11χρονη πήγε να κοιμηθεί μαζί με τις φίλες της σε ένα άλλο σπίτι. Δυστυχώς ΑΥΤΟ που της έκαναν της σημάδεψε για πάντα την ζωή... - Fanpage

11χρονη πήγε να κοιμηθεί μαζί με τις φίλες της σε ένα άλλο σπίτι. Δυστυχώς ΑΥΤΟ που της έκαναν της σημάδεψε για πάντα την ζωή…

Το Διαδίκτυο έχει πολλά πλεονεκτήματα σχετικά με τους νέους τρόπους επικοινωνίας με τους φίλους και την οικογένειά, καθώς και την πρόσβαση που προσφέρει σε τεράστιες ποσότητες γνώσης, αλλά η πρόσβαση σε τόσα πολλά στοιχεία μπορεί μερικές φορές να είναι επικίνδυνη.

Γιατί; Επειδή συχνά δεν υπάρχουν φίλτρα για να σταματήσουν ακόμα και ανήλικους να δουν κάτι ακατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, μια από τις τελευταίες viral προκλήσεις που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα να έχουν τραγικές συνέπειες για αρκετά παιδιά.

Η Jamoneisha Merrit είναι ένα 11χρονο κορίτσι από τη Νέα Υόρκη. Στις 3 Αυγούστου, κανόνισε να πάει σε σπίτι φίλης της για να κοιμηθεί εκεί με άλλα κορίτσια, αλλά αποκοιμήθηκε πριν τα άλλα παιδιά. Ξαφνικά, ξύπνησε με απίστευτο πόνο στο πρόσωπο και το λαιμό της. Δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια της, το δέρμα της έκαιγε και τα χείλη της είχαν πρηστεί. Οι φίλοι της είχαν μόλις ρίξει βραστό νερό στο πρόσωπό της – μιμήθηκαν βίντεο που είχαν δει στο Διαδίκτυο, όπου έριχαν βραστό νερό ο ένας πάνω στον άλλον.

1

Η Jamoneisha υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη και τους ώμους. Τα εγκαύματα είναι τόσο σοβαρά που οι γιατροί δεν ήθελαν να δείξουν στο κορίτσι τα τραύματά της σε καθρέφτη. Επιπλέον, πονάει καθημερινλα και θα πρέπει να υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο μέλλον.

Σα να μην έφταναν τα βάσανα της Τamomeiya, η οικογένειά της έχει να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα ιατρικά έξοδα. Έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία στο GoFundMe για να βοηθήσουν στα έξοδα της θεραπείας της Jamoneisha, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συμβουλευτικών συνεδριών. Στην ιστοσελίδα, η μητέρα της Jamoneisha, η Ebony γράφει: «Ο συναισθηματικός και σωματικός πόνος που περνά η κόρη μου είναι κάτι που κανένας γονιός δεν θα ήθελε να βιώσει. Η καρδιά μου πονάει για την στιγμή που θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη για αυτά που της έκαναν αυτά τα απάνθρωπα παιδιά.»

Η οικογένεια πιστεύει ότι η πρόκληση του καυτού νερού είναι υπεύθυνη για τα όσα συνέβησαν στη Jamoneisha. Στο Facebook, η μητέρα της γράφει: «Προσοχή: Όλοι οι γονείς πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να μην κάνουν τα παιδιά αυτές τις ανόητες προκλήσεις που βλέπουν στο Facebook! Και μερικοί είναι αρκετά μεγάλοι για να γνωρίζουν καλύτερα.»

2

Δυστυχώς, η Jamoneisha δεν είναι το πρώτο παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά με αυτόν τον τρόπο. Η οκτάχρονη Ki’ari Pope από τη Φλόριντα πέθανε μετά από κατάποση βραστού νερού από καλαμάκι μετά από πρόκληση της ξαδέρφης της. Και ο 10χρονος Wesley Smith από τη Βόρεια Καρολίνα νοσηλεύτηκε με εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού μετά την απόπειρα πρόκλησης του βραστού νερού με τον θετό αδερφό του.

Τα θύματα αυτών των προκλήσεων είναι συχνά παιδιά που δεν έχουν μάθει ακόμη αρκετά για να προβλέψουν τις συνέπειες των ενεργειών τους. Τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται, ώστε να έχουν επίγνωση ότι πολλά πράγματα που βλέπουν στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι πλαστά ή, σε αυτή την περίπτωση, εντελώς επικίνδυνα και δεν αξίζει να τα επιχειρήσουν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποτρέψει περιπτώσεις όπως της Jamoneisha να ξανασυμβούν.

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: