10 Πρωινές Ασκήσεις Γυμναστικής που θα Μεταμορφώσουν το Σώμα σας σε Χρόνο ΡΕΚΟΡ..! - Fanpage

10 Πρωινές Ασκήσεις Γυμναστικής που θα Μεταμορφώσουν το Σώμα σας σε Χρόνο ΡΕΚΟΡ..!

Η γυμναστική είναι ένας σπουδαίος τρόπος να αποκτήσετε ενέργεια το πρωί. Αλλά αν δεν έχετε χρόνο να γυμναστείτε, υπάρχουν κάποιες επιλεκτικές ασκήσεις που μπορούν να αφυπνίσουν το σώμα σας και να κρατήσουν γεμάτους ενέργεια όλη τη μέρα. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν στάσεις γιόγκα και στοιχεία του Qigong, που είναι ιδανικές για ένα δυνατό πρωινό ξεκίνημα. 

Πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις, αερίστε το δωμάτιό σας και κάντε προθέρμανση τους μυς σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες. Οι ασκήσεις χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να τις εκτελέσετε

1. Στύλος με σχοινιά

1

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Χαλάρωση των χεριών και των ώμων.

Πως γίνεται; Φανταστείτε ότι το σώμα σας είναι ένας στύλος και τα χέρια σας είναι δεμένα σχοινιά πάνω του. Αν κάποιος γυρίσει τον στύλο απότομα, τα σχοινιά κουνιούνται πέρα δώθε. Σταθείτε με τα πόδια στην έκταση των ώμων, χαλαρώστε τα χέρια σας τελείως και ξεκινήστε να γυρνάτε τον κορμό σας στον άξονα της σπονδυλικής στήλης, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για όση ώρα νιώθετε άνετα, αλλά μετρήστε το πλήθος των αναπνοών (εισπνοή-εκπνοή). Θυμηθείτε, πρέπει να είναι εξαπλάσιες, πχ. 6, 12, 18, 36 κτλ.

2. Ερωδιός

2

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Ανάπτυξη ευκινησίας, ισορροπίας και συντονισμού.  Βελτίωση της ροής του αίματος στα πόδια.

Πως γίνεται; Σταθείτε στο αριστερό πόδι, σηκώστε στον αέρα το δεξί πόδι, έτσι ώστε ο μηρός να είναι παράλληλος στο έδαφος ή ακόμα περισσότερο. Σηκώστε το δεξί χέρι προς τα μπροστά, αλλά όχι τελείως τεντωμένο. Κρατήστε το αριστερό χέρι κάτω. Οι παλάμες των χεριών πρέπει να είναι χαλαρωμένες, σαν να κρατούν δυο μπάλες. Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να κρατήσετε την ισορροπία σας. Τέλος, σηκωθείτε στις μύτες. Επαναλάβετε 3-5 φορές.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για όση ώρα νιώθετε άνετα, αλλά όχι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

3. Ρολό

3

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακούφιση από το άγχος και τη κόπωση.

Πως γίνεται; Καθίστε στο πάτωμα. Τραβήξτε τα πόδια προς τον εαυτό σας, κρατώντας τις μύτες των ποδιών με τα χέρια σας. Λυγίστε τη πλάτη σας όσο γίνεται περισσότερο.  Κουνηθείτε πάνω στη πλάτη μπρος πίσω μερικές φορές.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για αρκετούς κύκλους αναπνοών, αλλά όχι λιγότερο από 12 φορές.

4. Σφυρί

4

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης, ιδιαίτερα ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Αυτή η άσκηση γίνεται σε συνδυασμό με την προηγούμενη άσκηση «Ρολό».

Πως γίνεται; Ξαπλώστε ανάσκελα. Βάλτε το δεξί σας χέρι στον αριστερό ώμο και το αριστερό σας χέρι πάνω στον δεξί ώμο. Λυγίστε τη πλάτη σας όσο γίνεται περισσότερο. Σηκώστε τον κάτω κορμό και κάντε κινήσεις δεξιά αριστερά πάνω στη πλάτη σας πάνω στο πάτωμα.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για αρκετούς κύκλους αναπνοών, αλλά όχι λιγότερο από 12 φορές.

5. Τέντωμα

5

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Ανακούφιση και χαλάρωση. Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνεται μετά τις ασκήσεις «Ρολό» και «Σφυρί».

Πως γίνεται;  Ξαπλώστε ανάσκελα, ενώστε τα δάχτυλα των χεριών σας πάνω από το κεφάλι σας και τραβήξτε τα χέρια σας μακριά από τους ώμους όσο μπορείτε. Τεντώστε τις μύτες των ποδιών.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για όση ώρα νιώθετε άνετα.

6. Κερί

6

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Αυτή η άσκηση βοηθάει στη κυκλοφορία του αίματος. Η τακτική άσκηση βοηθάει τη μνήμη, τη παραγωγικότητα.

Πως γίνεται; Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα πόδια και ανασηκώστε τα πόδια σας προς το ταβάνι. Τοποθετήστε τα χέρια σας στη λεκάνη για στήριξη και οι μύτες των ποδιών πρέπει να δείχνουν προς το ταβάνι. Σημαντικό: οι μυς του αυχένα δεν πρέπει να είναι σε ένταση.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για αρκετούς κύκλους αναπνοών.

7. Σφίγγα + Κόμπρα

7

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Δυναμώνει τη πλάτη και κάνει πιο ευέλικτη τη σπονδυλική στήλη.

Πως γίνεται; Ξαπλώστε μπρούμυτα στο στομάχι σας. Στηριχτείτε πάνω στα χέρια σας και σηκώστε το κεφάλι και τον άνω κορμό σας. Κρατήστε τα χέρια σας παράλληλα το ένα στο άλλο. Κοιτάξτε προς τα μπροστά, χαμηλώστε τους ώμους και τις μύτες των ποδιών σας. Αυτή είναι η στάση της «Σφίγγας». Τώρα πρέπει να σηκώσετε τον κορμό σας με τα χέρια, κάνοντας τη πλάτη σας αψίδα και κοιτάζοντας προς τα μπροστά και προς τα πάνω. Αυτή είναι η στάση «Κόμπρα». Στη συνέχεια, επαναφέρετε το σώμα σας στη στάση «Σφίγγα».

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για αρκετούς κύκλους αναπνοών. . Do this exercise for several breathing cycles.

8. Εμβρυακή στάση

8

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Αυτή η άσκηση χαλάρωσης ενεργοποιεί τα όργανα του πεπτικού συστήματος και αποτρέπει την εναπόθεση ασβεστίου στις αρθρώσεις.

Πως γίνεται; Γονατίστε στο έδαφος, και χαμηλώστε το κορμό σας στο πάτωμα. Τεντώστε τη πλάτη σας όσο μπορείτε και τεντώστε τα χέρια σας προς τα μπροστά. Παραμείνετε σε αυτή τη στάση, ενώ αναπνέετε.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για αρκετούς κύκλους αναπνοών, μέχρι να πετύχετε πλήρη χαλάρωση.

9. Συστροφές

9

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Αυτή η άσκηση βελτιώνει την κινητικότητα και την ευελιξία της σπονδυλικής στήλης, τεντώνει τους μύς και μικραίνει τη μέση. Είναι ιδανική για πρόληψη πόνων πλάτης.

Πως γίνεται; Καθίστε στο πάτωμα με το δεξί πόδι λυγισμένο μπροστά σας. Τοποθετήστε το αριστερό πόδι προς τα έξω, πάνω από το δεξί μηρό. Γυρίστε τον κορμό σας προς την αντίθετη πλευρά, με το δεξί χέρι να πιέζει το πάτωμα και αριστερό χέρι να πιέζει το γόνατο. Επαναλάβετε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για όση ώρα νιώθετε άνετα, αλλά μη ξεχνάτε τους κύκλους αναπνοών.

10. Κλίσεις
10

Ποιος είναι ο σκοπός της άσκησης; Βοηθάει στην ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης και της μέσης και στο τέντωμα των τενόντων.

Πως γίνεται; Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά και σχηματίστε με το σώμα σας το σχήμα Α, κρατώντας τα χέρια στον αέρα τεντωμένα στο πλάι. Χωρίς να αλλάξετε τη θέση των χεριών, λυγίστε προς την αριστερή σας πλευρά. Κρατήστε τη στάση για μερικές αναπνοές και επιστρέψτε στην αρχική στάση. Κάντε το ίδιο στη δεξιά πλευρά για τον ίδιο αριθμό αναπνοών. Τώρα λυγίστε προς τα μπροστά με το δεξί σας χέρι να αγγίζει το αριστερό αστράγαλο. Προεκτείνετε το αριστερό σας χέρι προς τα πάνω και γυρίστε το κεφάλι σας προς αυτό. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να λυγίσετε τη μέση σας προς τα πίσω.

Διάρκεια. Κάντε αυτή την άσκηση για όση ώρα νιώθετε άνετα.

Αυτές τις ασκήσεις μπορείτε να τις κάνετε το πρωί, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από το άγχος. Απλές και χρήσιμες, αυτές οι ασκήσεις δικαιολογημένως λέγονται μαγικές!

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: