Το στόμα της 10χρονης ήταν γεμάτο πληγές, αλλά οι γιατροί της είπαν να μην ανησυχεί. Λίγες μέρες μετά, πέθανε ξαφνικά - Fanpage

Το στόμα της 10χρονης ήταν γεμάτο πληγές, αλλά οι γιατροί της είπαν να μην ανησυχεί. Λίγες μέρες μετά, πέθανε ξαφνικά


Ένα 10χρονο κορίτσι από την Αυστραλία πέθανε επειδή οι γιατροί δεν κατάφεραν να διαγνώσουν την πάθηση της. Η Bridget Klingberg πήγε την κόρη της, Briony, στους γιατρούς του Adelaide Hills στην Αυστραλία, όταν το κορίτσι ανέβασε πυρετό και παραπονέθηκε ότι πονούσε ο λαιμός της.

«Δεν έπινε το τσάι της», είπε η Klingberg. «Η Briony λάτρευε το φαγητό της κι έτσι καταλάβαμε ότι δεν ήταν καλά.» Η Klingberg ισχυρίζεται ότι πήγε την κόρη της σε αρκετούς γιατρούς, αλλά δεν της έδωσαν ποτέ την σωστή διάγνωση.

Οι γονείς της την πρωτοπήγαν σε έναν γενικό παθολόγο, όταν άρχισε να κάνει εμετούς και δυσκολευόταν να καταπιεί. Βρήκαν ότι είχε μια λοίμωξη στο λαιμό και της έγραψαν αντιβιωτικά. Όταν η κατάσταση της επιδεινώθηκε, η Briony μεταφέρθηκε στο Women’s and Children Hospital στην Αδελαΐδα, όπου οι γιατροί εντόπισαν έλκη στον λαιμό της.

Την έστειλαν σπίτι μια ώρα αργότερα και την είδε ένας γενικός παθολόγος την επόμενη μέρα. Αυτός ο γιατρός της έγραψε στεροειδή για να την βοηθήσει να μειώσει το πρήξιμο στον λαιμό. Η Briony πήγε ξανά στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις αίματος, αλλά ξύπνησε την επόμενη μέρα και δεν μπορούσε να πάει τουαλέτα.

Η Klingberg πήγε την Briony στο νοσοκομείο, αλλά το κοριτσάκι έπαθε κρίση επιληψίας στο πάρκινγκ και πέθανε. Ο θάνατος του κοριτσιού έδειξε δυσλειτουργία οργάνων λόγω ιού απλού έρπη, που ήταν η αιτία όλων των συμπτωμάτων της εξ αρχής. «Δεν πήγαμε σπίτι με διάγνωση, ήταν απλά μια εικασία», είπε η Klingberg. «Όλοι μας έστελναν σπίτι, κι έτσι δεν νομίζαμε ότι ήταν τόσο άρρωστη.»

Η Klingberg πρόσθεσε, «Αν υπήρχε μια άποψη ή μια ανησυχία ότι έπρεπε να μείνουμε, θα είχαμε επιλέξει να μείνουμε. Θα πίστευε κανείς ότι αν ήταν τόσο άρρωστη, θα μας έλεγαν ότι έπρεπε να μείνουμε.» Η Dr. Alice Rogers εξέτασε την Briony και ήταν της άποψης ότι ο λαιμός της δεν έδειχνε καλά και ότι λόγω του έρπη έπρεπε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Η Rogers μετά μίλησε με ένα πιο έμπειρο γιατρό.

«Θυμάμαι ότι με παραξένεψε η εμφάνιση του λαιμού της Briony και ότι ήθελα να τον κοιτάξει μαζί μου, γιατί δεν είχα δει κάτι παρόμοιο ποτέ», είπε. Δυστυχώς, ο Dr. Davinder Gill ακύρωσε τις ανησυχίες της Rogers και είπε ότι η Briony ήταν αρκετά καλά ώστε να γυρίσει σπίτι.

Η Klingberg τώρα θρηνεί την απώλεια της κόρης της και αναρωτιέται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. «Δεν ήθελα να πάω ξανά εκεί με τα ίδια συμπτώματα για τα οποία την έδιωξαν. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να πάω πίσω, γιατί μας είπαν να γυρίσουμε αν χειροτερέψει… δεν χειροτέρεψε απαραίτητα, αλλά δεν βελτιωνόταν κιόλας.»

Credit: americanow.com

Αφήστε το σχόλιο σας: