Την είχαν εξαντλήσει από τις Γέννες και Κανείς δεν της έδινε σημασία. Μέχρι που μία μέρα, αυτή η Γυναίκα έκανε το Αδιανόητο! - Fanpage

Την είχαν εξαντλήσει από τις Γέννες και Κανείς δεν της έδινε σημασία. Μέχρι που μία μέρα, αυτή η Γυναίκα έκανε το Αδιανόητο!

Αυτή η ιστορία είναι αφιερωμένη στη Lily, ένα σκυλί που όπως αμέτρητα άλλα, έχει γεννηθεί σε τραγικές συνθήκες και δεν είχε ποτέ μια ευκαιρία στη ζωή.

1

Η Lily γεννήθηκε σε εκτροφείο σκύλων, όπου τα ζώα αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, όπως στη γραμμή παραγωγής σε ένα εργοστάσιο. Τα σκυλιά εξαιτίας της ράτσας τους, ιδιαίτερα τα θηλυκά, κρατιούνται σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους σε κλουβιά, όπου γεννάνε συνεχώς, μέχρι να πεθάνουν. Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σε κάποιες χώρες, μια τέτοια πρακτική είναι εντελώς νόμιμη.

2

«Η Lily περνούσε όλες τις μέρες της μέσα σε ένα μικρό, κρύο, μεταλλικό κλουβί, σε ένα σκοτεινό και με άσχημες μυρωδιές αχυρώνα. Δεν βγήκε ποτέ από το κλουβί της για να περπατήσει ή να κοινωνικοποιηθεί. Ο λόγος ύπαρξής της ήταν να γεννάει συνεχώς κουτάβια,» εξηγεί η Theresa Strader, η ιδρύτρια μιας φιλοζωικής οργάνωσης που ασχολείται με τη διάσωση σκύλων από εκτροφεία.

3

Εξαιτίας της κακής της διαβίωσης, το σώμα της Lily είχε παραμορφωθεί. Δεν είχε κάτω σαγόνι, ως αποτέλεσμα της μη φροντίδας των δοντιών, της κακής διατροφής και έπινε νερό από μπουκαλάκι για κουνέλια. Είχαν αναπτυχθεί όγκοι στον θώρακά της και η Lily ένιωθε απειλή από τους ανθρώπους, όποτε τους έβλεπε.

4

Η Lily είχε εξαντληθεί και οι εκτροφείς πλέον δε την ήθελαν και την πούλησαν σε δημοπρασία. Η Lisa Strader αγόρασε την Lily για ελάχιστο ποσό. Κανείς δεν ήθελε τη Lily επειδή πλέον δεν μπορούσε να γεννήσει άλλο. Χάρη στη Lisa, η Lily υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρεθούν οι όγκοι και να επιδιορθωθεί το σαγόνι και στειρώθηκε.

5

Η Lily επιτέλους άνηκε σε μια οικογένεια, όπου την φρόντιζαν και την αγαπούσαν, όπως της άξιζε. Έζησε ένα χρόνο με την οικογένειά της και πέθανε στις 13 Μαΐου 2008 σε ηλικία 8 ετών, το μισό προσδόκιμο ζωής για σκυλί της ράτσας της.  Η Lily πέθανε εξαιτίας της αμέλειας, 7 χρόνια βασανισμών και απανθρωπιάς. Το ερώτημα είναι πόσα σκυλιά έχουν υποφέρει και θα συνεχίσουν να υποφέρουν και θα έχουν την ίδια μοίρα;

6

Η τραγική πραγματικότητα είναι ότι η περίπτωση της Lily είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Υπάρχουν χιλιάδες κουτάβια που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε κλουβιά και καταδικάζονται σε μια απάνθρωπη ζωή. Μόνο στην Αμερική, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 10.000 εκτροφεία σκύλων ράτσας.

Αλλά μια αμερικανική πόλη έχει αποφασίσει να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Στο Phoenix της πολιτείας της Αριζόνα, ψηφίστηκε ένας νόμος που ορίζει ότι όσα ζώα πουλιόνται σε pet shop, γάτες και σκύλοι, θα πρέπει να είναι ζώα που έχουν διασωθεί. Ίσως κάτι τέτοιο να θέσει ένα τέλος στα εκτροφεία, όπου χιλιάδες ζώα υποφέρουν. 

7

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: