Ο Δήμαρχος "Τρελάθηκε" και δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον Μετακομίσει σε ΑΥΤΟ το Χωριό! - Fanpage

Ο Δήμαρχος «Τρελάθηκε» και δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον Μετακομίσει σε ΑΥΤΟ το Χωριό!

Ο δήμαρχος ενός ιταλικού χωριού προσφέρει 2.000 ευρώ μετρητά σε όποιον επιθυμεί να μετακομίσει σε αυτό πριν ερημώσει τελείως. Όσοι επιθυμούν να μετακομίσουν στο Bormida, στην ορεινή περιοχή Liguria στην βορειοδυτική Ιταλία, θα βρεθούν σε ένα χωριό με 394 ακόμη κατοίκους με την υπόσχεση για μια απλή ζωή.

Η κοντινότερη μεγάλη πόλη είναι η Γενεύη – πάνω από 80 χιλιόμετρα μακριά. Το χωριό έχει σχεδόν ερημώσει κι έτσι οι ενοικιαστές θα πληρώνουν 12,50 ευρώ την εβδομάδα για ενοίκιο στο πλαίσιο μέτρων τόνωσης του πληθυσμού του χωριού.

3

4

5

6

Ο Daniele Galliano, o δήμαρχος του χωριού, έγραψε την ιδέα του στο Facebook και είπε ότι η πρωτοβουλία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει σε δύο μήνες. Η ενημέρωση έκανε δεκάδες άτομα να επικοινωνήσουν μαζί του και κρίνοντας από τις απαντήσεις, σύντομα ο πληθυσμός του Bormida θα αυξηθεί.

Ο Vincent Gaspar έγραψε: «Κύριε Δήμαρχε, θα μου άρεσε σίγουρα να μείνω εκεί. Ελπίζω αυτό το μέτρο να περαστεί, γιατί θα μετακομίσω στο λεπτό.» Ο δήμαρχος, ο οποίος ελπίζει ότι αν εφαρμοστεί το σχέδιο φέτος το καλοκαίρι, θα ρίξει το ενοίκιο σε αρκετά σπίτια στα 50 ευρώ το μήνα.

Στην κοντινότερη πόλη, στο Millesimo, βρίσκεται ένα εστιατόριο βραβευμένο με Michelin, το Locanda dell’Angelo, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά. Στο κέντρο του Λονδίνου, ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια μπορεί να κοστίζει ως και 15.000 ευρώ το μήνα. Οι τιμές στην Νέα Υόρκη είναι παρόμοιες. Στο Μανχάταν ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια μπορεί να κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ για ενοικίαση.

7

8

9

10

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου. Η περίπτωση να μην βρουν δουλειά στο χωριό, το οποίο διαθέτει 4 εστιατόρια και μια εκκλησία, δεν φάνηκε να πτοεί κάποιους ανθρώπους. Πολλοί ρώτησαν αν υπάρχει γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο στο χωριό, επειδή σκοπεύουν να δουλεύουν εξ αποστάσεως εφόσον διαθέτουν wi-fi.

11

12

13

Ο διευθυντής ενός από τα εστιατόρια του χωριού προειδοποίησε τους υποψήφιους κατοίκους ότι θα πρέπει να βρουν δραστηριότητες για να διασκεδάσουν.

«Δεν έχει πολλά να κάνεις εδώ», είπε. «Αλλά η ζωή είναι τόσο απλή και φυσική, έχουμε δάση, κατσίκες, την εκκλησία και πολύ καλό φαγητό. Η ζωή σίγουρα θα είναι χωρίς άγχος.»

Ένας δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος προτιμά να παραμείνει ανώνυμος, είπε στην εφημερίδα: «Δουλεύουμε ακόμη το σχέδιο, αλλά όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος να έρθει και να ζήσει εδώ. Είμαστε μια μικρή αλλά φιλόξενη κοινότητα. Βρισκόμαστε ψηλά στο βουνό, αλλά όχι μακριά από την θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής, ο αέρας είναι πολύ καθαρός.»

Εσείς θα μπορούσατε να μείνετε εκεί;

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: