Σοκαρισμένες οι Αμερικανίδες μετά τη Νίκη του Τραμπ: Επισκέπτονται Μαζικά Γυναικολόγους και Τοποθετούν ΑΥΤΟ στο Σώμα τους! - Fanpage

Σοκαρισμένες οι Αμερικανίδες μετά τη Νίκη του Τραμπ: Επισκέπτονται Μαζικά Γυναικολόγους και Τοποθετούν ΑΥΤΟ στο Σώμα τους!

Γυναίκες σε όλη την Αμερική κλείνουν ραντεβού με τους γυναικολόγους τους, μετά τη μεγάλη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ για τη χρίσμα της προεδρίας της χώρας.  

Οι Αμερικανίδες ενθαρρύνουν η μία την άλλη να δουν τους γυναικολόγους τους, λέγοντας «Έχεις 70 μέρες,» από φόβο περιορισμών στο σύστημα υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις μεθόδους αντισύλληψης κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Υπό την αιγίδα του προγράμματος υγείας που θέσπισε ο Μπάρακ Ομπάμα, οι γυναίκες μέχρι στιγμής έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση μέθοδο αντισύλληψης, όπως το γνωστό σπιράλ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξαγγείλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι θα καταργήσει ή τουλάχιστον θα βάλει περιοριστικούς όρους στο αμερικάνικο σύστημα υγείας. Έτσι, υπάρχει τώρα φόβος ότι οι γυναίκες δε θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών και ότι το κόστος αργότερα θα είναι αρκετά επιβαρυντικό.

Σύμφωνα με το BuzzFeed, πολλές γυναίκες μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σχεδιάζουν σύντομα να εμφυτεύσουν σπιράλ, μια αντιστρέψιμη μέθοδο αντισύλληψης, όσο ακόμα καλύπτεται δωρεάν από την ιατροφαρμακευτική τους ασφάλιση. Χωρίς ασφάλιση, το κόστος μπορεί να φτάσει τα 1.000 δολάρια!

1

«Κλείνω ραντεβού για να αποκτήσω σπιράλ για 10 χρόνια αυτή την εβδομάδα, γιατί ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο δικαίωμα της αναπαραγωγής μου,» γράφει μια γυναίκα στο Twitter.

2

 

Credit: Opposingviews

Αφήστε το σχόλιο σας: