10 Ανατριχιαστικά Μέρη του Κόσμου που οι Τουρίστες τρέμουν να επισκεφτούν. Το 8ο, θα Σοκάρει! - Fanpage

10 Ανατριχιαστικά Μέρη του Κόσμου που οι Τουρίστες τρέμουν να επισκεφτούν. Το 8ο, θα Σοκάρει!

Επιλέξαμε ειδικά για σας τα 10 πιο ανατριχιαστικά, μυστικιστικά και τρομακτικά μέρη του πλανήτη που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

1. Το νησί με τις κούκλες (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)

Σύμφωνα με το μύθο, πριν από μισό αιώνα μια κοπέλα πνίγηκε εκεί και ο ψαράς Julian Santana Barrera βρήκε μια κούκλα στην περιοχή του θανάτου της (λέγεται ότι ήταν η κόρη του). Ο Julian αποφάσισε ότι μέσα στη κούκλα ζει η ψυχή της, σήκωσε μια κούκλα και την κρέμασε σε ένα δέντρο. Έτσι, ο ψαράς άρχισε να συλλέγει κούκλες από παντού, μεταφέροντας τις στο νησί.

Για τους τουρίστες:Η διαμονή για το βράδυ μπορεί να είναι στην καλύβα του Julian, δίπλα σας στο κρεβάτι θα κοιμηθεί η 6χρονη κόρη του (μια τεράστια κούκλα). Αλλά όταν έρθει το σούρουπο, δεν θα υπάρχει κανένα καραβάκι και χιλιάδες μάτια από κούκλες θα είναι καρφωμένα πάνω σας.

2. Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων (Παλέρμο, Ιταλία)

Τόπος ταφής για 8 χιλιάδες ανθρώπους. Φιλανθρωποί, η τοπική ελίτ του 18ου-19ου αιώνα – όλοι ήθελαν να θαφτούν εδώ. Ο Maupassant έγραψε: «Τα κεφάλια τους (των νεκρών) είναι τρομερά, τα στόματα φαίνεται ότι θέλουν να μιλήσουν και όλα φαίνονται να είναι περιτυλιγμένα με μια ανυποψίαστη, απάνθρωπη φρίκη».

Για τους τουρίστες: μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το ανατριχιαστικό μέρος καθημερινά, εκτός από τις Κυριακές. Απλά μην χαθείτε στο μουσείο, ή ακούσετε μια ιστορία για έναν μεθυσμένο, που αποκοιμήθηκε εκεί, ο οποίος, όταν βρέθηκε, πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε άσυλο.

3. Πάρκο Haw Par Villa (Σιγκαπούρη)

Το 77χρονο θεματικό πάρκο Haw Par Villa βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Disneyland. Εδώ αναπαριστώνται σκηνές της αρχαίας κινέζικης μυθολογίας και παραδόσεων. Και αυτός είναι απλώς ένας τρόπος για να διδάξετε στα μικρά παιδιά την ηθική. Ο διαμελισμός για να μην εξαπατούν τα παιδιά στις εξετάσεις, και ο αποκεφαλισμός για να μη παίζουν με τα βιβλία.

Για τους τουρίστες: H είσοδος είναι ελεύθερη, και δεν είναι τα πάντα τόσο τρομακτικά – υπάρχουν επίσης ωραία γλυπτά. Αλλά να είστε προετοιμασμένοι: Η Ανατολική μυθολογία είναι πολύ ασυνήθιστη.

4. Nagoro: ένα χωριό όπου ζουν οι μεγάλες κούκλες (Ιαπωνία)

Μετά το θάνατο πολλών γειτόνων, η Ayano Tsukimi αποφάσισε να φτιάξει αντίγραφα από μαριονέτες των συγχωριανών της. Τα περίεργα εκθέματα της ζωής τους βρίσκονται παντού: ψαράδες στον ποταμό Berek, μαθητές στις σχολικές αίθουσες, ηλικιωμένα ζευγάρια σε παγκάκια κοντά σε σπίτι. Υπάρχουν περίπου 350 μαριονέτες, αλλά μόνο 37 ζωντανοί κάτοικοι.

Για τους τουρίστες: αν έχετε κουραστεί από θορυβώδεις γείτονες που συνεχώς φτιάχνουν κάτι, είναι μια εναλλακτική λύση! Καλώς ήλθατε στον κόσμο των ήσυχων και αβλαβών κατοίκων, που έχουν μόνο ένα μικρό μειονέκτημα – δεν είναι ζωντανοί.

5. Κρεμαστά φέρετρα (Sagada, Φιλιππίνες)

Στην περιοχή αυτή, οι ντόπιοι θάβουν τους συγγενείς τους σε φέρετρα, όχι όμως στο έδαφος, αλλά κρεμασμένα σε βράχο. Για να έχουν το δικαίωμα να θαφτούν με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να πληρούνται μερικές προϋποθέσεις – να παντρευτούν και να αποκτήσουν εγγόνια. Αυτή η παράδοση υπάρχει ήδη περίπου 2000 χρόνια: πιστεύεται ότι τόσο ψηλότερο είναι το φέρετρο, τόσο πιο κοντά βρίσκεται η ψυχή του νεκρού στον ουρανό.

Για τους τουρίστες: Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε αυτό το ασυνήθιστο νεκροταφείο Sagada, να είναι προετοιμασμένοι για διαμονή σε ξενοδοχείο το πολύ 2 αστέρων, το οποίο μπορεί να μην έχει καν ζεστό νερό και ντους. Αλλά μην ανησυχείτε – ένας κουβάς με κρύο νερό, που μπορείτε να ρίξετε πάνω σας στον δροσερό αέρα του βουνού, υπάρχει για όλους.

6. «Ο Χριστός της Αβύσσου (San Frutuozo, Ιταλία)

Το 1954, ο Ιταλός δύτης Duilio Marcante παρήγγειλε ένα γλυπτό στο χώρο του θανάτου του φίλου του, του δύτη Dario Gonzatti, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του. Το ύψος του αγάλματος είναι περίπου 2,5 μέτρα. Το αποτέλεσμα της εργασίας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Τα φύκια και η διάβρωση ενισχύουν το αποτέλεσμα.

Για τους τουρίστες: Ανεξάρτητα από το αν θεωρείτε το μνημείο ανατριχιαστικό ή όμορφο (ή και τα δύο), σίγουρα αξίζει να κάνετε μια βουτιά 16 μέτρων για να βγάλετε μια αξέχαστη selfie.

7. Η πόλη-φάντασμα Centrelia που βγάζει καπνούς (ΗΠΑ)

Η πλούσια σε άνθρακα πόλη άνθισε μέχρι το 1962, μέχρι που έλαβε χώρα μια ξαφνική πυρκαγιά. Οι κάτοικοι δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα μέχρι που 10 χρόνια αργότερα άρχισαν να εμφανίζονται καυτές ρωγμές στην άσφαλτο. Η κυβέρνηση άρχισε να εκκενώνει την πόλη με τους φοβισμένους κατοίκους και σήμερα ο πληθυσμός της πόλης είναι 7 άτομα.

Για τους τουρίστες: Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την πραγματική πόλη Silent Hill, δείτε τα κατεστραμμένα κτίρια και τα ραγισμένα πεζοδρόμια, και μη ξεχαστείτε γιατί η πόλη ερημώθηκε (αν και ο λευκός καπνός που βγαίνει από το έδαφος θα σας το υπενθυμίζει συνεχώς.)

8. Το εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό νοσοκομείο του Belitz-Heilstetten (Γερμανία)

Τις ιστορίες αυτού του νοσοκομείου θα τις ζήλευε οποιαδήποτε ταινία τρόμου: ένα σανατόριο για ασθενείς με φυματίωση, στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου ο Αδόλφος Χίτλερ νοσηλεύτηκε. Σήμερα, αρκετοί νοσοκομειακοί χώροι χρησιμοποιούνται ως κέντρο νευρολογικής αποκατάστασης, αλλά οι περισσότεροι έχουν εγκαταλειφθεί.

Για τους τουρίστες: Διασκέδαση για τυχοδιώκτες, μυστικιστές και τους λάτρεις των ιστοριών τρόμου – βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το Βερολίνο και μια προσωπική «American horror story» σας περιμένει.

9. Η Εκκλησία όλων των Αγίων (Sedlec, Τσεχία)

Τον 14ο αιώνα ο ηγούμενος έφερε λίγο χώμα από το Γολγοθά και το διασκόρπισε στο νεκροταφείο του αβαείου. Όλοι οι κάτοικοι θέλησαν να θαφτούν εδώ. Παλιοί σωροί έπρεπε να ξεθαφτούν, για να κάνουν χώρο σε καινούρια. Στη συνέχεια, ο ξυλογλύπτης František Rint προσφέρθηκε να φτιάξει από τα 40 χιλιάδες οστά τη διακόσμηση της εκκλησίας.

Για τους τουρίστες: Επιβάλλεται η επίσκεψη σε όσους σκέφτονται την παροδικότητα της ύπαρξης. Και αν αποφασίσετε να μπείτε μέσα, κοιτάξτε τον πολυέλαιο από οστά που κρέμεται από το ταβάνι, και το οικόσημο της Schwarzenberg: το κομμένο κεφάλι του Τούρκου, που τρομάζει τα κοράκια.

10. Πάρκο γλυπτικής του Vejo Ryonkkönen (Φινλανδία)

Ο Vejo Ryonkkönen, ένας Φινλανδός ζωγράφος και γλύπτης, που ήταν ερημίτης και πολύ ντροπαλός από τη φύση του, δημιούργησε ένα ολόκληρο πάρκο με περίεργα γλυπτά στην αυλή του. Πιθανότατα, όλα εικάζονται ως αυτοπροσωπογραφίες. Τα δόντια πολλών γλυπτών, παρεμπιπτόντως, είναι ανθρώπινα.

Για τους τουρίστες: μικρά ανθρωπάκια με μακριά χέρια, τεράστια κεφάλια, τρομακτικά χαμόγελα και μαύρα βυθισμένα μάτια – είναι για τους τολμηρούς που θέλουν να δοκιμάσουν τα νεύρα τους.

Credit: ADME

Αφήστε το σχόλιο σας: