Όλοι έχουμε δει το “Μυστικό Δείπνο” τον Πασίγνωστο Πίνακα του Ντα Βίντσι. Ελάχιστοι όμως Γνωρίζουν το Μυστικό που Κρύβει! - Fanpage

Όλοι έχουμε δει το “Μυστικό Δείπνο” τον Πασίγνωστο Πίνακα του Ντα Βίντσι. Ελάχιστοι όμως Γνωρίζουν το Μυστικό που Κρύβει!

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον “Μυστικό Δείπνο” του Ντα Βίντσι; Στο κέντρο του πίνακα βρίσκεται ο Ιησούς και δεξιά και αριστερά του βρίσκονται οι Απόστολοι.

Κυκλοφορεί μια ιστορία στο διαδίκτυο, για την οποία το Snopes.com ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει, η οποία μπορεί να σας διδάξει κάτι σημαντικό για τον Ιησού.

Σύμφωνα με μια ιστορία, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε τον ‘Μυστικό Δείπνο’ όταν ζούσε στο Μιλάνο:

“Πριν ζωγραφίσει τις 13 φιγούρες, έπρεπε να βρει άντρες για να γίνουν τα μοντέλα του. Κάθε μοντέλο έπρεπε να έχει ένα πρόσωπο που να εκφράζει το όραμα του Ντα Βίντσι για τον συγκεκριμένο άντρα που θα εκπροσωπούσε. Περιττό να πούμε ότι αυτό αποδείχτηκε δύσκολο.

Μια Κυριακή, καθώς ο Ντα Βίντσι βρισκόταν στην εκκλησία για την λειτουργία, είδε έναν νεαρό στην χορωδία που έμοιαζε με την ιδέα του Χριστού που είχε ο Ντα Βίντσι στο μυαλό του. Είχε τα χαρακτηριστικά της αγάπης, της τρυφερότητας, της αθωότητας, της συμπόνιας και της ευγένειας.

Κανόνισε να γίνει ο νεαρός άντρας, ο Pietri Bandinelli, το μοντέλο του Χριστού. Τα χρόνια περνούσαν και ο πίνακας ήταν ακόμα ανολοκλήρωτος. Ο Ντα Βίντσι δεν μπορούσε να βρει το κατάλληλο πρόσωπο για τον Ιούδα. Έψαχνε έναν άντρα του οποίου το πρόσωπο να είναι σημαδεμένο από την απελπισία, την μοχθηρία, την απληστία και την αμαρτία.

10 χρόνια αφότου είχε ξεκινήσει τον πίνακα, ανακάλυψε έναν άντρα στην φυλακή, του οποίου το πρόσωπο είχε όλα τα χαρακτηριστικά του Ιούδα που έψαχνε. Έδωσαν την άδεια στον κρατούμενο κι εκείνος πόζαρε για το πρόσωπο του Ιούδα.

Ο Λεονάρντο δούλευε πυρετωδώς για μέρες. Αλλά καθώς προχωρούσε το έργο, παρατήρησε μερικές αλλαγές στον κρατούμενο. Το πρόσωπο του ήταν γεμάτο ένταση και τα κοκκινισμένα μάτια του ήταν γεμάτα τρόπο καθώς χάζευε την ομοιότητα του με το πρόσωπο στον πίνακα. Μια μέρα, ο Λεονάρντο διαισθάνθηκε την αμηχανία του άντρα τόσο έντονα, που σταμάτησε να ζωγραφίζει και ρώτησε: ‘Τι σε προβληματίζει τόσο πολύ;’

Ο άντρας έκρυψε το πρόσωπο του στα χέρια του και ξέσπασε σε κλάματα. Μετά από ώρα σήκωσε το κεφάλι του και ρώτησε. ‘Δεν με θυμάσαι; Χρόνια πριν ήμουν το μοντέλο σου για τον Κύριο, τον Ιησού.’ Αυτός ο δυστυχής άντρας είχε γυρίσει την πλάτη του στον Χριστό, στράφηκε στην αμαρτία και ο κόσμος τον εξευτέλισε στον κατώτατο βαθμό.

Δεν αγαπούσε πλέον τα πράγματα που είχε αγαπήσει παλιότερα. Και αυτά τα πράγματα που κάποτε μισούσε και απεχθανόταν, τώρα τα αγαπούσε. Εκεί που κάποτε υπήρχε αγάπη, τώρα υπήρχε μιζέρια και μίσος. Εκεί που υπήρχε ελπίδα, τώρα υπήρχε απελπισία. Εκεί που υπήρχε φως, τώρα ήταν σκοτάδι…”

Πώς σας φαίνεται αυτή η ιστορία για τον “Μυστικό Δείπνο” του Ντα Βίντσι;

Credit: awm.com

Αφήστε το σχόλιο σας: