθένειες, λοιμώξεις, ελλείψεις θρεπτικών συστατικών ή κακή υγεία του εντέρου.

4. Αλλεργίες

Μπορούν να οφείλονται στην διατροφή, έκθεση σε διάφορα χημικά ή επαφή με τοξίνες ή ουσίες, όπως κολόνιες ή σαπούνια.

14

5. Τοξικότητα

Το κάπνισμα ή η μόλυνση μπορεί να οδηγήσουν στην συγκέντρωση τοξινών στο σώμα και αυτό να εκδηλωθεί στο δέρμα. Επίσης, η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στο ανοσοποιητικό και να προκαλέσει τοξικότητα.

6. Κλίμα

Οι άνθρωποι που ζουν σε πιο κρύα κλίματα αναπτύσσουν εκζέματα πιο συχνά. Αυτό πιθανώς να οφείλεται στην ξηρότητα και το κρύο.

7. Βρεφικές τροφές

Έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που θηλάζουν έχουν μεγαλύτερη προστασία ενάντια στις αλλεργίες. Γενικά, τα παιδιά που δεν θήλασαν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιο έκζεμα.

8. Εμβόλια

Οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν αν τα εμβόλια έχουν κάποια συσχέτιση με τα εκζέματα. Τα εκζέματα έχουν γίνει πιο συνηθισμένα μετά την χρήση εμβολίων αν και δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάποια συσχέτιση.

Πώς να το καταπολεμήσετε:

  • Μην ξύνεστε και μην ξεφλουδίζετε το δέρμα σας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανοιχτές πληγές και να μολυνθείτε.
  • Να προσέχετε το φαγητό που τρώτε, όπως και τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε γιατί μπορεί να είστε αλλεργικοί σε κάτι και να μην το ξέρετε.
  • Να έχετε καλή διατροφή έτσι ώστε να είναι δυνατό το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Φτιάξτε μία δική σας κρέμα με σπιτικά συστατικά:

Credit: davidwolfe.com

Αφήστε το σχόλιο σας: