Το σώμα της γέμισε με ρυτίδες εξαιτίας μια σπάνιας ασθένειας. Αυτό το 26χρονο μοντέλο όμως μας διδάσκει ένα πολύτιμο μάθημα - Fanpage

Το σώμα της γέμισε με ρυτίδες εξαιτίας μια σπάνιας ασθένειας. Αυτό το 26χρονο μοντέλο όμως μας διδάσκει ένα πολύτιμο μάθημα

Δεν είναι εύκολο να μπει κανείς στην βιομηχανία της μόδας. Ακούμε ιστορίες για γυναίκες που τις ανακάλυψαν τυχαία σε μαγαζιά. Άλλες παλεύουν να αποδεχτούν την εμφάνιση τους, αλλά τελικά αφήνουν το στίγμα τους στο χώρο του μόντελινγκ.

Η Sara Geurts, επίδοξο μοντέλο, χρειάστηκε πολύ μέχρι να αποδεχτεί τον εαυτό της και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Η 26χρονη από την Minnesota πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos από την ηλικία των 10.

Όπως εξηγεί η ίδια στο παρακάτω βίντεο, το Ehlers-Danlos είναι μια διαταραχή που επηρεάζει τον συνδετικό ιστό του σώματος, κυρίως το κολλαγόνο. Σύμφωνα με το Ehlers-Danlos Society, υπάρχουν 13 διαφορετικοί υποτύποι που μπορεί να εμφανιστούν σε έναν ασθενή.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν χαλαρές αρθρώσεις, χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις, χαλαρό, ελαστικό δέρμα και δυσκολία στην επούλωση πληγών και μελανιών. Η Sara εξηγεί ότι η πάθηση επηρεάζει και το καρδιαγγειακό σύστημα και τα όργανα και ότι έχει δύο μορφές: την κλασική και την σπάνια δερματοσπαρξία. Το δέρμα εμφανίζει ρυτίδες και η ίδια έχει τάση για εξάρθρωση και μελανίες.

Σαν έφηβη, δεν αισθανόταν άνετα να δείχνει το δέρμα της, κι έτσι το κάλυπτε. Στις αρχές της δεκαετίας των 20, η συμπεριφορά της προς την πάθηση της άλλαξε και άρχισε να αποδέχεται τον εαυτό της. Άρχισε να είναι περήφανη για τον εαυτό της:

«Η μοναδικότητα και η σπανιότητα και ο τρόπος που σχηματίζονται οι γραμμές… και η τέχνη που δημιουργείται από τα σχέδια που υπάρχουν. Είναι απίθανο. Στεναχωριέμαι που το έβλεπα μόνο ως άσχημο σε κάποια φάση της ζωής μου.»

Σε συνδυασμό με την αγάπη της για την μόδα και το μακιγιάζ, η Sara σκέφτηκε να ενημερώσει τον κόσμο για την πάθηση της μέσω του μόντελινγκ. Το πρώτο της πρότζεκτ ήταν το 2015 με το “Move Your Lines”, μια καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα. Ενθάρρυνε γυναίκες και άντρες να κοινοποιήσουν φωτογραφίες με τις εμπειρίες τους και το πώς απέκτησαν τις δικές τους γραμμές – ραγάδες, ουλές, τα πάντα.

1

Η Sara ελπίζει να μπει στον κόσμο του μόντελινγκ και να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να σπάσει τα καλούπια και να τιμήσει τις ατέλειες σαν το νέο πρότυπο ομορφιάς. Θα της άρεσε, επίσης, να είναι το πρόσωπο όσων ζουν με το Ehlers-Danlos και είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θέλει να επικοινωνήσει μαζί της σχετικά με την διαταραχή.

Τα τελευταία χρόνια κατάφερε να επικοινωνήσει και με άλλους με αυτή την πάθηση. Επίσης, βρήκε έμπνευση στις ιστορίες ανθρώπων που έμαθαν να ξεπερνούν τα σωματικά τους όρια. Άνθρωποι όπως η Winnie Harlow, μοντέλο με λεύκη, και ο Shaun Ross, υποστηρικτής του αλμπινισμού, είναι πρότυπα για την Sara.

Δείτε στο βίντεο την Sara να μιλά για την διαταραχή της και τα σχέδια της για το μέλλον:

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: