10 Σκληρές Εικόνες που δείχνουν την Κρισιμότητα της Κατάστασης ενός Ατόμου με Κατάθλιψη - Fanpage

10 Σκληρές Εικόνες που δείχνουν την Κρισιμότητα της Κατάστασης ενός Ατόμου με Κατάθλιψη

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας πρόληψης της αυτοκτονίας και τις τελευταίες εβδομάδες, το Instagram έχει πλημμυρίσει με ενθαρρυντικές ιστορίες ατόμων που επιβίωσαν. Ένα νέο hashtag, το #faceofdepression, δίνει βάθος στην ευρέως διαδεδομένη συζήτηση και είναι ένα θέμα που απλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Πώς είναι ένας καταθλιπτικός άνθρωπος; Πώς είναι κάποιος με αυτοκτονικές σκέψεις; Πολλοί από εμάς θα φανταζόμασταν ένα βασανισμένο, άκεφο άτομο να κλαίει στο μπάνιο. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι που παλεύουν με θέματα ψυχικής υγείας συχνά το κρύβουν στην καθημερινή τους ζωή – που σημαίνει ότι είναι όπως οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που θα δείτε στο δρόμο.

Μια από τις πιο συναρπαστικές συνεισφορές στην εκστρατεία ήταν ένα βίντεο που μοιράστηκε πρόσφατα η Talinda Bentley, η χήρα του τραγουδιστή των Linkin Park, Chester Bennington, που τον έδειχνε να γελάει και να χαμογελάει μόλις 36 ώρες πριν από την τραγική αυτοκτονία του. Μην δίνετε βάση πάντα στο «πρόσωπο». Αν νομίζετε ή γνωρίζετε ότι κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα, κάντε τις δύσκολες ερωτήσεις προτού να είναι πολύ αργά.

1. Αυτή η κοπέλα είχε αυτοκτονικές τάσεις, αλλά φοβόταν να ζητήσει βοήθεια, γιατί δεν ταίριαζε με το προφίλ του αυτοκτονικού και πίστευε ότι θα την κορόιδευαν.

2. Η Talinda Bennington έγραψε για τον σύζυγο της: «Αυτή η φωτογραφία είναι μερικές μέρες πριν ο σύζυγος μου αφαιρέσει την ζωή του. Οι αυτοκτονικές σκέψεις ήταν εκεί, αλλά δεν φαίνονταν.»

3. «Δεν μπορείτε να το καταλάβετε, έτσι δεν είναι; Δεν μπορείτε να καταλάβετε από το βλέμμα στα μάτια μου ή τον ήχο της φωνής μου. Σκέφτεστε “χαμογελάς όμως!”. Ναι, χαμογελάω. Χαμογέλασα για σας. Χαμογελάω για να μην σας κάνω να αισθάνεστε άσχημα. Δεν θέλω να νιώθει κανείς όπως εγώ. Δεν θέλω να νομίζετε ότι υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να “νιώσω καλύτερα”.»

4. «Η κόρη μου. Τη νύχτα πριν καταλήξει στο νοσοκομείο χόρευε με τον μπαμπά της και πέρασε υπέροχα. Ευτυχώς είναι ακόμα ζωντανή ως σήμερα και έμαθε να νικάει την ασθένεια της. Ήταν 8 χρονών τότε.»

5. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε 7 ώρες πριν η κοπέλα αποπειραθεί για τρίτη φορά να αυτοκτονήσει. Όταν ξύπνησε το πρωί δεν είχε ιδέα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο στον εαυτό της.

6. «Αυτός είναι ο γιος μου, ακριβώς πριν πάει στον υπολογιστή του για να ψάξει πώς να κρεμαστεί. Δύο ημέρες αργότερα το έκανε.»

7. «Αυτός είναι ο φίλος μου 2 εβδομάδες πριν κρεμαστεί. Δεν θα το καταλάβω ποτέ…»

8. «Είναι πιθανό να πάσχεις από κατάθλιψη ακόμα και όταν έχεις παιδί. Το να ακούω πράγματα όπως “Δεν έχεις λόγο να έχεις κατάθλιψη όταν έχεις δίπλα σου αυτό το κοριτσάκι” ή “Πρέπει να γυμνάζεσαι και να τρως σωστά” δεν πιάνει, με κάνει να νιώθω χειρότερα με τον εαυτό μου και μου έρχεται να χτυπήσω αυτόν που το λέει. Η κατάθλιψη σε εμποδίζει να κάνεις πράγματα που θες να κάνεις, επειδή είναι στην κυριολεξία μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο.»

9. «Αυτή είναι η κατάθλιψη στο σπίτι μας. Προσπάθησα να κρεμαστώ στην σοφίτα, αλλά έσπασε η σανίδα και το πάτωμα και με είδε η οικογένεια μου. Το παλεύω κάθε μέρα. Ο άντρας μου προσπαθεί όσο μπορεί, αλλά δεν μπορεί να το διώξει. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ.»

10. «Η κατάθλιψη δεν έχει εμφάνιση. Μπορεί να σηκωθώ, να περάσω μια τέλεια μέρα και να έχω αυτοκτονικές τάσεις. Η κατάθλιψη είναι σκληρή και δεν συγχωρεί. Μερικές φορές τη μέρα που φαίνομαι λιγότερο καταθλιπτική είναι η μέρα που υποφέρω περισσότερο. Η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο, διώξτε αυτό το στίγμα.»

Credit: boredpanda.com

Αφήστε το σχόλιο σας: