Προειδοποίηση ΣΟΚ για όλες τις Γυναίκες που Βάφουν τα Νύχια τους με Βερνίκι. Δείτε τα Τρομακτικά αποτελέσματα των Ερευνών! - Fanpage

Προειδοποίηση ΣΟΚ για όλες τις Γυναίκες που Βάφουν τα Νύχια τους με Βερνίκι. Δείτε τα Τρομακτικά αποτελέσματα των Ερευνών!

Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Duke, οι ερευνητές διαπίστωσαν ίχνη θανατηφόρα χημικών τοξινών σε όλες τις 24 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα. Η κοινή σύνδεση μεταξύ τους; Χρησιμοποίησαν βερνίκι νυχιών. Ακόμη και τα μη τοξικά βερνίκια βγήκαν θετικά.

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Σε μια άλλη μελέτη, έγινε σαφές ότι οι κατασκευαστές βερνικιών νυχιών δεν είναι και τόσο ειλικρινείς. Τα συστατικά που αναγράφονται δεν αντιπροσωπεύουν πάντα τα πραγματικά συστατικά», λέει ο Valetti Lang, διευθυντής του Κλάδου Πρόληψης Ρύπανσης του Τμήματος τοξικών ουσιών ελέγχου στην Καλιφόρνια.

Η ομάδα του Lang αγόρασε 25 προϊόντα βερνικιών το 2011 και έστειλε τα δείγματα σε ανεξάρτητο εργαστήριο. Οι δοκιμές βγήκαν θετικές για φθαλικό διβουτύλιο, τολουόλιο και φορμαλδεΰδη, ένας συνδυασμός που συχνά αναφέρεται ως «τοξικό τρίο» εξαιτίας των γνωστών αρνητικών επιπτώσεων της στους εργαζόμενους σε κέντρα ομορφιάς και τους καταναλωτές.

Και οι χημικές ουσίες δεν χρειάζεται να περάσουν χρόνια για να εισχωρήσουν στο σώμα ενός ατόμου. Η μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο 10 ώρες μετά την εφαρμογή του βερνικιού, ίχνη φωσφορικού τριφαινυλίου εμφανίστηκαν σε όλα τα σώματα των 24 συμμετεχόντων.

Οι συνέπειες

1

Το φωσφορικό τριφαινύλιο, επίσης γνωστή ως TPHP, είναι γνωστό ότι διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα, το οποίο ελέγχει τις ορμόνες του οργανισμού. Έχει την ικανότητα να προκαλεί μακροχρόνιες συνέπειες στην ρύθμιση των ορμονών, το μεταβολισμό, την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη του σώματος. Αυτό θέτει τα νεαρά κορίτσια σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το φθαλικό διβουτύλιο προκαλεί παρόμοιες συνέπειες, αλλά επίσης βρέθηκε ότι επηρεάζει το ήπαρ σε μελέτες σε ζώα. Οι αριθμοί των απογόνων των ζώων είχαν επίσης μειωθεί, όπως και το βάρος γέννησης του απογόνου. Η χημική ουσία έχει επιπτώσεις τόσο ως αποτέλεσμα της εισπνοής και απορρόφησης μέσω του δέρματος, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια εφαρμογής του βερνικιού νυχιών.

Το τολουόλιο αποτελεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάπτυξη των παιδιών. Τα ίχνη του μπορούν να ταξιδέψουν μέσω του μητρικού γάλακτος, αλλά και να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα κατά την έκθεση. Αυτή η χημική ουσία είναι ιδιαίτερα βλαβερή για αυτούς που εισπνέουν μεγάλες ποσότητες εξαιτίας της έκθεσης στο χώρο εργασίας.

2

Γνωρίζετε το λόγο που το βερνίκι νυχιών έχει έντονη μυρωδιά; Προέρχεται από την φορμαλδεΰδη.

Η φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις όπως ενοχλήσεις στο λαιμό, άσθμα και αναπνευστικές δυσκολίες. Προκαλεί επίσης ερεθισμό των ματιών και της μύτης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της έκθεσης της φορμαλδεΰδης και των πνευμόνων και του ρινοφαρυγγικού καρκίνου.

Όπως πάντα όμως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

3

Ευτυχώς, υπάρχουν εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην ανακάλυψη αυτών των βλαβερών ουσιών στα βερνίκια νυχιών. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικές εναλλακτικές λύσεις που δεν έχουν τους ίδιους κινδύνους.

Εδώ είναι μερικές επιλογές:

  • Η εταιρεία Honeybee Gardens προσφέρει φυσικό βερνίκι νυχιών σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων. Έχουν βάση το νερό και μπορούν να αφαιρεθούν με απλό οινόπνευμα.
  • Η εταιρεία Acquarella έχει επίσης μια μεγάλη συλλογή από πάνω από 50 βερνίκια νυχιών σε χρώματα, και δεν περιέχουν υδράργυρο.
  • Ψάχνετε για μία εντελώς vegan επιλογή; Η εταιρεία SpaRitual είναι η κατάλληλη μάρκα βερνίκι νυχιών για σας.
  • Η εταιρεία Peacekeeper διαθέτει φυσικά, φωτεινά βερνίκια νυχιών που είναι εμποτισμένα με λάδι Argan.

Το βάψιμο των νυχιών μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εκφράσετε τον εαυτό σας, αλλά δεν θα πρέπει να αποτελεί απειλή για την υγεία σας ή την υγεία των ατόμων που μοιράζονται τον εναέριο χώρο σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να στραφείτε σε πιο υγιείς εναλλακτικές λύσεις που δε θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία σας.

Credit: DavidWolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: