8 Άκρως Επικίνδυνοι Λόγοι που θα σας Πείσουν να ΜΗΝ ξαναφορέσετε Σαγιονάρες ποτέ στη Ζωή σας. - Fanpage

8 Άκρως Επικίνδυνοι Λόγοι που θα σας Πείσουν να ΜΗΝ ξαναφορέσετε Σαγιονάρες ποτέ στη Ζωή σας.

Ενώ είναι βολικά να τα φοράμε στη παραλία ή στο ντους του γυμναστηρίου, αυτά τα υποδήματα αφήνουν τα ευάλωτα πόδια σας εκτεθειμένα σε κάθε είδους ατυχήματα και τραυματισμούς.

Μάθετε γιατί πρέπει να σταματήσετε να φοράτε σαγιονάρες στην καθημερινότητά σας.

Τι είναι οι σαγιονάρες;

Οι σαγιονάρες είναι από τα πιο επικίνδυνα υποδήματα που μπορείτε να φορέσετε. Αυτά τα υποδήματα έχουν απλούς, επίπεδους πάτους από μαλακό αφρό, και για να κρατάνε το πόδι έχουν πλαστικές λωρίδες, που μπαίνουν ανάμεσα στα δάχτυλα.

Γιατί οι σαγιονάρες κάνουν τόσο κακό;

1. Προκαλούν κότσι στα πόδια

Τα κότσια είναι επώδυνες, οστεώδεις προεξοχές των ποδιών, συνήθως από την πλευρά του ποδιού σας που βρίσκεται το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας.

Μπορείτε επίσης να πάθετε κότσι από την εξωτερική πλευρά του ποδιού σας, από το μικρό δαχτυλάκι.

Και οι δύο τύποι προκαλούνται από το τράβηγμα και το τέντωμα των συνδέσμων του ποδιού σας.

Όταν οι σύνδεσμοι είναι ευθυγραμμισμένοι, τα μικρά οστά στο πόδι σας τραβιούνται από τη θέση του και καταλήγετε να αποκτήσετε κότσι.

Οι σαγιονάρες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, επειδή δημιουργούν μια αφύσικα επίπεδη επιφάνεια και αναγκάζουν τους συνδέσμους και τους τένοντες να τραβιούνται σε λάθος σημεία.

2. Δεν υποστηρίζουν τις κάμαρές σας

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις σαγιονάρες ότι δεν προσφέρουν καμία στήριξη στις κάμαρες των ποδιών.

Κάθε πόδι έχει μια φυσική κάμαρα στη πατούσα. Υποδήματα με κάμαρα στο εσωτερικό τους ισοκατανεμούν το βάρος του ποδιού και διατηρούν το σχήμα της κάμαρας.

Χωρίς καμία στήριξη της κάμαρας, οι τένοντες και οι σύνδεσμοι αρχίζουν να τεντώνουν προς λάθος κατευθύνσεις και δημιουργούνται κότσια, άκανθας πτέρνας και πελματιαία απονευρωσίτιδα .

3. Επιτρέπουν την ανάπτυξη μυκήτων

Αν οι σαγιονάρες έχουν μαλακή αφρώδη βάση, τότε πιθανόν υπάρχουν μύκητες, ειδικά αν τα φοράτε μέσα στο νερό.

Φοράτε τις σαγιονάρες για να μη κολλήσετε μύκητες στο ντους του γυμναστηρίου ή στην πισίνα, αλλά οι μύκητες και τα βακτήρια εισέρχονται πάραυτα και αναπτύσσονται στο πορώδη αφρό και καταλήγουν στα πόδια σας. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να φοράτε σαγιονάρες σε κοινόχρηστες ντουζιέρες, αλλά κρατήστε τις σαγιονάρες στεγνές και καθαρές και αντικαταστήστε τις τακτικά.

4. Προκαλούν φουσκάλες

Όπως γνωρίζουμε, υποδήματα που φοράμε χωρίς κάλτσες συχνά προκαλούν φουσκάλες, που στη συνέχεια μπορούν να σπάσουν. Οι σαγιονάρες που έχουν πλαστικές λωρίδες τρίβουν το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα, ειδικά αν βρέχετε τα πόδια σας, και θα δημιουργούν φουσκάλες.

5. Χτυπάνε τα δάχτυλά σας

Φορώντας υποδήματα χωρίς καλή στήριξη προκαλεί ένταση σε όλα τα μέρη του ποδιού. Οι σαγιονάρες αναγκάζουν τα δάχτυλά σας να σφίγγουν και οι τένοντες να τραβάνε. Με την πάροδο του χρόνου τα δάχτυλα των ποδιών σας μπορεί να λυγίσουν μόνιμα προς τα μέσα και να χρειαστεί ακόμα και χειρουργείο.

6. Μπορείτε να πέσετε

Πολλά σχολεία απαγορεύουν τις σαγιονάρες, καθώς είναι κίνδυνος για την υγεία των παιδιών. Και αυτό επειδή είναι πολύ εύκολο να σκοντάψετε, φορώντας σαγιονάρες. Αρκεί κάποιος να πατήσει από πίσω τη σαγιονάρα και να πέσετε.

7. Σας καθυστερούν

Έχετε δοκιμάσει να τρέξετε με σαγιονάρες; Το τρέξιμο, ακόμα και το περπάτημα με σαγιονάρες θα σας καθυστερήσει, επειδή είναι δύσκολο να τις κρατάτε στα πόδια σας ενώ κινείστε. Πρέπει συνεχώς να τις προσαρμόζετε για να περπατήσετε.

8. Πονάνε τις φτέρνες σας

Όλοι γνωρίζουμε τον ήχο που βγάζουν οι σαγιονάρες όταν περπατάμε. Αυτός είναι ο ήχος από τις σόλες που χτυπάνε τις φτέρνες σας, και οι φτέρνες σας που χτυπάνε την άσφαλτο.

Οι σαγιονάρες σας αναγκάζουν να περπατάτε κατά αυτόν τον τρόπο και όλο το βάρος σας πέφτει στις φτέρνες.

Αυτό προκαλεί πόνο στις φτέρνες και η επιπρόσθετη πίεση στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη κάλων και ξηρού σπασμένου δέρματος, που δεν κολακεύουν τα πόδια το καλοκαίρι.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Φορέστε σαγιονάρες μόνο στην παραλία και όχι για να βγείτε για ψώνια ή καφέ.

Αφήστε το σχόλιο σας: