3 χρόνια πριν, έβγαλε έναν Τεράστιο Όγκο στο Πρόσωπο που Μεγάλωνε συνεχώς. Σήμερα μας δείχνει το ΝΕΟ της πρόσωπο! - Fanpage

3 χρόνια πριν, έβγαλε έναν Τεράστιο Όγκο στο Πρόσωπο που Μεγάλωνε συνεχώς. Σήμερα μας δείχνει το ΝΕΟ της πρόσωπο!

Για τρία χρόνια, η Janet Sylva δεν μπορούσε να φάει, να μιλήσει ή να χαμογελάσει. 

Το 12χρονο κορίτσι από την Γκάμπια είχε αναπτύξει έναν όγκο σε μέγεθος γκρέιπφρουτ στο σαγόνι της, που δεν της επέτρεπε να κλείσει καν το στόμα της.

Αλλά τώρα η Janet χαίρεται για πρώτη φορά μετά την πρωτοποριακή μέθοδο που έγινε στη Νέα Υόρκη, όπου οι γιατροί αφαίρεσαν όγκο βάρους 2,7 κιλών, έναν από τους μεγαλύτερους που έχουν δει οι χειρουργοί που έκαναν την εγχείρηση.

Ο όγκος είχε κάνει δυσκολέψει τόσο πολύ την αναπνοή της, που υπήρχε φόβος να πεθάνει μέσα σε ένα χρόνο, αν δεν γινόταν τίποτα.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που έγινε την περασμένη Πέμπτη, οι χειρουργοί αποκάλυψαν το περιστατικό, μιας και η εγχείρηση έγινε ομαλά και η Janet μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα της.

1

2

Η Janet γεννήθηκε στη Γκάμπια και ήταν ένα υγιές παιδί. Η μητέρα της, η Philomena, δήλωσε ότι η Janet άρχισε να παραπονιέται για πόνο στο στόμα σε ηλικία 9 ετών. Οι γιατροί σύντομα ανακάλυψαν έναν όγκο να μεγαλώνει στο σαγόνι της.

Σύμφωνα με τον Δρ. David Hoffman, επικεφαλή του τμήματος χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Staten Island, ο όγκος μπορούσε να θεραπευτεί σε μικρότερη ηλικία και όταν διαγνώστηκε. Ωστόσο, δεν έγινε καμία θεραπεία και έφτασε στο σημείο να μην είναι δυνατή καμία επέμβαση στη πατρίδα της.

Μέσα σε τρία χρόνια, ο όγκος της Janet τριπλασιάστηκε και παραμόρφωσε το πρόσωπό της. Έκρυβε το πρόσωπό της με μαντήλι και δίσταζε να πάει σχολείο και να κοινωνικοποιηθεί με φίλους.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Healing the Children ήρθε σε επαφή με τον Δρ. Hoffman, όταν εκείνοι έμαθαν το περιστατικό από έναν ντόπιο γιατροό στη Γκάμπια.

Ο χειρουργός στη συνέχεια επικοινώνησε με την Elissa Montanti, την ιδρύτρια του Global Medical Relief Fund, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθάει παιδιά που έχουν τραυματιστεί σε συνθήκες πολέμου, από φυσικές καταστροφές ή ασθένειες και ζήτησε τη βοήθειά τους.

3

4

Η Montanti κανόνισε τη μεταφορά στις ΗΠΑ, τη διαμονή και τη βίζα για την Janet και τη μητέρα της.

Ο όγκος συνέχισε να μεγαλώνει, μέχρι τη μέρα του εγχείρησης. Η αιτία της ανάπτυξης του όγκου παραμένει άγνωστος, αλλά η Montanti υποψιάζεται ότι έχει να κάνει με το πόσιμο νερό στην πατρίδα της.

Οι γιατροί έπρεπε εκτός από την αφαίρεση του όγκου, να αναδομήσουν το σαγόνι της χρησιμοποιώντας ένα οστό από το πόδι της. Η επέμβαση έπρεπε να γίνει με τη μία, καθώς δεν υπήρχε η πολυτέλεια για επαναληπτικές εγχειρήσεις. Οι γιατροί έκαναν πρακτική σε τρισδιάστατα μοντέλα από αξονικές, καθώς και σε εικονικές εγχειρήσεις μέσω υπολογιστή.

5

7

Τελικά, στις 16 Ιανουαρίου, η Janet υποβλήθηκε σε 12ωρη εγχείρηση από μια εξειδικευμένη ομάδα χειρουργών, παιδίατρων και πλαστικών χειρουργών. Έπειτα από παραμονή στην εντατική μονάδα θεραπείας, η Janet έκανε εργοθεραπεία για να μάθει να μιλάει και να τρώει ξανά.

Η Janet και η μητέρα της ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Γκάμπια την άλλη εβδομάδα. Μέσω μεταφραστή, μητέρα και κόρη ευχαρίστησαν θερμά το ιατρικό προσωπικό.

Και η Janet τώρα χαμογελάει πιο πλατιά από ποτέ, λέγοντας ότι έχει πετάξει το μαντήλι που κάποτε έκρυβε το πρόσωπό της.

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: