4 απλές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τους μύκητες στα νύχια των ποδιών. Κάνουν θαύματα! - Fanpage

4 απλές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τους μύκητες στα νύχια των ποδιών. Κάνουν θαύματα!

Οι μύκητες των ποδιών είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα και είναι αρκετά άσχημο. Όταν η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και βάζουμε τις παντόφλες, είναι δύσκολο να το αγνοήσει κανείς. Γι’αυτό ακριβώς τον λόγο και είναι η καλύτερη στιγμή να ασχοληθούμε με την υγιεινή των ποδιών μας.

Δείτε 4 απλές θεραπείες για να καταπολεμήσουμε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα…

3

1. Στοματικό διάλυμα

4

Το στοματικό διάλυμα περιέχει ουσίες που είναι πολύ αποτελεσματικές στην μάχη ενάντια στους μύκητες των ποδιών. Μουλιάστε τα πόδια σας σε μία δόση από το διάλυμα και δύο κούπες ζεστό νερό για 30 λεπτά.

2. Κουρκουμάς και λάδι καρύδας

5

Ο κουρκουμάς έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Όταν συνδυαστεί με έλαιο καρύδας, σχηματίζει μία ουσία που θα σκοτώσει γρήγορα τους μύκητες των ποδιών και ταυτόχρονα θα θρέψει το δέρμα και τα νύχια. Βάλτε 2 κ.σ από έλαιο καρύδας και 1 κ.σ κουρκουμά. Βάλτε την πάστα στα νύχια, αφήστε την για 30 λεπτά και καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.

3. Μηλόξυδο

6

Έχει αντιβακτηριακή δράση. Σε αντίθεση με τις άλλες λύσεις, το ξύδι αυτό λειτουργεί εσωτερικά. Τρώγοντας 1 κ.σ μηλόξυδο με ζεστό νερό και μέλι κάθε μέρα θα δείτε τα νύχια σας να μεταμορφώνονται.

4. Έλαιο δέντρο τσαγιού

7

Αρχικά καθαρίστε τα νύχια σας με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Μετά, κάντε μασάζ στα νύχια σας με το έλαιο αυτό και αφήστε τα να μουλιάσουν. Θα δείτε μεγάλη βελτίωση σε χρόνο μηδέν!

8

Μερικές πρακτικές συμβουλές: 

Όταν αντιμετωπίζετε τους μύκητες των νυχιών, να πλένετε καλά τα χέρια σας και ότι εργαλεία έχετε χρησιμοποιήσει για να μην εξαπλώσετε τον μύκητα.

Οι μύκητες συνήθως προκαλούνται από ιδρώτα και υγρασία, οπότε είναι σημαντικό να κρατάτε στεγνά τα πόδια σας και να αερίζονται αρκετά.

Είναι σημαντικό να πλένετε τα πόδια σας αρκετές φορές τη μέρα, ειδικά το καλοκαίρι που έρχονται σε επαφή με την άμμο, το γρασίδι και το χώμα.

Να είστε υπομονετικοί: μία μυκητίαση μπορεί να είναι επίμονη – μπορεί να χρειαστούν μέρες ή και εβδομάδες θεραπείας για να δείτε αποτέλεσμα.

Με αυτές τις απλές και αποτελεσματικές θεραπείες δεν θα χρειαστείτε τα ακριβά φάρμακα του φαρμακείου. Το κλειδί είναι να τις εφαρμόζετε τακτικά και με συνέπεια. Εάν περάσει ένας μήνας και δεν δείτε αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. 

Credit: healthhacks.be

Αφήστε το σχόλιο σας: