14 Άβολα Προβλήματα Υγείας που μας κάνουν να Κοκκινίζουμε από Ντροπή. Η Κακοσμία στην Ευαίσθητη Περιοχή σημαίνει ότι... - Fanpage

14 Άβολα Προβλήματα Υγείας που μας κάνουν να Κοκκινίζουμε από Ντροπή. Η Κακοσμία στην Ευαίσθητη Περιοχή σημαίνει ότι…

Όταν νιώθουμε πως κάτι δεν πάει καλά με το σώμα μας, αμέσως στρεφόμαστε στο διαδίκτυο. Με όλους τους διαθέσιμους πόρους, είναι αρκετά εύκολο να κάνουμε μία διάγνωση και μόνοι μας. Κοιτώντας στο διαδίκτυο, μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτό που νιώθουμε είναι κάποιο πραγματικό πρόβλημα ή απλά υπερβάλλουμε. 

Υπάρχουν πολλοί που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο αλλά υπάρχει μία παγίδα: μερικές φορές είμαστε άρρωστοι αλλά νομίζουμε πως δεν έχουμε τίποτα. Ποτέ δεν θα πρέπει να ντρεπόμαστε να πάμε στον γιατρό εάν νιώθουμε πως κάτι δεν πάει καλά, αφού έτσι και αλλιώς τα έχουν δει όλα.

Δείτε παρακάτω 14 ντροπιαστικά προβλήματα που δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοείτε!

Ντροπιαστικό πρόβλημα #1: Παράξενη οσμή στην ευαίσθητη περιοχή

Μπορεί να πιστεύετε πως είναι κάτι απλό, αλλά αν η ευαίσθητη περιοχή μυρίζει, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλά. Φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν είστε καθαροί, αλλά ίσως υπάρχει διαταραχή της βακτηριακής ισορροπίας (βακτηριακή κολπίτιδα).

Η βακτηριακή κολπίτιδα, μπορεί να σας βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για σεξουαλικά μεταδιδόμενες και πυελικές λοιμώξεις. Επιπλέον, μπορεί να προκληθεί αποβολή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την κατάλληλη θεραπεία. Βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε θεραπεία το συντομότερο δυνατό.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #2: Μείωση της λίμπιντο

Μην ντραπείτε αν διαπιστώσετε πως η σεξουαλική σας διάθεση έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Αν δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να πρόκειται για διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας. Υπάρχουν αρκετές θεραπείες γι’ αυτό και σίγουρα θα σας βοηθήσει μια συζήτηση με τον γιατρό σας.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #3: Πόνος όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Μπορεί να ντρέπεστε να μιλήσετε για τα εντερικά σας στον γιατρό, αλλά μπορεί να σας προσφέρει βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι και κάποιοι από αυτούς είναι: το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η δυσκοιλιότητα, κάποια φλεγμονή του ορθού (πρωκτίτιδα), ο καρκίνος του παχέος εντέρου και οι πρωκτικές ραγάδες.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #4: Υπερβολική εφίδρωση

Σχεδόν το 3% του πληθυσμού υποφέρει από υπερβολική εφίδρωση. Μπορεί να θεωρήσετε ντροπιαστικό το να ιδρώνετε ακόμη κι όταν κάνει κρύο ή δεν είστε δραστήριοι αλλά σίγουρα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Παρόλο που είναι απαραίτητο να ιδρώνουμε για να δροσιστεί το σώμα, η υπερβολική εφίδρωση αναγκάζει το σώμα το ιδρώνει ακόμη κι όταν δεν χρειάζεται να δροσιστεί. Οι γιατροί θα συνταγογραφήσουν ειδικά αντιιδρωτικά με χλωριούχο αργίλιο, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των υπερδραστήριων ιδρωτοποιών αδένων.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #5: Υπερβολικό άγχος που σας εμποδίζει να λειτουργήσετε

Όλοι νιώθουν πίεση κάποιες στιγμές, αλλά αν έχετε υπερβολικό άγχος που δεν σας αφήσει να λειτουργήσετε, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιο γιατρό. Αν το άγχος σας δείχνει να μην τελειώνει ποτέ, μπορεί να βιώνετε χρόνιο στρες.

Αυτό, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως: πονοκεφάλους, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη και πεπτικά προβλήματα. Μπορεί η διαχείρισή του να δείχνει προσωπικό θέμα, αλλά σίγουρα ο γιατρός μπορεί να βοηθήσει.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #6: Αλλαγές στις θηλές

Είναι κάτι που έχουν όλοι από τη στιγμή που γεννιούνται και σίγουρα αν αλλάξουν, θα πρέπει να το φροντίσετε. Μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του μαστού. Αν αναστραφούν, έχουν αλλαγή στη μορφή τους ή εμφανιστούν εξανθήματα, θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #7: Ακράτεια

Πολλές γυναίκες ντρέπονται όταν έχουν ακράτεια, αλλά δε χρειάζεται. Είναι κάτι αρκετά κοινό και υπάρχουν θεραπείες, αρκεί να μιλήσουν στον γιατρό τους. Οι γιατροί μπορούν πάντα να βοηθήσουν και δεν θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που θα σας συστήσουν να κάνετε στο σπίτι και ίσως συνταγογραφήσουν κάποιο φάρμακο, αν το κρίνουν απαραίτητο.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #8: Κηλίδες αίματος ανάμεσα στις περιόδους

Συνήθως, οι κηλίδες αίματος μεταξύ των περιόδων δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι συνεχίζει να συμβαίνει, καλό θα ήταν να το συζητήσετε με τον γιατρό σας. Οι κηλίδες είναι ενοχλητικές και μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των εξής: σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εγκυμοσύνη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και καρκίνος των ωοθηκών. Είναι καλό να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #9: Πρωκτική φαγούρα

Η φαγούρα δεν είναι ποτέ κάτι αδιάφορο, αλλά συμβαίνει συχνά. Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι γι’ αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εξής: αιμορροΐδες, κολπική μυκητίαση ή ακόμη και εντερικά παράσιτα. Αν μάθετε την αιτία, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με την κατάλληλη θεραπεία. Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί από τον γιατρό σας.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #10: Υπερβολική τριχοφυΐα

Το να έχετε υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα, το πρόσωπο ή αλλού, μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό. Μερικές φορές, αυτή η ανάπτυξη των μαλλιών ή η απώλεια μαλλιών, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Με τη διάγνωση για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οι γυναίκες μπορούν να λάβουν θεραπεία για να ελέγξουν τα συμπτώματα, όπως την ανάπτυξη ή την απώλεια των μαλλιών.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #11: Κολπική μυκητίαση

Σύμφωνα με το Everyday Health, περισσότερο από το 75% των γυναικών, έχουν αντιμετωπίσει στη ζωή τους την κολπική μυκητίαση. Συνήθως νιώθουν άβολα λόγω των συμπτωμάτων, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Είναι κάτι που θεραπεύεται εύκολα αν αντιμετωπιστεί σωστά και γρήγορα.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #12: Ακμή ενηλίκων

Αν είστε έφηβοι, η ακμή είναι κάτι φυσιολογικό. Αν είστε ενήλικες, ίσως αποτελεί πρόβλημα. Το 45% των γυναικών από 21 ως 30 ετών έχουν ακμή. Το 26% των γυναικών από 31 ως 40 ετών υποφέρει από αυτό και το 12% των από 41 ως 50 ετών αγωνίζεται να απαλλαγεί.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με το ίδιο πρόβλημα. Οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς λόγω των ορμονών που επηρεάζονται από την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση. Οι συμβουλές και κάποια φάρμακα που ίσως σας συνταγογραφήσει ο γιατρός, θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ακμής.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #13: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)

Είναι ένα από τα προβλήματα υγείας για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι ντρέπονται. Τα περισσότερα από αυτά είναι εύκολα θεραπεύσιμα και σίγουρα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας. Να είστε ειλικρινείς στις συζητήσεις με τους γιατρούς σχετικά με τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. Έτσι θα μπορέσουν να αξιολογήσουν σωστά την κατάστασή σας.

Ντροπιαστικό πρόβλημα #14: Αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι κάτι συχνό αν και δυσάρεστο. Σχεδόν το 50% των ανθρώπων έχει αιμορροΐδες από την ηλικία των 50 ετών, οπότε δεν είστε οι μόνοι. Τα άτομα αυτά συχνά βιώνουν μια ποικιλία συμπτωμάτων όπως ο πόνος κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου, το αίμα, ο πρωκτικός κνησμός και το πρωκτικός άλγος.

Αν οι αιμορροΐδες είναι σε ήπια μορφή, ο γιατρός θα σας συστήσει κάποια θεραπεία. Αν η κατάστασή τους είναι πιο σοβαρή, υπάρχουν κάποιες θεραπείες που μπορούν να εφαρμόσουν οι γιατροί για να σας βοηθήσουν.

Αφήστε το σχόλιο σας: