10 Ακραίες και Φριχτές Θεραπείες που Χρησιμοποιούσαν στο Παρελθόν για να "Γιατρέψουν" τις Ψυχικές Ασθένειες. Η 6η θα σας Σοκάρει! - Fanpage

10 Ακραίες και Φριχτές Θεραπείες που Χρησιμοποιούσαν στο Παρελθόν για να «Γιατρέψουν» τις Ψυχικές Ασθένειες. Η 6η θα σας Σοκάρει!

Η ψυχική ασθένεια είναι τρομακτική και είναι ένα θηρίο που κρύβεται μέσα στον παθόντα και τον τρώει από μέσα. Ορισμένες ψυχολογικές διαταραχές είναι αόρατες έως ότου αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο του ατόμου.

Η ψυχοθεραπεία στις σύγχρονες μέρες είναι απέχει πολύ από τις πρακτικές που εφάρμοζαν πριν από 50 έως 100 χρόνια.

Μάθετε παρακάτω τι πρακτικές θεραπείας εξασκούσαν οι γιατροί σε ασθενείς ψυχικών ασθενειών στο παρελθόν και την αρχαιότητα.

Ηθική αντιμετώπιση του ασθενούς.

Τον 18ο αιώνα, πιστεύεται ότι η ψυχική ασθένεια μπορούσε να θεραπευθεί, διδάσκοντας τον ασθενή ώστε να είναι πιο πειθαρχικός και με ηθικές αξίες. Η διαδικασία περιελάμβανε νοσηλεία, απομόνωση και συζήτηση με τον ασθενή για τις λανθασμένες πεποιθήσεις του.

«Παρά τους περιορισμούς της, η σεβαστή μεταχείριση των ανθρώπων με ψυχικές ασθένειες και οι προσπάθειές να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, έστω και με νοσηλεία σε άσυλο, είχε μετασχηματιστικό αντίκτυπο στη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε ο Δρ Krystal, ο οποίος έχει επίσης γράψει ένα άρθρο για την Ψυχιατρικές Διαταραχές: από τη Διάγνωση στη θεραπεία.

Λοβοτομή: Διαταραχή των εγκεφαλικών κυκλωμάτων.

Η λοβοτομή είναι μία από τις ελάχιστες θεραπευτικές αγωγές που έχουν λάβει βραβείο Νόμπελ. Είναι η πρώτη διανοητική θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσουν τη διαταραχή των εγκεφαλικών κυκλώμάτων που προκαλούν τα συμπτώματα. Ωστόσο, οι γιατροί αργότερα κατάλαβαν ότι αυτή η διαδικασία εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους για την υγεία του ασθενούς.

Τρυπανισμός: Τρύπες στο κρανίο.

Μία από τις παλαιότερες μορφές θεραπείας ψυχικών ασθενειών περιλαμβάνει τον τρυπανισμό. Η διαδικασία θεραπείας περιελάμβανε μια οπή στο κρανίο που γινόταν με ένα τρυπάνι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η μορφή θεραπείας υπήρχε πριν από 7.000 χρόνια.

Αιμορραγία, εμετός, εξυγίανση: διορθώνοντας το χιούμορ

Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Γαληνός πίστευε ότι όλες οι ψυχικές διαταραχές γεννιούνται από την ανισορροπία του χιούμορ ή από τις χημικές ουσίες στο σώμα.

Κατά τη δεκαετία του 1600, ο Άγγλος γιατρός Thomas Willis υποστήριξε ότι υπάρχει κάποια βιοχημική σχέση ανάμεσα στην ψυχική διαταραχή, την αιμορραγία, τον εμετό και την εξυγίανση. Ισχυρίστηκε ότι με τη διόρθωση αυτών των διαταραχών, η ψυχική ασθένεια θα μπορούσε να θεραπευθεί.

Μυστικιστικά τελετουργικά: εξορκισμός και τελετουργικά.

Λόγω της έλλειψης γνώσεων, οι ψυχικές ασθένειες, η σχιζοφρένεια και τα συμπτώματά της θεωρήθηκαν ως κάποια δαιμονικά πνεύματα σε αρχαίους πολιτισμούς. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποια μυστικιστικά τελετουργικά που ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους ασθενείς να απαλλαγούν από την ψυχική ασθένεια.

Φυσικές θεραπείες: πάγος και περιορισμοί

Η ηθική αντιμετώπιση του ασθενούς ήταν η βάση θεραπείας τον 18ο αιώνα, αλλά ακόμη και εκείνες τις εποχές, οι γιατροί δεν είχαν διαχωρίσει την ψυχική από την σωματική ασθένεια. Ορισμένες από τις γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εκείνες τις εποχές, περιλαμβάνουν μπάνια σε παγωμένο νερό, σωματικό περιορισμό του ασθενούς (όπως φαίνεται στην εικόνα) και την απομόνωσή τους από τον κόσμο.

Άσυλα: Απομόνωση των ασθενών.

Τα άσυλα είναι μέρη όπου νοσηλεύονται ασθενείς με ψυχικές ασθένειες. Αυτά τα καταφύγια εισήχθησαν αρχικά για να βοηθήσουν έναν ψυχικό ασθενή να θεραπευτεί σε ένα απομονωμένο μέρος, με τον ίδιο τρόπο που οι ασθενείς θεραπεύονται στα νοσοκομεία. Με την πάροδο του χρόνου, ο ορισμός του ασύλου απέκτησε πολύ αρνητική φήμη.

Θεραπεία με κώμα ινσουλίνης: Eπαναφορά του εγκεφάλου.

Αυτή η θεραπεία συνέβαλε και πάλι στην εσκεμμένη δημιουργία χαμηλών επιπέδων σακχάρου στον πάσχοντα από ψυχική ασθένεια. Αυτή η θεραπεία έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1930. Εκείνη την εποχή, οι γιατροί πίστευαν ότι το μεταβάλλοντας δραματικά τα επίπεδα του σακχάρου, θα αλλάξει η λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτή η διαδικασία θεραπείας της ψυχικής ασθένειας συνεχίστηκε για μία ή δύο δεκαετίες. Ο ασθενής έπεφτε σε κώμα, το οποίο δεν διαρκούσε παραπάνω από μερικές ώρες.

Θεραπεία Μετραζόλης

Καθώς η κατανόηση των ψυχιάτρων εξελίχθηκε με τον καιρό, κάποιοι γιατροί πίστευαν ότι οι επιληπτικές κρίσεις από επιληψία και ψυχικές παθήσεις (συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας), δεν μπορούν να συνυπάρξουν, και έτσι οι σπασμοί σκόπιμα προκαλούνταν μέσω φαρμακευτικής αγωγής, όπως μετραζόλη, για τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών του ασθενούς. Αυτά τα πειράματα δεν ήταν ωφέλιμα, ωστόσο, αυτές οι θεραπείες αργότερα οδήγησαν στη μελέτη του ηλεκτροσόκ και άλλων θεραπειών.

Θεραπεία πυρετού: Μια ασθένεια για να θεραπεύσει μια άλλη.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν παρατηρήσει ότι ο πυρετός μερικές φορές θεραπεύει ανθρώπους που υποφέρουν από άλλα συμπτώματα. Τη δεκαετία του 1980, ο πυρετός προκλήθηκε σκόπιμα για να θεραπεύσει την ψυχική ασθένεια ενός ασθενούς.

Ο Julius Wagner-Jauregg, Αυστριακός ψυχίατρος (δίνει μια διάλεξη στην παραπάνω εικόνα) πειραματίστηκε αυτό για πρώτη φορά με έναν ασθενή με σύφιλη, μολύνοντάς τον με ελονοσία. Ως αποτέλεσμα, η ελονοσία θεράπευσε τον ασθενή από την ψύχωση που προκαλείται από τη σύφιλη.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: