11 Επικίνδυνα Συμπτώματα δηλητηρίασης από Υδράργυρο που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να Αγνοήσετε! Δείτε ΠΩΣ να τα Αντιμετωπίσετε - Fanpage

11 Επικίνδυνα Συμπτώματα δηλητηρίασης από Υδράργυρο που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να Αγνοήσετε! Δείτε ΠΩΣ να τα Αντιμετωπίσετε

Ο υδράργυρος είναι ένα φυσικό στοιχείο που βρίσκεται στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος. Μια πολύ τοξική μορφή του μπορεί να «καθίσει» σε ψάρια, οστρακοειδή και ζώα που καταναλώνουν ψάρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα υδραργύρου μπορεί να δηλητηριάσει το νευρικό σύστημα. Μπορεί να δώσει αλλαγές συμπεριφοράς, τρόμο, απώλεια ακοής, ψευδαισθήσεις και ακόμη και θάνατο.

Τι προκαλεί η δηλητηρίαση από τον υδράργυρο;

Ο υδράργυρος εμφανίζεται σε τρεις μορφές: στοιχειακή, ανόργανη και οργανική. Η καύση άνθρακα, η εξόρυξη χρυσού και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες αποτελούν τις κύριες πηγές απελευθέρωσης υδραργύρου στο περιβάλλον. Μεταλλικός ή στοιχειακός υδράργυρος χρησιμοποιείται συχνά σε θερμόμετρα, βαρόμετρα και λαμπτήρες φθορισμού. Ο οργανικός ή μεθυλυδράργυρος βρίσκεται στα ψάρια, καθώς και στους καπνούς από καύση άνθρακα.

Η δηλητηρίαση από τον υδράργυρο δεν γίνεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας. Με συνεχή έκθεση, τα επίπεδα υδραργύρου συσσωρεύονται στο αίμα με την πάροδο του χρόνου. Όταν τρώτε θαλασσινά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες μεθυλυδραργύρου, πάνω από το 95% του υδραργύρου μπορεί να απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματός σας. Ο υδράργυρος ταξιδεύει έπειτα σε όλο το σώμα σας, διεισδύοντας στα κύτταρα των ιστών και των οργάνων όπου μπορεί να αποθηκευτεί για χρόνια. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει την εμφάνιση επικίνδυνων συμπτωμάτων.

1

Πολλοί άνθρωποι που παρουσιάζουν συμπτώματα δηλητηρίασης με υδράργυρο δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν δηλητηρίαση από τον υδράργυρο. Η αναγνώριση των συμπτωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι συμβαίνει με το σώμα σας και να αναζητήσετε βοήθεια.

Συμπτώματα δηλητηρίασης από τον υδράργυρο

 • Μεταλλική γεύση στο στόμα
 • Εμετός
 • Δυσκολία αναπνοής
 • Πρησμένα και αιμορραγικά ούλα
 • Απώλεια της περιφερειακής όρασης
 • Αίσθημα τσιμπήματος στα άκρα, συνήθως στα χέρια, τα πόδια και γύρω από το στόμα
 • Μυϊκή αδυναμία
 • Βλάβη της ομιλίας, της ακοής και του περπατήματος
 • Έλλειψη συντονισμού των κινήσεων
 • Μη ελεγχόμενη κίνηση
 • Προβλήματα μνήμης

2

Υψηλός υδράργυρος σε ψάρια

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μεθυλυδραργύρου βρίσκονται συνήθως σε μεγάλα ψάρια που τρώνε άλλα ψάρια. Αυτά περιλαμβάνουν τον ξιφία, τον καρχαρία, το βασιλικό σκουμπρί και τον μεγαλόφθαλμο τόνο. Το μαγείρεμα ενός ψαριού δεν μειώνει τα επίπεδα του υδραργύρου.

Η κατανάλωση τόσο των ωμών όσο και των μαγειρεμένων ψαριών μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. Ο τόνος λέγεται επίσης ότι αποτελεί μία από τις πιο κοινές αιτίες υδραργύρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αποφυγή του τόνου και άλλων ψαριών που περιέχουν μεθυλυδράργυρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητες δηλητηρίασης από τον υδράργυρο.

Φυσικές θεραπείες για δηλητηρίαση από τον υδράργυρο

1. Γάλα γαϊδούρας

Το γάλα αυτό είναι γνωστό ότι βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού από βαρέα μέταλλα. Το ενεργό συστατικό του γάλακτος ονομάζεται σιλυμαρίνη. Έχει καθαριστικά αποτελέσματα στο ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να θεραπευτεί από δηλητηρίαση από τον υδράργυρο.

2. Αυξήστε την πρόσληψη προβιοτικών

Το Lactobacillus είναι ένα είδος καλών βακτηρίων, που υπάρχει στο στόμα του ανθρώπου καθώς και σε ζυμωμένα τρόφιμα. Αυτό το χρήσιμο βακτήριο έχει την ικανότητα να δεσμεύει και να αποτοξινώνει μερικά βαρέα μέταλλα. Με την αύξηση της πρόσληψης προβιοτικών, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας και να καθαρίσετε το σώμα σας από τον υδράργυρο.

3. Αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα

Για να απαλλαγείτε από τον επιβλαβή υδράργυρο, μπορείτε να δοκιμάσετε μια αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων. Αυτό συνεπάγεται αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C, πράσινων λαχανικών και κοραλλιογενών. Το Cilantro είναι ένα χρήσιμο βότανο όταν πρόκειται για αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δηλητηρίαση από τον υδράργυρο:

Credit: DavidWolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: