ΦΡΙΚΗ: Αυτή η τραγική τάση θέλει τις νέες μητέρες να κάνουν ΚΑΤΙ το σοκαριστικό στα παιδιά τους... - Fanpage

ΦΡΙΚΗ: Αυτή η τραγική τάση θέλει τις νέες μητέρες να κάνουν ΚΑΤΙ το σοκαριστικό στα παιδιά τους…

Οι έφηβες στην Αυστραλία φοβούνται να γεννήσουν, που ρισκάρουν τις ζωές των εμβρύων, εξασκώντας μια επικίνδυνη πρακτική που έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Μια δεκαετής μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αυστραλίας αποκαλύπτει ότι οι έφηβες μητέρες φοβούνται τόσο πολύ για τις επιπτώσεις του τοκετού στο σώμα τους, που ξεκινούν το κάπνισμα για να μειώσουν το βάρος των αγέννητων μωρών τους.

1

Το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές υγείας, συμπεριλαμβανομένων κίνδυνο για πρόωρη γέννα και αποβολή, αποκόλληση πλακούντα, καρδιακά προβλήματα και γενετικές δυσμορφίες.

Παρά το σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα μωρά με ελλιπές βάρος, οι έφηβες μητέρες βλέπουν το κάπνισμα ως ένα τρόπο για να μειώσουν τις επιπτώσεις της γέννας στο σώμα τους.

2

Οι 4 βασικοί λόγοι που οι έφηβες της Αυστραλίας καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1. Φοβούνται ανεπανόρθωτη βλάβη στην ευαίσθητη περιοχή.

Σύμφωνα με την Simone Dennis, επικεφαλή της μελέτης, οι έφηβες φοβήθηκαν για την ευαίσθητη περιοχή της, όταν άκουγαν τρομακτικές ιστορίες γέννας από μεγαλύτερες γυναίκες.

2. Φοβούνται ότι η ευαίσθητη περιοχή τους δε θα επανέλθει μετά τη γέννα.

Φοβούνται ότι οι άντρες θα τις απορρίψουν για σεξ μελλοντικά, αν το αιδοίο τους αλλάξει κατά τη γέννα.

3

3. Φοβούνται ότι θα παχύνουν

Η πλειοψηφία των κοριτσιών ήταν μικρόσωμες και ο φόβος για αύξηση βάρους και η μη δυνατότητα να επιστρέψουν στο σώμα που είχαν πριν τη γέννα, είναι μια τρομακτική γι’ αυτές προοπτική.

4. Το να είναι μικρόσωμες είναι ένα μελλοντικό πλεονέκτημα για μωρά κοριτσάκια

Μιας και η κοινωνία αντιμετωπίζει τις μικρόσωμες γυναίκες ως λεπτεπίλεπτες και ελκυστικές, οι έγκυες έφηβες θεωρούν ότι αν το μωρό γεννηθεί μικρότερο σε μέγεθος, θα είναι πλεονέκτημα για τις κόρες τους μελλοντικά.

Αυτή η τακτική είναι αποδεκτή; Πρέπει να γίνει κάτι για να εκπαιδευτούν αυτές οι γυναίκες; 

Credit: Shared

Αφήστε το σχόλιο σας: