8 Σημεία στο ανθρώπινο σώμα που οι γιατροί απαγορεύουν να αγγίζουμε. Δείτε ΓΙΑΤΙ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας! - Fanpage

8 Σημεία στο ανθρώπινο σώμα που οι γιατροί απαγορεύουν να αγγίζουμε. Δείτε ΓΙΑΤΙ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας!

Τις περισσότερες φορές, η ποσότητα των βακτηριδίων και των ανθυγιεινών ουσιών στα χέρια μας είναι αστρονομική και πραγματικά δεν θέλετε να μεταφέρετε αυτά τα βακτήρια σε ορισμένα μέρη του σώματός σας.

Προσπαθήστε λοιπόν να σταματήσετε να αγγίζετε, ακόμη και τυχαία, τα εξής μέρη του σώματός σας:

1. Το πρόσωπό σας

1

Τα χέρια σας περιέχουν πάρα πολλά βακτήρια, ιούς και αλλεργιογόνα. Έτσι, όταν έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό σας, μπορεί να προκαλέσουν όλεθρο στο δέρμα σας και τη συνολική σας υγεία.

2. Το στόμα σας

2

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Applied Microbiology, το ένα τρίτο έως και το ένα τέταρτο των δοκιμασμένων βακτηρίων μεταφέρθηκε από τα άκρα των δακτύλων στο στόμα και στα χείλη. Ξέρετε πόσο συχνά αγγίζετε τα χείλη σας; Ίσως και χιλιάδες φορές την ημέρα.

3. Οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή

3

Επειδή λογικά δεν θέλετε να πάθετε κάποια λοίμωξη, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν από τον κατάλληλο καθαρισμό και την φροντίδα οποιασδήποτε πληγής.

4. Το εσωτερικό της μύτης σας

4

Στη ρινική κοιλότητά σας, ζουν πολλά υγιή βακτήρια. Όταν βάζετε τα δάχτυλά σας εκεί, εισάγετε εντελώς διαφορετικά βακτήρια στην περιοχή. Αυτά τα ξένα βακτήρια μπορούν να ξεπεράσουν τα καλά βακτήρια και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας.

5. Τον ποπό σας

5

Υπάρχουν πολλά βακτήρια στον ποπό σας, συμπεριλαμβανομένου του E. coli, που θα μπορούσαν να είναι δυνητικά επιβλαβή αν τα πάρετε στα χέρια σας. Πρέπει πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας, αφού πιάσετε οπουδήποτε κοντά στον ποπό σας.

6. Τα μάτια σας

6

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα μάτια σας, αν δεν θέλετε να τα μολύνετε με βακτήρια ή να δημιουργήσετε κάποια επιπεφυκίτιδα.

7. Το εσωτερικό των αυτιών σας

7

Το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο εκεί. Μην βάζετε τα δάχτυλά σας ή οτιδήποτε άλλο εκεί μέσα, για να μην εισάγετε βακτήρια στην περιοχή.

8. Κάτω από τα νύχια σας

8

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο φορές περισσότερα βακτήρια κάτω από τα νύχια σας, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο μέρος του χεριού σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια, αφού το νερό και το σαπούνι δεν μπορούν να φτάσουν πραγματικά εκεί.

Αφήστε το σχόλιο σας: