ΤΡΑΓΙΚΟ: Σκύλος βάρους μόλις 2 κιλών βρέθηκε σε κατάσταση ΣΟΚ, καλυμμένος από τα ίδια του τα ούρα - Fanpage

ΤΡΑΓΙΚΟ: Σκύλος βάρους μόλις 2 κιλών βρέθηκε σε κατάσταση ΣΟΚ, καλυμμένος από τα ίδια του τα ούρα

Ξέρετε πότε ένα σκυλί θα πρέπει να ζυγίζει 2 κιλά – όταν είναι κουτάβι, όχι ενήλικο. Η οργάνωση Trio Animal Foundation βρήκε στο Σικάγο ένα σκυλί που ζύγιζε 2 κιλά. Ήταν πολύ αδυνατισμένο και είχε τυφλωθεί από το τρίχωμά του. Ήταν καλυμμένη με τα ίδια της τα ούρα και δεν μπορούσε να σηκωθεί. 

Έτσι, το μετέφεραν αμέσως στον κτηνίατρο για θεραπεία.

73

Το σκυλί, ένα Shih Tzu, ονομάστηκε Liz. Η σωματική της θερμοκρασία ήταν τόσο χαμηλή που κανένα θερμόμετρο δεν την αναγνώριζε. Το κανονικό της βάρος θα έπρεπε να είναι μεταξύ 5 και 6 κιλών – ενώ εκείνη ζύγιζε 2.

74

Πώς ήταν δυνατό να είναι ακόμα ζωντανή; Ο κτηνίατρος της έβαλε ορό και μερικά μικρά κομμάτια από κρέας κοτόπουλου. Όταν ένας σκύλος είναι τόσο υποσιτισμένος, πρέπει να ξεκινήσεις με μικρά γεύματα.

75

Μόλις το στομάχι τους συνηθίσει στο να τρώει ξανά, μπορεί να δεχτεί περισσότερη τροφή. Η Liz σιγά σιγά βελτιώθηκε. Μετά από μερικές μέρες τελικά μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι της. Οι μυς της είχαν ατροφήσει τόσο πολύ που δεν μπορούσε ακόμα να περπατήσει από μόνη της.

76

Κανείς δεν ξέρει ποιος το έκανε αυτό στην Liz αφού δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι ιδιοκτήτες της. Εάν δεν ήταν για τον άνθρωπο που την έφερε στο καταφύγιο, η Liz σίγουρα θα είχε πεθάνει.

77

Βοηθήστε ζώα που το έχουν ανάγκη. Δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους, αλλά εσείς μπορείτε να τους δώσετε φωνή.

Οι σκέψεις σας;

Credit: relayhero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: