9 Λάθη που ΟΛΕΣ κάνουμε και Βλάπτουμε σοβαρά την Υγεία των Ποδιών μας. Το 7 είναι ο,τι Χειρότερο! - Fanpage

9 Λάθη που ΟΛΕΣ κάνουμε και Βλάπτουμε σοβαρά την Υγεία των Ποδιών μας. Το 7 είναι ο,τι Χειρότερο!

Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια μας, ιδίως όταν δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν κάποιο σοβαρό πρόβλημα με αυτά.

Όλοι, πρέπει να μάθουμε να εκτιμάμε περισσότερο τα πόδια μας και να δίνουμε προσοχή στο πώς πρέπει να τα φροντίζουμε – και τι θα μπορούσαν να μας πουν για το σώμα μας.

Για να τα διατηρήσετε ασφαλή και υγιή, δεν πρέπει να ξανακάνετε τίποτα από αυτά τα εννέα πράγματα στα πόδια σας.

1. Να περπατάτε ξυπόλητοι συνέχεια

1

Η αίσθηση του γρασιδιού και της άμμου στα πόδια σας είναι υπέροχη, αλλά θα πρέπει πραγματικά να προσπαθήσετε να φοράτε παπούτσια όσο πιο συχνά γίνεται. Ακόμη και μέσα στο σπίτι σας, κινδυνεύετε να πατήσετε κάτι αιχμηρό και να βλάψετε το πόδι σας.

2. Να φοράτε πολύ στενές κάλτσες

2

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αποκοπή της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια σας. Εκτός από το ότι δεν πρέπει να φοράτε σφιχτές κάλτσες, πρέπει να κουνάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας και να περιστρέφετε τους αστραγάλους σας πολλές φορές, αν κάθεστε όλη την ημέρα.

Επίσης, προσπαθήστε να μην κάθεστε σταυροπόδι για πολύ ώρα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μούδιασμα, καθιστώντας αδύνατο το περπάτημα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η μειωμένη ροή αίματος κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα όπως είναι η γάγγραινα.

3. Να χρησιμοποιείτε τέτοιου τύπου εργαλεία

3

Όλοι χρησιμοποιούν εργαλεία για να απομακρύνουν το σκληρό δέρμα και τους κάλους στα πόδια τους, αλλά δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιείτε χωρίς την άδεια του γιατρού σας. Η ακατάλληλη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε σχισμένο δέρμα, μόλυνση και σε ακραίες περιπτώσεις έλκη.

4. Να φοράτε ακατάλληλα παπούτσια

4

Εάν φοράτε παπούτσια από συνθετικά υλικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εφίδρωση στα πόδια σας. Εάν δεν επιτρέπετε στα πόδια σας να αναπνεύσουν, κινδυνεύετε να αναπτύξετε μύκητες.

5. Να κόβετε το σκληρό δέρμα

5

Μην προσπαθείτε να κόψετε το σκληρό δέρμα από τις τα πόδια σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να σας στείλει στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση.

6. Να αφήνετε τα πρησμένα πόδια σας στην τύχη τους

6

Αν τα πόδια σας πονάνε, μην τα αγνοείτε γιατί δεν πρόκειται να γίνουν καλύτερα από μόνα τους. Βάλτε τα ψηλά, βυθίστε τα σε αλάτι Epsom και μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με τους πόνους που νιώθετε.

7. Να φοράτε σαγιονάρες κάθε μέρα

7

Αν και είναι χρήσιμες για την παραλία, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τις φοράτε καθημερινά.

Σας καθυστερούν, σας κάνουν να φαίνεστε αδέξια, εκθέτουν τα πόδια σας στα βακτηρίδια και δείχνουν χάλια τα δάχτυλα των ποδιών σας και τη στάση σας. Τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να κάνουν κάποια παραπάνω δουλεία για να κρατήσουν τα παπούτσια στα πόδια σας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Με τα πόδια σας να εργάζονται πολύ σκληρά, η στάση σας θα υποφέρει επίσης. Καλό είναι να τις φοράτε μόνο για χαλαρές δραστηριότητες που δεν απαιτούν μεγάλο βάδισμα.

8. Να αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια

8

Για παράδειγμα, οι κράμπες των ποδιών μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης θρεπτικών συστατικών, τα κιτρινισμένα νύχια μπορεί να υποδηλώνουν λεμφοίδημα (μια διαταραχή που προκαλεί κατακράτηση υγρών) και τα ασυνήθιστα κρύα πόδια μπορεί να είναι σημάδι υποθυρεοειδισμού. Εάν νομίζετε ότι έχετε κάποιο τέτοιο σημάδι, επισκεφθείτε το γιατρό σας!

9. Να απαλλάσσεστε από τόσους πολλούς κάλους

9

Έχετε παρατηρήσει ποτέ, ότι μετά από πεντικιούρ ένα ζευγάρι παπούτσια που ήταν τόσο άνετα αρχίζουν να σας προκαλούν φουσκάλες ξανά; Αυτό συμβαίνει επειδή οι κάλοι που δημιουργήθηκαν από το σώμα σας για να σας προστατεύσουν, απομακρύνθηκαν για χάρη ενός όμορφου πεντικιούρ. Προσπαθείτε να μην ξεπερνάτε τα όρια και να μην απομακρύνετε τους κάλους σας πολύ συχνά.

Αφήστε το σχόλιο σας: