Προειδοποίηση ΣΟΚ από τους Επιστήμονες: "Σταματήστε να κουβαλάτε πάνω σας το Κινητό σας. Μόλις μάθετε τους Κινδύνους, θα Τρομοκρατηθείτε! - Fanpage

Προειδοποίηση ΣΟΚ από τους Επιστήμονες: «Σταματήστε να κουβαλάτε πάνω σας το Κινητό σας. Μόλις μάθετε τους Κινδύνους, θα Τρομοκρατηθείτε!

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας. Αλλά αυτό πιθανόν δεν σας έχει σταματήσει να τα χρησιμοποιείτε. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και τα social media γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται προσκολημμένοι με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Μερικοί κρατούν τα κινητά τους στην τσάντα τους, ενώ κάποιοι τα μεταφέρουν στην τσέπη τους. Άλλοι προτιμούν να τα κρατούν ακόμα πιο κοντά στο σώμα τους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, παίζει ρόλο το σημείο όπου κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο. Αποδεικνύεται ότι αν το κρατάτε πάρα πολύ κοντά στο σώμα σας μπορεί να αποβεί βλαβερό για την υγεία σας.

Η Δρ. Devra Davis είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Αποσύνδεση – Η αλήθεια για την ακτινοβολία των κινητών». Ερευνά τους κινδύνους της ακτινοβολίας που εκπέμπει οι κινητές συσκευές. Με μελέτες που στηρίζουν τους ισχυρισμούς της, προσπαθεί να προειδοποιήσει το κοινό ότι η ακτινοβολία των κινητών συσκευών όχι μόνο είναι επικίνδυνη, αλλά μπορεί να έχει και μοιραία κατάληξη.

1

Κρατώντας το κινητό σας στο σουτιέν σας

Η Δρ. Ντέιβις εξήγησε ότι η βιολογική επίδραση του κινητού σας σχετίζεται με την ακανόνιστη φύση του σήματος του. Έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στην επιδιόρθωση του DNA. Μεταφέροντας το κινητό πάνω στο σώμα σας είναι μια επικίνδυνη συνήθεια. Κάθε περιοχή μπορεί να εκτίθενται σε συνεχή ακτινοβολία που εκπέμπεται από το κινητό σας, αλλά ορισμένες περιοχές του σώματος είναι περισσότερο ευάλωτες από άλλες.

Ένα περιστατικό δημοσιεύτηκε σε τεύχος του ενημερωτικού δελτίου Environmental Health Trust. Μια γυναίκα που είχε μια συνήθεια να βάζει το κινητό της στο σουτιέν της, ανέπτυξε καρκίνο του μαστού με πολλαπλά ογκίδια. Δεν είχε άλλους γενετικούς παράγοντες για προδιάθεση του καρκίνου. Οι ειδικοί στον καρκίνο Δρ. Robert Nagourney και John West κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μόνο μία πιθανή αιτία για την άμεση ανάπτυξη του καρκίνου. Το μοτίβο του καρκίνου και η κατανομή των καρκινικών κυττάρων παρατάσσονταν τέλεια με το σχήμα του κινητό της.

Οι γιατροί δεν μπορούν να αποδείξουν 100% ότι το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας προκάλεσε τον καρκίνο του μαστού της, αλλά η ιστορία της είναι μια προειδοποίηση προς άλλες γυναίκες που κρατούν τα κινητά τους στο σουτιέν τους. Κρατώντας το κινητό σας οπουδήποτε σε επαφή με το σώμα σας μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο από άποψης έκθεσης σε ακτινοβολία. Εφ ‘όσον το κινητό σας είναι ενεργοποιημένο, εκπέμπει ακτινοβολία κατά διαστήματα. Ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείτε, κρατώντας το στο σώμα σας προκαλεί σχεδόν συνεχή έκθεση σε ακτινοβολία.

Μεταφέροντας το κινητό σας σε επαφή με το σώμα σας

Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2009 έδειξε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κουβαλώντας το κινητό σας στην τσέπη του παντελονιού σας, μπορεί να προκαλέσει αδυναμία σε μια περιοχή της λεκάνης σας. Στη μελέτη, οι ερευνητές μέτρησαν την οστική πυκνότητα του ισχίου σε 150 άνδρες και γυναίκες που κουβαλούσαν τακτικά τους κινητά τους τηλέφωνα πάνω στη ζώνη τους. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η οστική πυκνότητα μειώθηκε από την πλευρά της λεκάνης, όπου μεταφερόταν η συσκευή. Αυτό υποδηλώνει ότι η οστική πυκνότητα μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα.

Μια ισραηλινή ερευνητική ομάδα ανέφερε πρόσφατα μια απότομη αύξηση στους όγκους παρωτίδας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών. Η παρωτίδα είναι ένα ζευγάρι σιελογόνων αδένων στο πρόσωπο, που βρίσκονται πιο κοντά στο μάγουλό και είναι η ίδια περιοχή όπου οι περισσότεροι χρήστες κρατούν τα κινητά τηλέφωνα τους.

Αν και αυτές οι μελέτες μπορεί να μην σας πείσουν να αφήσετε το κινητό σας, μπορούν τουλάχιστον να παρέχουν μια προειδοποίηση για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί η ακτινοβολία για την υγεία σας. Αν χρησιμοποιείτε ένα κινητό τηλέφωνο, ποτέ μην το κρατάτε πάνω στο σώμα σας. Κρατήστε το σε αντίθετα σε μια τσάντα. Όποτε είναι δυνατόν, μεταβείτε σε ένα σταθερό τηλέφωνο.

Credit: Davidwolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: