Τα Φρικαλέα Πειράματα του Παρανοϊκού Ρώσου Επιστήμονα που ΣΟΚΑΡΑΝ τον Πλανήτη. Αυτά που έκανε στους Σκύλους είναι... - Fanpage

Τα Φρικαλέα Πειράματα του Παρανοϊκού Ρώσου Επιστήμονα που ΣΟΚΑΡΑΝ τον Πλανήτη. Αυτά που έκανε στους Σκύλους είναι…

Προσοχή: Το άρθρο περιέχει εικόνες που κάποιοι αναγνώστες μπορεί να βρουν ενοχλητικές. 

Στην ανθρώπινη ιστορία έχουμε δει αρκετά πειράματα να γίνονται στο όνομα της επιστήμης που έμοιαζαν περισσότερο με βασανιστήρια. Τα πειράματα που έκανε ο χειρούργος της σοβιετικής ένωσης, Vladimir Petrowich Demikhov, είναι τα τέλεια παραδείγματα.

Από την μία, η έρευνά του οδήγησε σε μεγάλα επιτεύγματα στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων. Από την άλλη όμως, έγινε γνωστός για μία σειρά ακραίων πειραμάτων τα οποία έκανε στις δεκαετίες του 1940 και του ’50.

Εκτός από την δουλειά του σαν χειρούργος, ο Demikhov είχε άλλη μία εμμονή: του άρεσε να κόβει κεφάλια από σκυλιά και να προσπαθεί να βρίσκει τρόπους να τα κρατάει ζωντανά.

Σε κάποια πειράματα κολλούσε τα κεφάλια σε άλλα σκυλιά…

…και σε άλλα προσπαθούσε να ενώσει δύο ζώα μαζί.

Ήθελε να δει αν τα σκυλιά μπορούσαν να επιβιώσουν έτσι και αν μία καρδιά μπορούσε να δίνει σε δύο κεφάλια αρκετό οξυγόνο.

Αργότερα, έκανε πειράματα όπου προσπαθούσε να κρατήσει κομμένα κεφάλια στη ζωή χρησιμοποιώντας τεχνητές καρδιές. Για να αποδείξει την επιτυχία του, χτύπησε ένα σφυρί στο τραπέζι με σκοπό να δείξει πως το κεφάλι αντιδρούσε σε ηχητικά ερεθίσματα. Η ‘επιτυχία’ όμως δεν κρατούσε πολύ και τα κεφάλια πέθαιναν μετά από λίγες ώρες.

4

Τα πειράματά του ήταν ταυτόχρονα εκπληκτικά και φρικιαστικά. Παρόλο που έκανε πολλές ανακαλύψεις που βοήθησαν στον τομέα της μεταμόσχευσης, τα κομμένα κεφάλια σκυλιών είναι αυτό που θυμούνται οι περισσότεροι.

Μέχρι τον θάνατό του το 1998 στην ηλικία των 82, ο Demikhov επέμενε πως είχε καταφέρει να αναδημιουργήσει όλες τις λειτουργίες της ζωής, αν και τα αποτελέσματά του παραμένουν αμφιλεγόμενα μέχρι και σήμερα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα από τα πειράματά του στο οποίο κρατούσε ζωντανό το κεφάλι ενός σκυλιού με τεχνητή καρδιά:

Είναι αυτό όντως επιστήμη ή κάποιος τρελός ζει την άρρωστη φαντασίωσή του; Σήμερα, αυτά τα πειράματα δεν θα ήταν με τίποτα αποδεκτά. Ας ελπίσουμε αυτές οι μέρες να μην ξαναγυρίσουν…

Οι σκέψεις σας;

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: